STROJNISTVO.com • Poglej temo - Windows Vista

Windows Vista

Hiter za učenje, enostaven za uporabo, celovita rešitev.

Moderator: -M-

Windows Vista

OdgovorNapisal/-a nejkica » 14.2.2007 16:05

Zivjo,

Ali morda kdo ve, ce ProEngineer WF deluje na Visti? Nekaj sem bral na internetu, a nic prepricljivega.

Kako je s tem?
nejkica
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a CADfreak » 14.2.2007 18:58

Pozdravljeni

V tem trenutku odsvetujem uporabo Viste za OS računalnika, ki je namenjen poganjanju bilokatere 3D CAD aplikacije. Razlog za moje svarilo je naslednji:

http://www.tomshardware.com/2007/01/29/xp-vs-vista/page6.html

http://www.tomshardware.com/2007/01/29/xp-vs-vista/page7.html

Vse skupaj pa je iz naslednjega članka:

http://www.tomshardware.com/2007/01/29/xp-vs-vista/index.html

Razlog za porazne rezultate je v dejstvu, da Vista ne podira direktno Open GL knjižnice, temveč jo emulira preko DirectX-a. Izgleda, da je ta emulacija slaba. Pa tudi driverji grafičnih kartic še verjetno niso zoptimirani za ta operacijski sistem.

Pri nas v firmi smo se odločili, da na računalnikih, ki jih pravkar kupujemo za CAD, zahtevamo Win XP. Splača se počakati, da se zadeva malo ustali in prečisti (npr izid Service Packa ipd...)

LP

Jože
CADfreak
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a Nicomajstr***???*** » 14.2.2007 19:11

Vista v primerjavi z Xp ji sploh ni toliko boljša.
Osebno menim, da je celo slabša, saj je izbolšano predvsem samo oblikovanje.
Zaščitena ni ne vem kako popolno - vanjo so vdrli pred nekaj meseci, potem smo pa v programski opremi dobili Vista Beta2, v kateri naj te pomanjklivosti ne bi bilo.
Osebno mislim, da nekaj časa z uporabo Viste ne bomo dosegli drugega kot pa potrebo po zmogljivejšem računalniku, pa še programi nekaj časa ne bodo prilagojeni.
Nicomajstr***???***
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a tigereye » 18.2.2007 15:02

meni osebno so XP boljši od viste...
tigereye
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a KY » 18.2.2007 18:41

Po dosedanjih iskušnjah se najbrž vsi strinjamo, da je pri Windowsih za resno delo treba počakati na vsaj 100 do 150 MB popravkov.
Mislim tudi, da je trenutno najbolj popularna zabava piscev zlonamernih kod iskanje lukenj v Visti.

Po drugi strani pa je vseeno dobrodošlo da si jo tisti, ki si to lahko privoščijo instalirajo in vklopijo javljanje napak Microsoftu, da jo "mojstri" v doglednem času speglajo toliko, da bo uporabna.

LP
KY
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a MC » 19.2.2007 8:15

KY napisal/-a:Po dosedanjih iskušnjah se najbrž vsi strinjamo, da je pri Windowsih za resno delo treba počakati na vsaj 100 do 150 MB popravkov.
Mislim tudi, da je trenutno najbolj popularna zabava piscev zlonamernih kod iskanje lukenj v Visti.

Po drugi strani pa je vseeno dobrodošlo da si jo tisti, ki si to lahko privoščijo instalirajo in vklopijo javljanje napak Microsoftu, da jo "mojstri" v doglednem času speglajo toliko, da bo uporabna.

LP

Ko že govorimo o Visti kaj pa menite ostali na forumu o uporabi antivirusnih programov, ker "obljubljajo", da je "super" varna. Pri določenih proiz. antivirusnih prog. sem opazil zank, da so že prilagojeni za Visto :wink:

LP
MC
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Gost » 19.2.2007 11:09

Dejansko je stvar v tem, da nas microsoft(ce pac ne moremo uporabljati drugega operacijskega programa) sili k nakupu nove verzije, tako kot to delajo vsi ponudniki software-a.
Ponuditi morajo neko novost, da pritegnejo pozornost in pocasi nehajo podpirati stare verzije, kar nas s casom prisili k nakupu. Ce ostanemo kjer smo s casom stagniramo.
Npr. lep dokaz so ravno operacijski programi. V casu win 3.1, ko je prisel win95, itd. je tudi veliko ljudi govorilo, jaz tega ne potrebujem, je slabse,.... danes pa nihce vec ne uporablja drugega kot Xp-je.
Tudi recimo z Acad-om 10-ko nisi ravno konkurencen.

Normalno, pocakati je potrebno, da bo sistem deloval stabilno, to naj testirajo tajnice in velesefi ob igranju pasjanse. Mi bomo pac se kake pol leta pocakali.
Gost

Vrni se na ProEngineer Wildfire

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov