STROJNISTVO.com • Poglej temo - Donosen posel...

Donosen posel...

Tehnologija in ekonomija obdelave, predelave...

Moderator: -M-

Donosen posel...

OdgovorNapisal/-a Mariborca-n » 26.3.2006 15:49

Čez par mesecev bom začel konkretno delat nekaj s čim si bom služil kruh.

Po temeljitem premisleku sem se odločil da bom začel svoj posel v okviru S.P. recimo.

Zdaj pa ker sem dokaj neupredeljen kaj delati (se pravi nisem ideološko obremenjen in težak začetek bo se začel čisto na dnu) me zanima kaj priporočate iz izkušenj da prinaša kruh na mizo.

Ne iščem zdaj nekaj da bom težki milionar ampak nekaj da bo odplačevalo kredit, dalo kruh na mizo, in omogočalo dokaj normalno življenje.

Rad bi se bavil z nečem kaj je prihodnost raje kot z nečim kaj je preteklost to je prvo drugo pa nekaj v čem je trenutno delo.

Zdaj kot prostor bi uporabil kar eno garažo ko ob preureditvi mislim da bi lahko postala sprejemljiva čeprav danes komplicirajo za vsega boga že.

Torej argumenti za in argumenti proti ki jih imate sami bi mi bli koristni in pa tudi kak konkreten predlog, stroj katerega cenovnega razreda in za kaj se bi dan danes splačalo.

Prevelikih finančnih sredstev nimam bi pa šel kak kredit tudi skozi.

Torej predlogi...sam mam nekaj v mislih samo je preveč še v oblakih vse da bi kaj zapisal.

Bolj so mi všeč tud stvari ki so tehnološko zahtevnejše in majo višjo dodano vrednost samo je pa res da mora bit pol na ravni zlo male proizvodnje to ker ne razmišljam o nekem industriskem obratu ker niti nimam dovolj iskušenj.
Mariborca-n
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a emeks » 26.3.2006 16:57

Predlagam ti, da preden odpreš s.p., dobro premisliš kaj boš delal.

V glavi že moraš imeti vsaj neko pametno idejo, poznati trg v določeni dejavnosti ali pa imeti veze v neki branži.

Večina s.p. in mladih podjetnikov najprej da skoz par let službe kjer se marsičesa nauči, spozna trg v tisti branži in ko odkrije nepokrito luknje začne privat.

Odpreti s.p. in čakati v delavnici nima smisla...

Želim ti veliko prihodkov!
emeks
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a pkoscak » 26.3.2006 18:47

Dvomim da se bo kdo izkazal in ti povedal svojo idejo, kako zaslužiti oz. kaj delati :)

Razmisli kaj znas in kaj bi rad delal.
Potem malo pobrskaj po spominu če poznaš koga, ki bi potreboval tebe oz. tvoje storitve in se obrni nanj.

Ne pričakuj prvi teden serijsko proizvodnjo - po daljšem času, ko se boš uveljavil, boš dobil tudi kakšno bolj zahtevno in bolje plačano delo.
lp, Peter
pkoscak
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Mariborca-n » 26.3.2006 19:27

Ja saj preden bom odprl bom vedel točno kaj želim, samo ker sedaj še nisem popolnoma prepričan (ideje so še bolj v oblakih in nedoločene)pa razmišljam in več glav ponavadi več ve in zato tud kaki predlog je dobrodošel če kdo kje dela ko ve da je pomankanje trenutno.

Saj ne rabim nekoga da mi točno začrta pot samo neka splošna tandenca je pa vrjetno znana v kaki branži kjer niti ne rabiš imeti vez da zraven prideš ker vez zaenkrat še nimam. Moje kvalitetno delo bo pa jih zagotovo ustvarilo sčasoma.

v bistvu odprl bom S.P. tako ali drugače ker s tem kaka je trenutna situacija pač nisem zadovoljen.

Vem da je moj uspeh ali neuspeh na mojih plečih in tud prevzemam odgovornost samo pač poskusit (in vprašati za mnenje tudi vas) ni greh morda pa kdo reče kaj ko bo mi v prihodnosti bo ravno ta malenkost zlata vredna.

