STROJNISTVO.com • Poglej temo - puščanje vode na prikljukih vodomera

puščanje vode na prikljukih vodomera

Vsa ostala vprašanja, mnenja... (kar ne spada v zgornja področja lahko objavite v tem forumu: GOSPODARSTVO, POLITIKA...)

Moderator: -M-

puščanje vode na prikljukih vodomera

OdgovorNapisal/-a mirator » 23.7.2026 15:35

Ne vem, sicer kam naj bi tole zapisal, pa sem jo tukaj. Gre pa za to, da me je spodnji sosed po SMS opozoril, da iz moje kopalnice teče voda v njegovo. In bilo je res, samo da tega nisem vedel.
Vzrok je bil puščanje na spojih odštevalnega števca za porabo tople vode, kot ga imamo po vseh stanovanjih. Takrat pa je bil dovod tople vode prekinjen in material se je skrčil in s tem povzročil puščanje vode. Ko so toplo vodo ponovno priključili, se je puščanje ustavilo.
Čudi pa me, da se je v 95 stanovanjskem objektu, zgodilo samo pri meni.
mirator
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: puščanje vode na prikljukih vodomera

OdgovorNapisal/-a fikus_ » 24.7.2026 7:50

Verjetno so cevi togo vpete (v betonu, malti,....) in je že pri prvi montaži bila malo kratka oz. pri vijačenju se ni tesnila dobro stisnilo.
Za v bodoči izogib puščanja bi bilo dobro namestite še kakšno tesnilo, če bo šlo. To naj naredi/organizira upravnik stavbe, ne ti sam. Ali pa vsaj obvesti upravnika pisno, mail,....

PS verjetno imate zavarovano za puščanje, tako da sanacijo pri spodnjem sosedu plača zavarovalnica.
Zadnjič spremenil fikus_, dne 24.7.2026 17:46, skupaj popravljeno 1 krat.
fikus_
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: puščanje vode na prikljukih vodomera

OdgovorNapisal/-a reber » 24.7.2026 13:20

Tudi pri hišnih vodomerih iz javnega vodovoda v hišo, so lahko problemi, če je inštalacija stara in ni tipski vodomerni jašek. Pri meni je bil problem na tesnilu, nekoč iz materiala ki se moker napihne, po novem tesnila plastična. Ker je ena cev malo postrani, ni nalegalo dobro, monter je močno zategnil da je stisnilo plastično tesnilo, en drug medeninasti kos za nastavitev razmaka, je po nekaj mesecih počil. Rešitev je bila zamenjava počenega dela in enega ventila, uporaba debelejšega O-ring tesnila namesto plastičnega. Ko je treba zamenjaz vodomer običajno na 5 let, so tesnila že tam, različna, da mi spet ne podtaknejo plastičnega noter in zategujejo kot norci. Dokler bo vodomer tam, bo tako, če se bo kdaj preselil ven na dvorišče, če bo prišla zahteva za tipski jašek, bo potem tako.
reber
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Bled

Vrni se na Vse ostalo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov