EUGEN napisal/-a:Spoštovani,
Imam težavo, morda bo to izziv za vas.
V Excel celici imam npr vrednost.: 300-500-800
Sedaj bi rad, da bi mi se ta vrednost vedno ko bi (na novo) odprl to Excel datoteko povečala za eno.
Npr.: 300-500-801, 300-500-802, 300-500-803,...
Prosim za pomoč (in podrobni opis, kako bi na rešil).
Eugen
Če ni skrivnost, zakaj potrebuješ takšen "programček"? lepo bi bilo, če bi bolj podrobno opisal zadevo...
kaj se zgodi, če to datoteko "slučajno" iz kakršnih koli razlogov odpreš po nepotrebnem?
moj nasvet je, da si ta file v katerem pišeš to kodno število (300-500-800) uporabiš kot klasično bazo podatkov (le zapisovanje podatkov). V to bazo podatkov, neodvisno od odpiranja in zapiranja datoteke shranjuješ podatke. npr: narediš programček (windowd okolje) z zahtevanimi vpisni polji. ko končaš vpisovanje s gumbom potrjevanje vpisa, zapišeš ta vnop v bazo podatkov (excel "worksheet"). Če je to komplicirano lahko v istem excel file narediš novi "worksheet" in v njemu narediš "vpisni obrazec". ko končaš vpis z kakšnim makrojem pa enostavno dodaš vrstico v bazi podatkov (drugi "worksheet").......ne vem, če sam ti kaj pomagal, za kakšno bolj konkretno idejo pa te prosim za bolj podrobne informacije....
sicer pa če imaš MS Access na računalniku, za to kar sem ti razložil, že imaš template-e in ti se ni treba ukvarjati z makroi in podobnimi rečmi....zadeva je dokaj ensotavna, čez vikend si vzameš čas in urediš to zadevo, kreiraš vzorec "reporta" in zadeva izgleda zelo lepo....
LP