STROJNISTVO.com • Poglej temo - Friziranje APN 6s

Friziranje APN 6s

"Friziranje", sam svoj mojster, modelarstvo ...

Moderatorji: -M-, čopi, eustahije

OdgovorNapisal/-a The_1 » 16.6.2003 17:22

v kompletu je bil cilinder, bat, obrocki, sornik in zegerjeva obrocka (splinte). pase na APN masino, in je ze v originalu prisilno hlajen.
Ce gre vse proti tebi, nehaj prehitevat!!:D
The_1
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: ponikva

OdgovorNapisal/-a Gost » 16.6.2003 20:36

al nej kupm novga al nej ke rablnga staknm :roll:
Gost

OdgovorNapisal/-a mik » 16.6.2003 22:31

cist tvoja odlocitev :D
mik

OdgovorNapisal/-a mik » 16.6.2003 22:42

ko pravi The_one da pase LAMO na APN-ko cist kamot sam jst se s tem nebi strinjo saj ma kanala za izpuh pa za frgazer tak postran narejene, se pravi so pod kotom. Pa avspuh ne bos mogu kr tak preprosto gor nasravfat ker nima na istem mestu lukno ko pri originalnem cilindru in zato avspuh ne pase zato ga je treba mal "zapigat" da pase.Ima pa tut vecjo lukno tak da original frgazer ne bi gor pasu edino ce das naredit vecji kolen.
Tako da ce mislis gor dat LAMO-ta so z njim tut problemi :-?
mik

OdgovorNapisal/-a Gost » 17.6.2003 7:43

AL POL JE NAJBOLŠ DA ZBRUSM KANALE PA GA DAM BRUST NA 42MM
Gost

OdgovorNapisal/-a The_1 » 17.6.2003 14:40

mik, imas prav, LAMO je namenjen vecjim uplinjacem (ki imajo tudi posebej kolena), recimo 18-mm Dell'Orto od BTja je ravno pravsnji. izpuh je, ce se ne motim, pod pravim kotom glede na bat (ostali tomosi imajo drugacen kot), tako da tu najbolj priporocam MF Cobro, ki ima zacetek iz cevi, ker trojka ima iz plocevine, in kot taka je neprimerno tezja za priredit, ker se kanalu zmanjsa presek. o navadnih izpuhih pa raje ne bi izgubljali besed, ker ce kupis LAMO cilinder, je nesmiselno imeti gor tako blokado da ne gre vec ko 60.

Gost, to je tudi najcenejsa resitev, vendar ce je bil tvoj cilinder kdaj pregret, se tega ne splaca delat. pa tudi grel se ti bo malo bolj.
The_1
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Gost » 17.6.2003 19:57

jest sm šov u štacuno pa so mi rekl da prvič slišjo za LAMO cilindr !!! :roll:
Gost

OdgovorNapisal/-a The_1 » 18.6.2003 8:05

ocitno si bil v napacni stacuni. pejd v drugo! :wink: ce ne drugace, pa poklici Univerzum v Zalec ali Celje, pa se poskusi zmenit, da bi ti ga po posti poslali...
The_1
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Gost » 19.6.2003 8:24

jaz bi te pa prasu kaj se cem narest da bo atx z brusenimi kanali imen se vec obratov. :evil:
Gost

OdgovorNapisal/-a Gost » 19.6.2003 9:19

al mi loh kdo zrihta brušenje cilindra :evil:
Gost

OdgovorNapisal/-a The_1 » 19.6.2003 9:49

L bat 38 do 40 mm, pobrusen na lunco, MF 3, vecji uplinjac (18 mm), mogoce se nizana glava za 0,5 do 1 mm (nekaj roba mora se obvezno ostati na njej, drugace bos imel probleme s tesnilom!), nastelas vzig (mora biti na platine, elektronski ima blokado!), pa bi se mora vrteti da kar glava pece.

cilinder pa lahko na Celjskem obmocju das brusit v Avto Celje. drugace pa bi ti lahko to naredili v kaksni veliki avtomehanicni delavnici, ki se ne ukvarja le s popravilom avtov.

u lej, stoti post!! 8) :lol:
The_1
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Gost » 19.6.2003 13:37

cilinder pa lahko na Celjskem obmocju das brusit v Avto Celje. drugace pa bi ti lahko to naredili v kaksni veliki avtomehanicni delavnici, ki se ne ukvarja le s popravilom avtov

ja bi dav sam pol bojo rekl 3 ksit, jes bi pa rt cenej
Gost

OdgovorNapisal/-a mik » 19.6.2003 16:26

The_1 ko pravis da ima elektronski vzig blokado, a se da ta blokada na kak način odstranit? :-?
mik

OdgovorNapisal/-a The_1 » 20.6.2003 6:34

Gost, pred dvema, tremi leti je bilo 2600.

mik, elektrodi na (cimbolj novi) svecki das bolj skupaj. s tem blokade ne odstranis, jo pa prestavis visje. kako to deluje ne vem, vem pa, da deluje, in da so fantje na friziranih strojih devali spredaj manjse zobnike in elektrode pol kilometra narazen, potem pa sli na tehnicnega, kjer so jim namerili pod 50 km/h. PBlade (MopedFan forum) je to naredil celo na elektroniku na ATXovem okvirju, le da je dal se dusilko v izpuh (MF 3). in mu je uspelo. :wink:

aja, se to: nekje sem zasledil, da obstajajo tri vrste vzigalnih elektronik za tomose: z blokado na 8000 rpm (neuporabno), na 10.000 rpm, in take brez blokade, ki pa so baje zelo redke. na APNu sem imel elektroniko od avtomatika, ki je imela blokado na 8.000 rpm (ko sem dal pa not elektriko na platine, bi se pa kr sukal in sukal...).
The_1
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a racer » 28.6.2003 18:39

žio jst mam eno uprašanje mam apn 6s in mam postružen cilinder tako de mi gre not 42 bt a bo šlo kej bolš če dam gor delorto od 14??? :roll:
racer

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Friziranje

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov