STROJNISTVO.com • Poglej temo - XP na 64 bitni varianti

XP na 64 bitni varianti

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

XP na 64 bitni varianti

OdgovorNapisal/-a DynaVox » 3.10.2006 16:43

Zanima me ali ima kdo že praktične izkušnje z XP inštaliranimi na 64 bitno varianto.

Ker sem pred nakupom novega dual core 64 bitnega prenosnika še nimam razšičene dileme ali so recimo gonilniki grafičnih kartic že stabilni na tej platformi.
Zastopnik pri HP ju mi zaenkrat ni vedel povedati tega podatka ???

Moja aplikacija za CAD/CAM dejansko podpira 64 bitno platformo že kakšno leto. Vendar nisem imel hardvera da jo preizkusim.
Verjetno bo še najbolje celo zadevo najprej inštalirati na 64 bit, testirati delovanje in se odločiti.

Ali so možni kakšni zadržki okrog ponovne inštalacije aplikacije na 32 bitno delovanje, če so XP inštalirani 64 bitno ?
CAD / CAM / CAE
DynaVox
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: XP na 64 bitni varianti

OdgovorNapisal/-a MC » 4.10.2006 6:41

DynaVox napisal/-a:Zanima me ali ima kdo že praktične izkušnje z XP inštaliranimi na 64 bitno varianto.

Ker sem pred nakupom novega dual core 64 bitnega prenosnika še nimam razšičene dileme ali so recimo gonilniki grafičnih kartic že stabilni na tej platformi.
Zastopnik pri HP ju mi zaenkrat ni vedel povedati tega podatka ???

Moja aplikacija za CAD/CAM dejansko podpira 64 bitno platformo že kakšno leto. Vendar nisem imel hardvera da jo preizkusim.
Verjetno bo še najbolje celo zadevo najprej inštalirati na 64 bit, testirati delovanje in se odločiti.

Ali so možni kakšni zadržki okrog ponovne inštalacije aplikacije na 32 bitno delovanje, če so XP inštalirani 64 bitno ?

Oglej si to povezavo:
http://www.microsoft.com/windowsxp/64bit/default.mspx

Upam, da boš našel odgovor na tvoje vprašanje :wink: .

LP
MC
Strokovnjak
Strokovnjak

Prenosnik

OdgovorNapisal/-a xstrojnik » 4.10.2006 10:04

Malo izven teme, pa vseeno...
Kateri prenosnik priporočate (trenutno aktualni) za CAD/CAM. Ravno se odločam za nakup pa sem malo v dvomih.
xstrojnik
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: Prenosnik

OdgovorNapisal/-a MC » 4.10.2006 13:39

xstrojnik napisal/-a:Malo izven teme, pa vseeno...
Kateri prenosnik priporočate (trenutno aktualni) za CAD/CAM. Ravno se odločam za nakup pa sem malo v dvomih.

Po mojem mnenju je za CAD/CAM bolj primeren navaden PC kot pa prenosnik (premajhen ekran in tipkovnica) :cry:

LP
MC
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: Prenosnik

OdgovorNapisal/-a Gost » 5.10.2006 14:46

xstrojnik napisal/-a:Malo izven teme, pa vseeno...

Vsekakor prenosnik z dual core, ki so hkrati že 64 bitni.
HP ima že nekaj modelov recimo Compaq NX 9420 ali NW944o
Vista bo pa tudi nared v začetku naslednjega leta in bo delovala tudi 64 bitno. Ceni ni ravno nizka performanse pa seveda temu ustrezne.
Oba prenosnika sta definirana kot portable workstation, z 17" zaslonom in normalno razporeditvijo na tipkovnici zato so minili časi ko prenosnik še ni primeren za CAD/CAM.
Gost

OdgovorNapisal/-a deai » 12.10.2006 8:23

Compaq nw 9440 je kar prava izbira... Sam sem dodal se 1GB RAMA, tako da stvar deluje odlicno... Uporabljam ga za delo doma in v sluzbi kot drugo ali tretje racunalo (kadar racunam velike modele v CAMU na glavnih dveh racunalnikih...)...

Poglej se za Packard Bell... podobna kvaliteta za pol manj denarja... Edino z ATI grafiko se bos moral sprijazniti...

lp
matej
deai
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a Gost » 12.10.2006 11:17

HP 9420 se že testiral na CAM hitrost.
V primerjavi z Pentium 3.4 GZ procesorjem pri enaki količini RAM_a je pri generiranju CAM poti:
- 3 krat počasnejši na genriranju grobe obdelave
- 1.7 krat počasnejši pri finih obdelavah
- grafika pa je hitrejša za skoraj 2x, kar pomeni da so simulacije zelo hitre, celo v dinamičnem 3d smislu. In to pri ozkih tolerancah v rangu točnosti simulacije 2 mikrona !.

Glede na to, da je to prenosna delovna postaja so njene karakteristike za ta namen čisto sprejemljive.
Gost

OdgovorNapisal/-a deai » 12.10.2006 11:21

PAZI, ce je en procesor single core, drugi pa dual core... Dual cori delujejo zaenkrat na Windowsih samo z 50%... Lahko pa skoraj v enakem casu zracunas dva modela...

lp
deai
Sodelavec
Sodelavec

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov