STROJNISTVO.com • Poglej temo - Varilni aparat

Varilni aparat

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Varilni aparat

OdgovorNapisal/-a aaron007 » 20.6.2006 20:06

Imam probleme z mig /mag varilnim aparatom.Po ca. 20 min varjenja mi začne "spricat" in delat bunkice.Zanima me če kdo pozna kakega serviserja v Ljubljani in okolici ki bi zadevo lahko pregledal.

Za lažjo prepoznavo prilagam sliko!

LP!Slika
aaron007
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a kopron » 22.6.2006 8:09

varikom marko končan s.p.ljubgojna ki je v bližini horjula 01/7500130 aliPretent v ljubljani.
kopron
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a kopron » 22.6.2006 8:12

Marko končan Horjul 01/7500130 ali Pretent d.o.o. v ljubljani
kopron
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a kopron » 22.6.2006 8:16

Kje dela bunkice, a na koncu žice a na varjencu.
kopron
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a aaron007 » 22.6.2006 8:28

Nekaj časa lepo vari,po ca. 20min pa začne grdo variti;na varjencu dela bunkice-sprica naokoli.Pa tudi bolj glasno vari-poka!Nekaj so omenjali kartico!?Nastavitve sem vse preizkusil.Vam je aparat znan?Narejen naj bi bil v Sloveniji;kupljen ceneje z lepotno napako(prasko).Mislim pa da je napaka v elektriki.

Hvala za odgovore!

LP!
aaron007
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ElGrigon » 22.6.2006 8:50

Kartico za krmiljenje el. toka maš pokvarjeno. Odpri ga mogoče je kakšen kos žice na kartico padel. Skratka odpri in ga spihaj ter poglej, če je kakšna vidna napaka kje.
LP, ElGrigon
ElGrigon
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a _maxxi_ » 22.6.2006 12:17

Oj.

hmmm ... kak ventil-manometer za plin imaš? Jst sem zraven dobil najbolj ceneno varjanto (samo ventil) in je po določenem času začel zmrzovat in zmanjšal pretok plina, posledice so bile iste kot jih ti opisuješ!

Težave sem odpravil ko sem nabavu "pravi" ventil-manometer.
Lp,
Matej
_maxxi_
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a kopron » 23.6.2006 6:07

Na reducirni ventil moraš obvezno montirat grelec s termostatom približno 50w.Ker ti zaradi ekspanzije plin ohladi reducirni ventil do take mere da nič več ne prepušča plina in potem se dogaja tisto kar si omenil.
kopron
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a aaron007 » 23.6.2006 6:40

Možno je tudi zmrzovanje ventila čeprav na otip ni nikoli zelo mrzel.Pomislil sem tudi na plin ki je še prvi ki sem ga dobil zraven.Ventil je običajen z regulacijo tlaka in dvema manometroma.Nekdo mi je enkrat omenjal neko pušo.Jaz poznam samo izstopno,bakreno.A je še kje kakšna?Najbolje da si sposodim jeklenko plina od kolega da vidim pri čem sem.

Hvala vsem za odgovore!

LP!
aaron007
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a SAJKO » 30.6.2006 12:12

To bo plin-al ventil za plin, al na manometru pritisk pada(cenen manometer), lahk ti kje cevi puščajo , al je pa varilna pištola slaba.
SAJKO
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a aaron007 » 1.7.2006 11:24

ventil je res bolj"cvetje v jeseni".Kaj bi pa lahko bilo s pištolo?

LP!
aaron007
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Maksimvs » 1.7.2006 13:24

Da ne bo pretiranega pametovanja.... :D
Sam imam podoben aparat, verjetno nabavljen po isti poti.
Ta aparat ni namenjen za daljše neprekinjeno varjenje, zato po določenem času ne drži več stabilnega toka ter posledično vari slabše.
Sam sem ga peljal h Končanu na Horjul, ki mi je ponudil da mi za cca 6-7k vgradijo nek modul s kondenzatorjem za stabilizacijo toka. Mislil sem si: ok wtf, naj bo. Dejansko aparat deluje bolje in mehkeje vari. Seveda pa tudi to ni neka ultimativna rešitev, in se proti profi stroju ne more primerjat.
Je pa res da ga sedaj ne uporabljam več, ker sem nabavil MIG/MAG350, ki je pa mrcina... :)
Vam je aparat znan?Narejen naj bi bil v Sloveniji...

Aparat je narejen v Iskra Varjenju v Stegnah. Delajo jih pa za nemški trg, tako da jih na našem tržišču ni v prodaji v taki barvi.
Na reducirni ventil moraš obvezno montirat grelec s termostatom približno 50w.Ker ti zaradi ekspanzije plin ohladi reducirni ventil do take mere da nič več ne prepušča plina in potem se dogaja tisto kar si omenil.

hmmm ... kak ventil-manometer za plin imaš? Jst sem zraven dobil najbolj ceneno varjanto (samo ventil) in je po določenem času začel zmrzovat in zmanjšal pretok plina, posledice so bile iste kot jih ti opisuješ!

Pri tako majhnih aparatih ne potrebuješ grelca, saj je pretok plina na pištolici dovolj majhen da ventil ne zmrzuje. Če ti zmrzuje, tratiš plin imho...
Aparat pa tudi ni narejen da bi ga gonil daljši čas.
Maksimvs
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a aaron007 » 1.7.2006 17:13

Aha,torej malo rabljen aparat ca. 2uri sedaj peljem na servis... :-?

Hvala vsem za odgovore!

LP!
aaron007
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a AMARKO » 29.8.2006 6:44

Prodaš starega, kupim!

LP aleš

Maksimvs napisal/-a:Da ne bo pretiranega pametovanja.... :D
Ta aparat ni namenjen za daljše neprekinjeno varjenje, zato po določenem času ne drži več stabilnega toka ter posledično vari slabše.
Sam sem ga peljal h Končanu na Horjul, ki mi je ponudil da mi za cca 6-7k vgradijo nek modul s kondenzatorjem za stabilizacijo toka. Mislil sem si: ok wtf, naj bo. Dejansko aparat deluje bolje in mehkeje vari. Seveda pa tudi to ni neka ultimativna rešitev, in se proti profi stroju ne more primerjat.
Je pa res da ga sedaj ne uporabljam več, ker sem nabavil MIG/MAG350, ki je pa mrcina... :)

Aparat je narejen v Iskra Varjenju v Stegnah. Delajo jih pa za nemški trg, tako da jih na našem tržišču ni v prodaji v taki barvi.

Pri tako majhnih aparatih ne potrebuješ grelca, saj je pretok plina na pištolici dovolj majhen da ventil ne zmrzuje. Če ti zmrzuje, tratiš plin imho...
AMARKO
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a AMARKO » 29.8.2006 6:45

Prodaš starega, kupim!

LP aleš

Maksimvs napisal/-a:Da ne bo pretiranega pametovanja.... :D

AMARKO
Pripravnik
Pripravnik

Naslednja

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov