STROJNISTVO.com • Poglej temo - Kakovost osvezevanja!

Kakovost osvezevanja!

Hiter za učenje, enostaven za uporabo, celovita rešitev.

Moderator: -M-

Kakovost osvezevanja!

OdgovorNapisal/-a Ivo » 11.3.2003 21:38

Lep pozdrav!

Imam problem. Nalozil sem si ProE in uporabljam AMD 2200+, 8K5A2 plošča, Inno Vision GFTi4400 128 rama, gonilnik 41.09, Windowse XP SP1, ...
Sicer pa me zanima tole, Ko v ProE naredim enostavni extrude kvadra (sivi odtenki) in ga vrtim okoli lahko vidim kako mi osvežuje oz. vidim na vsake 3 cm višine kako se (sicer zelo hitro) kvadratki popravljajo.
Seveda me zelo moti, ker takšnega osveževanja nisem pričakoval. Drugače delam 85 Hz 1600x1200 vendar tudi če spremenim ločljivost se zadeva isto obnaša. Imam 1100p+ monitor.

Če zahtevnost lika npr. zrcalim in razmnožim telesa, se pri dosti večjih zahtevnostih isto opazi, kot bi med obračanjem kos utripal.
Je to samo moja muha ali je to normalno.
Če vklopim samo glavne črte(brez sivine) je slika tekoča.

Slišal sem za možnost izklopa neke funkcije na gonilniku oz. hide middle lines oz. nekaj takega. Ker sem totalen začetnik in nimam pojma o nastavitvah tovrstnih kartic, bi prosil za pomoč.

Slišal sem za neke gonilnike v 42.68 na www.guru3d.com, ki ti nekako odklenejo čip na kartici in zboljšajo zmogljivosti. Se to splača. Je to tvegano. Jo lahko skurim?

Hvala za vaš odgovor!
Ivo

OdgovorNapisal/-a Gost » 12.3.2003 11:08

Idi pod help - TSI
In poglej ce imas vklopljeno OPEN GL
Gost

OdgovorNapisal/-a Gost » 12.3.2003 15:28

ProE - Graphics Type: OPENGL

Torej je vklopljen.

Mogoče kaj drugega?
Gost

OdgovorNapisal/-a Ivo » 12.3.2003 15:35

Na vsakih 5 cm se mi pojavijo vodoravne črte o.z. prelomi objekta. Objekt je sier viden a se brez naprezanja vidi, kako ga osvežuje. Če vrtim počasi tega ni. Takoj ko neham vrteti je slika spet lepa.

Gre za preprost kvader.

Je to normalno ali je to problem graf.kart.? OPENGL, kot graphics type imam vklopljen.
Ivo

OdgovorNapisal/-a ProE » 12.3.2003 21:09

Jaz imam samo eno taksno crto. Horozontalno 8 cd pod zg. robom in se vidi samo takrat kadar vrtim komad zasencen.
Probaj menjati detonator driverje.
PRO/blemi
ProE
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Ivo » 12.3.2003 22:42

Obstaja kakšen poseben driver Detonatorja, ki lepo deluje z GF Ti karticami ali je to oblj stvar pokušanja v sodelovanju celotne platforme.

Hvala!
Ivo

OdgovorNapisal/-a Gost » 12.3.2003 23:01

Hoj!

Probaj spremeniti resolucijo. CE jaz delam na 1600x1200 pri 85 Hz tudi vidim ...crtice.

Pomoje jih vsi..

:)
Gost

OdgovorNapisal/-a CAD/CAM-S » 13.3.2003 20:38

Živijo

Jaz imam p4 1,5 in grafiko gf4Ti4600, resolucijo pa 1280*1024 85Hz, pa pri še tako zahtevnih modelih (preko 1500 gradnikov) nimam nikakršnih problemov pri prikazu oz. premikanju ali rotaciji v senčenem načinu. Je pa res, da sem si s pomočjo RivaTuner-ja in Softquadro4 kartico amuliral na quadro4 900XGL. Zadeva deluje odlično (v nastavitvah za OpenGL so že priporočene nastavitve za posamezne CAD programe -tudi za ProE).

Mogoče ja za poizkusiti?! :o

lp

Sandi
CAD/CAM-S
Sodelavec
Sodelavec

Vrni se na ProEngineer Wildfire

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov