STROJNISTVO.com • Poglej temo - Tresenje volana pri zaviranju!

Tresenje volana pri zaviranju!

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

OdgovorNapisal/-a MC » 21.8.2006 13:37

simo2 napisal/-a:
Dimc napisal/-a:Varjanta je da so počeni seleni in imaš "luft" v rokah.

Slabi diski oz. slaba pritrditev diskov verjetno ni razlog (bom še enkrat snel oba diska in očistil ležišče), vendar je po mojem mnenju tu nekaj drugega narobe. Nisem mehanik, zato vprašam. ˝počeni seleni˝? Nisem še slišal za to besedo, prosim za krajšo razlago, oz. kaj so sploh seleni

Lp

Svetujem ti, da se posvetuješ s kakim dobrim mehanikom, da ne boš vse živo zamenjal pa ševedno ne bo nič bolje.
Morda je vzrok tresenja v vpetju nosilcev in stabilizatorja na karoserijo (lahko, da je bil avto karamboliran)

LP
MC
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a simo2 » 21.8.2006 13:44

Avto imam že tri leta, kupljen od prvega lastnika in je bilo do zdaj vse vredu. Naenkrat se mi je začelo to dogajati, zato sem menjal diske, ampak ker so bili že itak obrabljeni, ampak ni nič pomagalo.

p.s.: počeni seleni, mi lahko kdo razloži?
simo2
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a jesen » 21.8.2006 16:20

Ali si kupil originalne ploščice, ker se imel že primer, da so bile tako trde in je zaradi tega treslo. Najprej pa poskrbi, kot so že predhodniki dejali, da imaš diske fiksno vpete na pesto, brez nečistoč.
jesen
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a maxs » 21.8.2006 17:17

tu480 napisal/-a:Rešitev je preprosta. Zamenjaj avto. 8) 8)

Trese ti zato ker: ravnina kolesa in ravnina diska nista vzporedni.Skratka disk opleta na pram kolesu. Vzrok za to je nečistoča na prirobnici kjer je disk pritrjen ali pa slab disk

se popolnoma strinjam

ker to ti je že delalo prej preden si vse zamenjo in ti tud zdaj tako da je tam nekje napako ko pride disk nameščen ,mogoče je kaj takega ko se ne vidi pa je zaradi temparature mogoče prišlo do deformacij že preden si vse zamenjal. sicer pa če avto gre ravno ko zaviraš pa če malo trese volan ni nič smrtno nevarnega. to se dagaja tudi pri novih avtomobilih, če se pelješ z novim avtom 130 km/h pa močno zaviraš ravno tako malo strese volan, mogoče ne na vsakem je pa to kar pogosto.
maxs
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a mlinar » 21.8.2006 18:57

Daj še poglej v kakšnem stanju so amortizerji.Ob njihovi iztrošenosti se lahko kaj takšnega tudi dogaja.
mlinar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a kopron » 21.8.2006 20:53

Ena guma (plašč) na prednjih kolesih ima rahlo bulo zato trese. Poskusi zamenjati kolesa prednje z zadnjimi.
LP Jože
kopron
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a KLAN » 21.8.2006 22:28

Pridrižujem se mnenju "mlinarja". Pri izrabljenem amortizerju kolo ob zaviranju prične skakati,lahko tudi za nekaj cm!
KLAN
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Ribnica

OdgovorNapisal/-a Andrej2005 » 22.8.2006 6:29

Popolnoma enak problem se je pojavil meni - novi diski in ploščice pa je še vedno rahlo treslo. Ugotovljeno je bilo da je problem v zadnjih zavorah, kjer je boben izrabljen rahlo ovalno, vendar nič kritičnega, tako da se normalno vozim z avtom. Tudi tvoj avto ima verjetno zadaj bobnaste zavore zato je lahko problem tudi tu.

Avto dvigneš, počasi zateguješ ročno zavoro in vrtiš zadnja kolesa. Pri prijemnju ročne takoj vidiš ali prijema popolnoma enakomerno ali ne.
Andrej2005
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a simo2 » 22.8.2006 7:20

Lep pozdrav še enkrat!
Včeraj sem naredil tako kot mi je napisal eden od vas. Sem namreč poskusil med vožnjo okrog 80 km/h rahlo potegnit ročno zavoro, in me je začelo avto kar precej trest, in sem 99,9% da je to krivo. Sem že snel bobne, in jih odpeljal k enemu, ki se ukvarja z struženjem in tem zadevami.

Namreč, kot sem že povedal. Meni je avto treslo že pred kakimi 3-meseci (pred tem mi ni treslo niti malo), potem sem šel menjat diske (misleč da so krivi prednji diski, ker so bili že obrabljeni) pa tudi obenem ploščice in zadnje ferode, vendar ni pomagalo, treslo je še naprej. Zato ziher ni kriva nečistoča med diskom in ležiščem. Zdaj pa kot sem povedal sem včeraj opazil da mi trese ko potegnem ročno in to je to. Upam da bo vredu.....bom napisal na forum jutri.

Hvala za pomoč

LP
Simo
simo2
Sodelavec
Sodelavec

Prejšnja

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov