epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

expert napisal/-a:Začetniško vprašanje:
V literaturi so navedeni skrčki pri predelavi umetnih mas, npr. PS 0.4-0.7%, PP1-2.5%...
Zanima me, če se za te vrednosti izdela temu primerno večja gravura…
Pomisleke imam zaradi tega, ker je ob primerno dimenzioniranem dolivku tako rekoč ves čas ohlajevanja v gravuri tlak, in pritok dodatne količine mase, ki kompenzira skrček. (moja teorija pač, naj me kdo popravi)
Zanima me tudi, kako se lotite modeliranja samega izdelka. Naredite 3D model izdelka želene velikosti in ga nato skelirate, ali sproti preračunavate in mogoče celo zraven upoštevate različnost skrčkov glede na tok materiala? Upoštevate skrčke samo pri gabaritih izdelka, ali tudi pri debelini sten...?
expert napisal/-a:Začetniško vprašanje:
V literaturi so navedeni skrčki pri predelavi umetnih mas, npr. PS 0.4-0.7%, PP1-2.5%...
Zanima me, če se za te vrednosti izdela temu primerno večja gravura…
expert napisal/-a:Pomisleke imam zaradi tega, ker je ob primerno dimenzioniranem dolivku tako rekoč ves čas ohlajevanja v gravuri tlak, in pritok dodatne količine mase, ki kompenzira skrček. (moja teorija pač, naj me kdo popravi)
expert napisal/-a:Zanima me tudi, kako se lotite modeliranja samega izdelka. Naredite 3D model izdelka želene velikosti in ga nato skelirate, ali sproti preračunavate in mogoče celo zraven upoštevate različnost skrčkov glede na tok materiala? Upoštevate skrčke samo pri gabaritih izdelka, ali tudi pri debelini sten...?
konstrukter1 napisal/-a:Pri brizganju katega materiala pa uporabljas 100 sopinj za temperiranje orodja?

konstrukter1 napisal/-a:Tudi js nisem ekspert, zanima me pri katerem MATERIALU temperirate na 100 stopinj.

Pillar napisal/-a:Eh, sama teorija. Ne dvomim, da je vse to res, ampak nobena knjiga mi ne pove, kolikšen je točen skrček. Podatek, da je skrček 0.4-0.7% ali 1-2.5% (za PP), mi pa prav nič ne koristi.
Konstruiranje po knjigah..., naročnik se bo prej postaral. Ves naš posel je stvar kompromisov, vse kar šteje, je kilometrina oz. izkušnje - svoje ali tuje.
Se opravičujem za bolj oster odgovor, ampak še vedno žalujem za izgubljenim časom, ki sem ga preživel med knjigami.

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov