STROJNISTVO.com • Poglej temo - Catia in windows vista

Catia in windows vista

CAD/CAM/CAE integrirani programski paket, ki uporabniku nudi rešitve za celotni proizvodni proces, od konstrukcije do analize in proizvodnje.

Moderator: -M-

OdgovorNapisal/-a VisualizeFX » 20.2.2007 22:29

Miha napisal/-a:Vista zaenkrat še ni na seznamu združljivih operacijskih sistemov za Catio, zato tukaj sploh ni kaj za razmišljat.

Meni Microsoftova platiforma Windows ne odgovarja sam sem pristaš UNIX delovnih postaj in ne nekih "made in tajvan" PCjov z operacijskim sistemom Windows.

Trenutno uporabljam HP C3600 z operacijskim sistemom HP-UX 11i v1 in zadeva deluje tako kot more; hitro, stabilno (še nikoli se mi ni sesu) poleg tega ni na HP-UX nobenih virusov in podobne navlake. Skratka optimiziran sistem za PA-RISC arhitekuro v nulo. Tudi grafični umesnik (CDE) na HP-UX je spodoben. Nobene nepotrebne navlake, raznih transparenc in dodatnega sranja, ki bi mi za brezveze kurila dodatne CPU cikle. Aja pa še to na njem poganjam zadnjo verzijo UGS I-DEASa

Moje izkušnja z HP-UX je drugačna. V kombinaciji z Catio V5 je ena sama groza. Nestabilno, počasno in neergonomično! Grafični vmesnik pa kot da bi šel 10 let nazaj v času.

Nestabilno, počasno? A to govoriš za program CATIA ali HP-UX? Na kateri mašini(model) si laufal Catio? Si imel nameščen zadnji patch bundle za HP-UX oziroma si naložil patche katere zahteva CATIA in speremenil kernel parametre?
Ja grafični vmesnik CDE res, da ni fancy ampak služi svojem namenu. Ne porabi veliko resorsov pa še stabilen in hiter je.
VisualizeFX
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a Miha » 22.2.2007 10:57

Govorim za Catio V5 pod okriljem HPjevih Unixov. Vse je letelo na HPjevi delovni postaji. Modela žal ne vem povedat. Sistem je sproti strokovno vzdrževan (od vzdrževalcev), tako da sigurno ne leži na tem.

Na eni drugi firmi so za V5 dokupili Windows računalnike (PCje) ker se je izkazalo, da V5 na Unixih deluje nestabilno in počasno, za V4 pa obdržali Unix postaje.
Miha
Miha
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Maribor

Prejšnja

Vrni se na Catia

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov