STROJNISTVO.com • Poglej temo - Laserski tiskalnik!

Laserski tiskalnik!

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Laserski tiskalnik!

OdgovorNapisal/-a eustahije » 7.4.2006 6:29

Pozdravljeni!

Imel bi eno vprašanje: 'Ali obstaja laserski tiskalnik za tiskanje dvojnikov ali celo trojnikov? Seveda me zanima tudi koliko približno stane?' Sedaj jih tiskamo z igličnimi iz kamene dobe...(saj se še spomnite tega nadležnega zvoka) in me vse počasi spravlja ob živce :x !

Hvala lepa za odgovore!
eustahije
Moderator
Moderator

OdgovorNapisal/-a pkoscak » 7.4.2006 6:55

Kolikor sem seznanjen in poznam zadeve, tak laserski tiskalnik ne obstaja.
Laser je tako hiter, da ti bo v času, ko iglični natisne en izvod, natisnil cca. 3-5 (ali več) strani, tako da se skonfigurira program, da avtomatsko natisne željeno v 2h ali več izvodih.
Sigurno boste privarčevali na času (da ne govorim o živcih in ušesih :)).
lp, Peter
pkoscak
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a janez03 » 7.4.2006 10:11

Žal način dela laser tiskalnikov ne omogoča takega načina dela kot matrični (original + 1-3 kopije). Žal včasih brez tega ne gre (recimo tisk "splošnih" položnic, plačne kuverte ipd.) zato matrični tiskalniki še naprej parajo živce uporabnikom le-teh. Pri nas smo včasih tako "žaganje" oz. "trenanje živcev" opravili popoldan ali ko ni bilo nekih drugih zahtevnih opravil.
Kjer pa je možnost "sestavljanja" pa pač tisk na laserju v več kopijah ni problem.
Varianta, ki se vse več uporablja pa je, da dajo podatke v tisk firmam, ki so ustrezno opremljene in tudi poskrbijo za ostalo potrebno logistiko (računi in položnice za elektriko, telefon, komunalo...)

L.p.; Janez
Pomagaj si sam in forum ti bo pomagal.
janez03
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a eustahije » 7.4.2006 14:09

pkoscak napisal/-a:Kolikor sem seznanjen in poznam zadeve, tak laserski tiskalnik ne obstaja.
Saj sem tako tudi mislil... bomo si omislili verjetno novi laserski tiskalnik oz. povezavo na dosedanjega!

Sicer pa hvala obema za odgovor.
eustahije
Moderator
Moderator

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: Bing [Bot] in 5 gostov