STROJNISTVO.com • Poglej temo - Zaklepanje - sledenje parta

Zaklepanje - sledenje parta

Hiter za učenje, enostaven za uporabo, celovita rešitev.

Moderator: -M-

Zaklepanje - sledenje parta

OdgovorNapisal/-a yps_tech » 16.1.2007 9:34

Nikjer do tu nisem zasledil podobnega vprašanja oz.teme zato odpiram to poglavje!
Pri konstruiranju določene parte vgradim v več semblyev (podobno kot iz knjižnice)
Problem, ki ga ne znam rešiti je da ne vem ali sem določeni part že vgradil in pri vgradnji morda kaj popravim part, s tem pa mi padejo vsi že narejeni asemblyji kjer so reference vezane na part. Ker sem bolj samouk prosim za pomoč strokovnjaka .

1 Vprašanje: Ali obstaja možnost vpogleda v katere asemblyje je vgrajen določen part.

2 Vprašanje: Ali lahko določen part zaklenem proti spreminjanju in ga naprej uporabljam - vgrajujem
v asemblyje!

Nekje sem slišal da te opcije obstajajo vse sem preiskal vendar ne gre!
Za delo uporabljam PROE 2001 (ni posluha vodstva za nove verzije)!

Za odgovor najlepša hvala!

LP Jernej
yps_tech
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a magnum357 » 16.1.2007 11:17

uporabljaš proeng, zato ti ne bom 100% pomagal. V solidworksu je tako, da , če nek part popraviš, je pač popravljen in se bo kot tak prikazal v vseh sestavih. Rešitev je taka: kos, ki bi ga rad malo spremenjenega vgradil v drug sestav, odpreš, shraniš pod novim imenom z opcijo SHRANI KOT KOPIJA (save as coppy). Tega lahko potem vgradiš v nov sestav, ga spreminjaš, star kos v starih sestavih se ne bo spreminjal. Verjetno je logika pri proengu podobna.
magnum357
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a yps_tech » 16.1.2007 14:10

magnum357 napisal/-a:uporabljaš proeng, zato ti ne bom 100% pomagal. V solidworksu je tako, da , če nek part popraviš, je pač popravljen in se bo kot tak prikazal v vseh sestavih. Rešitev je taka: kos, ki bi ga rad malo spremenjenega vgradil v drug sestav, odpreš, shraniš pod novim imenom z opcijo SHRANI KOT KOPIJA (save as coppy). Tega lahko potem vgradiš v nov sestav, ga spreminjaš, star kos v starih sestavih se ne bo spreminjal. Verjetno je logika pri proengu podobna.

To poznam vendar to ni to. Na tak način se enaki parti namnožijo, tega pa ne želim! Parte bi dobesedno rad zaklenil in kot takega vgradil v različne sestave! Podobno kot knjižnico, ki jo tudi uporabljam, vendar so ti elementi specifični samo za določene artikle, ki imajo več tipov.

LP
yps_tech
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a Franci S » 16.1.2007 14:56

Mogoče misliš izdelavo Family table-ov? Primer je na primer matica. Oblika je ista, spreminjajo se dimenzije (višina, premer,...). V assembleye lahko nato vstavljaš matice M3, M4, M5,..., ki vse izhajajo le iz enega parta
Za ta denar je tole to!
Franci S
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a magnum357 » 16.1.2007 15:53

yps_tech Mislim, da ne razmišljaš pravilno. Part pod istim imenom je lahko po moje samo eden in edini v isti obliki. Knjižnica je pač parametrična oblika partov. Vendar ko ti vstaviš naprimer vijak M10 je vedno M 10 in ga ne moreš popraviti na M12. Si ne predstavljam, kako bi part zaklenil, mu onemogočil spremembe gradnikov, potem ga pa v nekem drugem sestavu spremenil.Če kdo pozna rešitev, naj napiše, saj se vsi mučimo s podobnimi problemi.
magnum357
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 16.1.2007 20:43

se slišiva jutri

lp
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a prosj » 17.1.2007 8:00

1 Vprašanje: Ali obstaja možnost vpogleda v katere asemblyje je vgrajen določen part.

Mislim da je to možno samo z WINDCHILL-om

2 Vprašanje: Ali lahko določen part zaklenem proti spreminjanju in ga naprej uporabljam - vgrajujem
v asemblyje!

EDIT/READ ONLY/ALL_FEAT
z tem ukazom nekako zamrznemo vse fičerje in jih nemoremo spreminjat niti izbrisat. Lahko pa dodajamo nove. To velja za WF3 mislim pa, da velja tudi za starejše verzije.
Na napakah se učimo
prosj
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a jay_kay » 18.1.2007 16:14

Jernej:

1.
Mislim da je to možno samo z WINDCHILL-om

... res je in Intralnik

2.
EDIT/READ ONLY/ALL_FEAT

dela v WF3 in navzdol.

...V WF2 / 3 bi bila možna rešitev uporaba fleksibilnih komponent v sestavu. Npr, vzmet, ki je vgrajena - stisnjena na različnih koncih - "original" pa ostane nespremenjen...

LP JayKay
jay_kay
Novinec
Novinec

Vrni se na ProEngineer Wildfire

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov