Kakšen je po vašem mnenju realna cena za uro konstruiranja z AutoCad-om (plačilo preko študenta). Pri zasnovi stroja sodelujem z šefom konstrukcije (glavne ideje za izgled stroja poda on); delavniško dokumentacijo pa izdelujem sam. V glavnem konstruiramo unikatne stroje namenjene avtomatizaciji proizvodnje.
Nekaj več kot 1000 sit. Vse ostalo je pretirano, saj verjetno:
ne izdeluješ na licenčni opremi, ne odgovarjaš za napake, ne preračunavaš trdnosti, stroj ni tvoja zamisel.
Če bi to vse počel bi se cena nekajkrat dvignila.[/b]
Pozdravljen!
Osebno pod 10Euro ne sedem za racunalnik. sicer pa je vse odvisno od tega, koliko izkusenj imas, koliko si samostojen in koliko odgovornosti prevzames nase.
LP
Mene pa zanima koliko podjetij ima sploh interes najeti stuenta za konstruiranje. Sam sem student drugega letnika, obvladam ACAD, Pro/E in mastercam, pa nikjer ne dobim nobenih ponudb. Ce vi veste drugace mi povejte!!!!
dearejnik: Kje si bil, ko so v NM iskali človeka ki zna modelirati in so ga morali poiskati iz MB fakultete. Sedaj sem tam že en mesec in ne delam odgovornega dela ampak samo modeliram interieri za jahte. Seveda je pa moje delo drago, ker imajo veliko potnih stroškov. Cena dela pa bo okoli 1500 sit na uro ali mogoče celo več.
Mitjaf, po čem pa ti take stvari delaš / lahko zrihtaš?
Če zrihtaš kako konstruiranje ( v resnici je to bolj izdelava tehniške dokumentacije 3d + 2D, se pa ne branim lastnega razmišljanja in kakih kalkulacij ) za več, dobiš tisto kar je nad 1500Sit/h!!