Mislim ne rabi pa kdo nevoščljiv bit ker nima bit zakaj. Vem da bo pot trnova in težka in da par let delaš preden sploh kaj žanješ. samo jaz sem pač pripravljen v to it.

Zanima pa me predvsem maloprodukciska proizvodna z visoko dodano vrednostjo ker drugje ne vidim poti za moje razmere.

Lep pozdrav
Mariborca-n
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a dborov » 27.3.2006 6:04

A si hodil v šolo al ne? :o Znajdi se! Za ta tvoj projekt pa boš moral mal svoje ideje na papir sparavt. Za kakšen kredit pa poslovni načrt pripravt, če hočeš kaj denarja pridobit od banke.

Narod si bo sodbo pisal sam! 8)
dborov
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a rmatija » 27.3.2006 12:16

Kašen poklic oziroma šolo pa imaš
Nič na svetu ni tako pravično razdeljeno kot inteligenca.
Vsak misli, da je ima dovolj![René Descartes]
rmatija
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a SAJKO » 27.3.2006 12:25

Verjetno si do zdaj hodil v šolo oz.študiral, kar pomeni, da nekih praktičnih izkušenj nimaš. Se pravi da dejansko se boš šele učil nekaj narest. Kot zgleda vez tudi nimaš. Vse možnosti imaš da propadeš, :-? preden sploh začneš delat, ker prispevke moraš plačevat takoj, vse stroške imaš tudi takoj, denar bo pa šele čez par mesecev začel pritekat. Pa tud z delom je tako-traja kar dolgo, da vse skup krene, vmes je pa tud treba od nečesa živet. :roll: Kolkr jaz poznam obrtnikov, so vsi začel tko, da so nekje delal, začel najprej šušmart, pol pa na svoje šli. Tako so se naučil delat, spoznal posel, ljudi(stranke),pa stalen dohodek imel s katerim so živel in opremo kupil, dokler ni lasten posel zaživel in začel prinašati denar. Poznam pa tud par takih, k so kr z nule začel, opremo na kredit vzel al pa dnar sposodil,sanjal kaj da bojo vse delal, pol pa propadl- zdaj pa v službo hodjo, da pufe vračajo. :oops: Edin če ma žena dobro plačo, da boš ti lahk treniral. 8)-tud tacga enga poznam, ampak se je žena kmal naveličala.
SAJKO
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a BountyH » 27.3.2006 12:38

Sajko, lepo si povedal.
Drei Doktoren, Wirtschaft ist verloren.
BountyH
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a mitja_p » 27.3.2006 13:50

Nočem te odvračati od posla ampak verjetno nisi začel na pravem mestu. Tudi če boš že imel nek posel, kar računaj da boš čakal na plačilo vsaj 90 dni ali pa denarja ne boš dobil. Majhne je lažje na....

Začetek kot si si ga zamislil, je lažji v kakšni drugi branži. Naprimer če bi šel za pleskarja ali kakšno podobno storitveno dejavnost.

Pa veliko sreče!
Problemi v strojništvu so zato, da jih rešujemo!
mitja_p
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Mariborca-n » 27.3.2006 14:37

No v bistvu sem se odločil da grem na svoje. In to je to. Bom se pač prilagodil razmeram in bo že nekako šlo.

Izobrazba: univ.dipl.ing.

Saj pravim če ma kdo kako pametno zamisel je vedno dobrodošla drugače pa vem da mam to v sebi da bom zmogel tudi sam.

Moraš si pač vzet kaj ti pripada tako ali drugače.
:wink: Če razmere v Slo niso prave si jih pač moraš sam naredit tako ali drugače. V bistvu bom pa ostal kar pri svojih idejah ker tak najbolj vrjamem v njih. Hvala vseeno za vse odgovore.
Mariborca-n
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a baklava » 27.3.2006 21:01

Mariborca-n napisal/-a:No v bistvu sem se odločil da grem na svoje. In to je to. Bom se pač prilagodil razmeram in bo že nekako šlo.

Izobrazba: univ.dipl.ing.

Saj pravim če ma kdo kako pametno zamisel je vedno dobrodošla drugače pa vem da mam to v sebi da bom zmogel tudi sam.

