Če sem zgrešil kategorijo na forumu prosim prestavite, ker nism vedel kam dat, pa se mi je tukaj zdelo najbolj primerno.
No pa gremo k stvari, začele so se počitnce in je cajt(ki ga je tko al tko vedno premal), neki je treba počet in ker se zlo rd furam z go-carti sm dubu idejo da bi naredu en homemade go-cart. Doma mam eno ful staro kosilnco (prastaro), vendar kokr vem še vedno laufa (vsaj nazadne je, bom šou še mal pogledat) in bi lohk dol uzeu motor in če je še kej uporabnega. Mam tud en starejši kolo, ki je malo pokvarjen (od zadnjega hujšega padca ni bil več v uporabi), pa tud kšne cevi in to bi se dal dobit za okvir.
Zdej pa bi prosu za vaše ideje kako se zadeve lotit,
-najprej je treba nekak zrihtat okvir, če ma kdo kšne načrte, ideje kako sešvasat al pa uzet kej druzga za osnovo (mogoče tud kšn spodn del trgovinskega vozička)
-če se da kje dobit, ozeroma če ma kdo načrte od tapravih gokartov, če lohk prosm posta al pa da mi pošle, da mal vidm kok je to dolgo, širok in vse te mere, razdalje, da vidm mal kašno bi nardil osnovo za frame.
-potem je nekak treba zrihtat kolesa, ozeroma najprej osi, ozeroma kej tazga:
kako bi izvedel, kaj predlagate, kako najbolj enostavno to rešt, pa še kako bi to pol uzad zrihtu in kje dobit čimbolj primerna kolesa?
-zdej ena od zadev je tudi krmiljenje, zelo zanimiv in dokaj enostaven način mi izgleda tale:
, da bi na okvir pritrdiu headtube od starega kolesa z krmilnim ležajem in nakoncu namonteral eno ploščico na katero bi prišraufal tiste dve "cevi"/palci, ki bi premikale kolesa (več se vidi na slikcah), pol bi pa na vrhu namonteru en daljšo štango in nakoncu volan, še en zlo zanimiv način zavijanja, k bi lohk meu volan pod manšim kotom in sicer kot ma tale kart:
,mogoče mau bl zakompliceran za narest al pa konc koncu niti ne, pa še če slučajno kdo ve kje pr ns dobit kej podobnga in kok stane:

, ter vprašanje, kej bi dobil primeren volan in če ma kdo kšno boljšo idejo????
-nekam je potrebno namestiti motor, kje bi bilo najprimernejšo mesto in kako zrihtat prenose na gume ozeroma os, kako je s tem glede na to, da je motor na kosilnci, se vrjetn vrti uspodi pravoktno na os če bi ga normalno gor postavu, a ga lohk na stran obrnm(na bok) in dam tank posebi, ter kakšno prestavno rezmerje dt???
-kako zrihtat motor, da bo laufal ko gas spostiš u prazno ubistvu in bo kart prmer, vendar bo mašina laufala, ko pa stinseš na gas pa se bo peljal(še najboljš da odvisno kok gasa daš tok gre, upam da bo s tem motorjem sploh kej šlo)?
-kako rešit problem z zaviranjem, kako narest zavorni sistem, mogoče bi lohk spet kej od bajka uporabl al pa kej druzga?
-izdelat ozeroma dobit bi bilo potrebno tudi pedalke za gas in bremzo, zanimiva zadeva je tole:
, vendar mi ni čist jasno kako se zadeve lotit, čeprav gre v primeru na sliki za električni kart in bi blo pri meni treba zrihtat z zajlo
-nekje je treba tud sedet, zato bi mogu nekje dobit kšn zic al pa neki narest, kaj bi blo najbl primern, lohk bi tud poisku kšn str stol in ga mal predelu ter pridtrdiu, če ma kdo kšn načrt ozeroma kako bi to prtrdiu?
-sm še kej pozabu, je treba še kej zrihtat, kr povejte?!?
se opravičujm k sm postavu tok vprašanj ozeroma tok napisu, sej bo vsak kšno idejo dau (upam) in upam da bo ta projekt uspel, če se še kej spomn bom napisu pol bom pa še sliku uno kosilnco ozeroma motor pa to, da vidmo če sploh bo kej iz tega. Pa zdej so nekje še kosovni, se mogoče mimgrede še kej uporabnega tm na hitrco najde

.
LP Jan