STROJNISTVO.com • Poglej temo - Zobnik z ravnimi zobmi

Zobnik z ravnimi zobmi

Hiter za učenje, enostaven za uporabo, celovita rešitev.

Moderator: -M-

Zobnik z ravnimi zobmi

OdgovorNapisal/-a nejc24 » 30.11.2005 16:11

Živijo!

Jaz bi rad samo vaše mnenje ali je izdelava čelnih zobnikov z ravnimi zobmi s Pro Engineerjem res tako zahtevna, kot pravijo nekateri, da ne govorim o čelnih zobnikih s poševnimi zobmi? Slišal sem namreč, da je potrebno v Pre Engineer vnesti neko enačbo za evolvento. Drži ta trditev?

Če je kdo pripravljen pomagati s pomočjo slik in opisi postopka izdelave čelnih zobnikov z ravnimi zobmi, mi naj prosim piše na nejc.svetec@gmail.com

Hvala tistemo, ki je pripravljen pomagati, saj želim dopolniti svojo zbirko znanja z izdelavo zobnikov!

L.P.

nejc
nejc24
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a zupi » 30.11.2005 16:22

Na to temo je bilo že kar nekaj govora... Poglej pod iskanje :wink:
I wish I was a messenger and all the news was good.
zupi
Moderator
Moderator

OdgovorNapisal/-a nejc24 » 30.11.2005 16:32

Pardon, morda sem res nepreviden, pa vendar sem res pogledal pod iskanje in našel en primer, v katerem pa ne piše kaj pametnega!

Videl sem tudi, da si sam naredil en zobnik in si ga ponudil nekomu, zdaj sem pozabil komu. Ga še imaš in če ga imaš, mi ga lahko prosim pošlješ, da si ga ogledam?

Hvala in L.P.

nejc
nejc24
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a zupi » 30.11.2005 17:10

nejc24 napisal/-a:Pardon, morda sem res nepreviden, pa vendar sem res pogledal pod iskanje in našel en primer, v katerem pa ne piše kaj pametnega!

Videl sem tudi, da si sam naredil en zobnik in si ga ponudil nekomu, zdaj sem pozabil komu. Ga še imaš in če ga imaš, mi ga lahko prosim pošlješ, da si ga ogledam?

Hvala in L.P.

nejc

Sem ti ga poslal na tvoj mejl :wink: Če se hočeš kaj naučit si poglej enačbo evolvente. Dobiš jo tako, da v model tree klikneš z desno na krivuljo z imenom CURVE id 59, klikn z desno, edit definition in v oknu k se ti bo prikazov klikn na equation in define...prikazala se ti bo beležka z zapisano enačbo.
Poglej še pod tools>>relations, torej relacije in nekaj parametrov. Veliko užitkov :lol:
I wish I was a messenger and all the news was good.
zupi
Moderator
Moderator

OdgovorNapisal/-a Steve » 1.12.2005 9:56

Ga lahko pošlješ tudi meni? steve_ostin3@yahoo.com
hvala
Steve
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a gost1977 » 31.1.2007 6:56

Prosim če še meni pošlješ model.

Hvala romih.ales@gmail.com