Moraš si pač vzet kaj ti pripada tako ali drugače.
:wink: Če razmere v Slo niso prave si jih pač moraš sam naredit tako ali drugače. V bistvu bom pa ostal kar pri svojih idejah ker tak najbolj vrjamem v njih. Hvala vseeno za vse odgovore.

moje mnenje glede na moje skromne izkušnje se nekako ujemajo s tem kar je Sajko povedal, iti na slepo v nekaj brez "logistike" (žena = zdravnica,pravnica :) ) je zelo zelo rizično. Več ali manj gre tako kot so vsi pred mano povedali, začneš vzporedno s svojo službo delati, dokler nimaš konstantnih mesečnih prilivov v višini vsaj ene dobre inženirske plače. Če pa se zadeva odpre pol pa greš na SP.....seveda zelo pomemben je timing kdaj se odločiti za prehod, vendar je to odvisno od situacije. Delati brez 2,3 ali 4-rednih strank je zelo tvegano, ker denar za opravljeno delo prihaja z veliko zamudo, položnice pa konstatno prihajajo.....

LP in veliko sreče.......
baklava
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Mariborca-n » 27.3.2006 21:36

V bistvu sem dolgo tak razmišljal pa nisem nikamor prišel tako da tokra bom šel na nož.

Edina težava je da vidim prve prave prilive čez 4-5 let nevem pa kaj bom vmes. To me malo skrbi samo bo že.

Lep pozdrav
Mariborca-n
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a tu480 » 27.3.2006 21:43

EU daje za mlade perspektivne podjetnike subvencije. Pogruntaj kako to subvencijo dobit pol pa te tako ali tako nihče ne kontrolira ali si denar v celoti namensko porabil :D .
SP brez dela ne more uspeti. Praksa je taka da si zaposlen pri podjetniku in mu odvzemaš stranke in jih preusmerjaš v svoje bodoče podjetje. To pomeni da nekaj časa delaš na črno dokler ne pridobiš strank. Bodi brez skrbi da ne bo prišel nihče k tebi brez predhodnih referenc. Najprej se mora nekako razvedeti zate pol se odpre sp, ker je na žalost tako v naši državi da te birokracija zjebe prej kot zaslužiš za prvi obrok kredita.

Biznis no.1. Nekdo v občinski upravi ki je pri koritu zrihta nepovratna sredstva iz EU. Ponudi jih mladopečenim in nadobudnim podjetnikom kot lastna sredstva, posojilo brez obresti. Temu posredniku pol stranke vračajo "nepovratna sredstva" in on spravi denar v žep. Neverjetna zgodba ampak je resnična.

LP
tu480
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a mib » 28.3.2006 6:07

Mariborca-n napisal/-a:V bistvu sem dolgo tak razmišljal pa nisem nikamor prišel tako da tokra bom šel na nož.

Edina težava je da vidim prve prave prilive čez 4-5 let nevem pa kaj bom vmes. To me malo skrbi samo bo že.

Lep pozdrav

Oprosti, ampak tega pa ne razumem. Ti boš odprl s.p., pravi prilivi bodo pa čez 4 do 5 let :o . Kakšni pa bodo nepravi prilivi?
mib
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a Aleksandar » 28.3.2006 6:42

tu480 napisal/-a:Biznis no.1. Nekdo v občinski upravi ki je pri koritu zrihta nepovratna sredstva iz EU. Ponudi jih mladopečenim in nadobudnim podjetnikom kot lastna sredstva, posojilo brez obresti. LP

Pozdravljeni vsi skupaj.
Bolj kot dejstvo, da se je en od nas strojnikov naveličal življenja in gre na nož. Z glavo skozi steno. Brez pravih iskušenj. Brez izdelanih idej. Brez kapitala.
AMPAK !!! Z velikimi jajci... V vsakem primeru: VSO SREČO !!!

me zanima kako je gornje možno? Kje se da taka posojila dobiti? Kje so razpisani pogoji za njihovo pridobitev? Katere branže so najperspektivnejše v Uniji... itd.
mladi strokovnjak
Aleksandar
Strokovnjak
Strokovnjak

Naslednja

Vrni se na Proizvodno strojništvo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov