STROJNISTVO.com • Poglej temo - izvenkrmni motor yamaha 5

izvenkrmni motor yamaha 5

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

izvenkrmni motor yamaha 5

OdgovorNapisal/-a franz123 » 3.9.2006 7:27

POZDRAVLJENI !
ZANIMA ME, ČE KDO KAJ VE O DELOVANJU VALJA NA YAMAHI 5.
JE STAREJŠI MOTOR KI MIA ŠE ZRAČNO HLAJENJE.
LETOS MI JE NA MORJU ZAČEL NAGAJATI MOTOR (MANJŠA MOČ, TEŽKO VŽIGANJE, MANJŠI NAVOR) ZATO SEM SE ODLOČIL KAJ JE Z NJIM PA SEM GA RAZSTAVIL IN UGOTOVIL, DA JE POČEN BAT IN TO VEČKRAT. POTEM SEM NAROČIL ORIGINAL BAT , TESNILA, LEŽAJ NA SORNIKU ITD. PA SEM PRIŠEL NA IDEJO KAKO POVEČATI MOČ MOTORJA.
ZANIMA ME KER IMA VALJ MOTORJA ŠE DVA DODATNA KANALA, OD KATERAGA JE EN POVEZAN NA VPLINJAČ S TANKO CEVKO IN NEPOVRATNIM VENTILOM. DRUGI PA JE ZAPRT. JE PA NA VPLINJAČU ŠE NE PRIKLOP ZA CEVKO, KI JE RAVNO TAKO ZAPRT PA NE VEM ČE BI TO POVEZAL KAŠEN NAMEN IMA.
PA ŠE TO VALJ SEM DAL PRVO BRUŠENJE.
L.P. HVALA ZA ODGOVORE
franz123
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a WETA » 5.9.2006 9:40

mislim, da s tem ne boš nič pridobil. prav tako je vprašanje, kaj je drugi priklop na uplinjaču. Lahko je to samo zaradi drugčnih konstrukcijskih rešitev, če se isti vplinjač uporablja še na kakem drugem motorju.
Menim, da je ta cevka za vakum za črpalko goriva, ker je verjetno črpalka v sklopu uplinjača. Sam imam na podoben način napeljano na mojem motorju (mercury) s tem, da je ta cevka napeljana s karterja in ne s pretočnega kanala.
moč bi lahko povečal na kak drug način, vendar previdno, da ne uničiš motorja. Če sam nimaš izkušenj, bolje, da ne piliš in brusiš. Lahko spiliš spodnji del bata, da povečaš vsisni čas, lahko povečaš in spoliraš pretočne kanale, povečaš odprtino, kjer je vplinjač...
lahko tudi znižaš glavo in s tem povečaš kompresijo...

z vsem tem pa lahko hitro uničiš motor, oz. ga bo zalivalo, ne bo držal prostega teka in podobno. Sam bi raje pustil v original obliki in naj stroj dela kot mora, saj na morju si ne moreš privoščit, da stvar ne deluje.
WETA
Sodelavec
Sodelavec

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov