STROJNISTVO.com • Poglej temo - Izobraževanje - operater CNC strojev

Izobraževanje - operater CNC strojev

Mojstrski, tehnični, univerzitetni, visokošolski, podiplomski, ... študij

Moderator: -M-

Izobraževanje - operater CNC strojev

OdgovorNapisal/-a pzagar » 5.12.2006 11:16

Živjo !

Ali obstajajo kje izobraževanja za operaterja rezkalnih centrov? Izobraževanju v smislu tehnologije odrezavanja, pravilnih postopkov, izbire rezilnega orodja, itd.

Hvala za pomoč !
pzagar
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: Izobraževanje - operater CNC strojev

OdgovorNapisal/-a MC » 5.12.2006 14:10

pzagar napisal/-a:Živjo !

Ali obstajajo kje izobraževanja za operaterja rezkalnih centrov? Izobraževanju v smislu tehnologije odrezavanja, pravilnih postopkov, izbire rezilnega orodja, itd.

Hvala za pomoč !

Če kupiš nov stroj ti ponavadi ponudijo tudi šolanje pri proizvajalcu kar pa nekaj stane :cry: !
Tehnologije ti pa drugi ne bodo predpisovali razen nekateri proizvajalci, ki prodajajo stroj skupaj s teh. za določen izdelek. Najlažje se je naučiti od izkušenih operaterjev, ki imajo zadeve v "malem prstu", pa še najceneje bo :wink: .
To je moje mnenje.

LP
MC
Strokovnjak
Strokovnjak

CNC operater

OdgovorNapisal/-a boset » 5.12.2006 19:44

Zdravo.

Usposabljanje za CNC operater imajo v Celju na šolskem centru Celje in vključuje vse našteto.

LP

http://www.vss-ce.com/io/strokovno.htm
boset
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a tulipancek » 6.12.2006 9:39

Kot ti je napisal MC. Če ti ni Celje predaleč, je prava poteza. Tudi sam sem tam končal NPK za CNC operaterja, izobraževanje pa je tako nekako.
Verjetno veš, da se v vsaki šoli naučiš kolikor se sam želiš, res je pa tudi, da je odvisno od šole do šole, kat ti ponudi.
ŠC Celje ponudi res veliko. Ni jim žal časa za kandidata, kar te bo zanimalo ti bodo pojasnili, saj je v skupini do 8 slušateljev, od tega običajno polovica takih iz "borze", ki so tam zato, ker pač morajo biti.
To je za tiste ki hočejo velik plus, saj lahko profesor, ki je velik praktik več časa posveti njemu.
Če se boš odločil boš dobil zelo dobro osnovo za naprej. Kako je pa naprej pa tako vemo: delo, delo pa še delo, da dobiš prakso.
Iz lastnih izkušenj pa ti lahko povem, da resni delodajalci ločijo certifikate NPK med različnimi izobraževalnimi ustanovami ki organizirajo in izvajajo tovrstno izobraževanje. Celje je v vrhu spoštovanja. Sam sem se res veliko naučil.
Ne bom dolgovezil tu, če te še kaj zanima mi piši na mail in ti z veseljm odgovorim, lahko ti dam kako kontakno številko.
Tudi komu drugemu seveda.
Pogum in volja veljata in splača se ju izkoristiti!!
tulipancek
Pripravnik
Pripravnik

Re: Izobraževanje - operater CNC strojev

OdgovorNapisal/-a AmadejG » 1.4.2013 15:57

A mogoče veste, še vedno izvajajo program izobraževanja CNC operater na ŠC Celje?
AmadejG
Novinec
Novinec

Vrni se na Izobraževanje

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov