STROJNISTVO.com • Poglej temo - Globoki vlek

Globoki vlek

Vprašanja, predlogi in mnenja s področja orodjarstva...

Moderator: -M-

Globoki vlek

OdgovorNapisal/-a simon_v » 10.4.2007 8:55

Vse vas strojnike vljudno prosim, če mi lahko kdo priskoči na pomoč pri izdelavi diplomske naloge. Primer je sledeč. Izdelujem diplomsko nalogo z področja globokega vleka in sicer tehnologija izdelave pokrova filtra. Praktični del diplomske sem zaključil manjka pa mi literature (slovenske) za sam pisni del. Lepo lepo in še enkrat lepo prosim kogarkoli, ki ima literaturo v slovenščini ali pa celo, da je izdelal diplomsko nalogo z podobno temo, če mi lahko posreduje podatke. Trenutno se ubadam z Musafijo ampak se bojim da bom z prevodom napravil velike napake katere komisija ne bo spregledala. Imam tudi knigo v angleščini in spet se pojavi isti primer (strokovna terminologija).

Vsem že v naprej lepa hvala.
Če bereš DELO še nisi delavec.
simon_v
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a BountyH » 10.4.2007 9:39

Konaktiraj Tehnološko opremo Maribor (Unior) tam je par pubecov napisalo diplome iz globokih vlekov in splošno o orodjarstvu. Sam vem vsaj za 3 ki so napisali diplomske na podobno temo, en pa še specializacijo iz globokega vleka v Autoformu.
Drei Doktoren, Wirtschaft ist verloren.
BountyH
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a orodjarna » 10.4.2007 9:51

Musafija je zelo zelo dobra knjiga o globokem vleku. Literature v Slovenščini ne boš našel prav veliko, jo pa je nekaj v nemščini, vendar boš ugotovil, da gre za isti tekst in slike.
Predlagam ti da proučiš Musafijo in za izraze ki jih ne poznaš povprašaš na tem forumu, saj so tu tudi strojniki ki znajo precej dobro srbo-hrvaški jezik.
V Sloveniji pa ima o globokem vleku zagotovo največ znanja EMO Celje mogoče ti posredujejo kako gradivo.
kar je dobru nej slabu
orodjarna
Strokovnjak
Strokovnjak

Globoki vlek

OdgovorNapisal/-a duma » 10.4.2007 10:28

Kontaktiraj mojega kolega, ki je konstrukter na tem področju in je lani diplomiral iz te teme.

Rupnik Marko
EMO Orodjarna
Bežigrajska c
3000 Celje

Lep pozdrav
duma
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a simon_v » 10.4.2007 12:04

Vem, da je Musafija zelo dobra knjiga vendar se mi zdi nesmiselno da bi na forumu spraševal za besede saj se jih kar veliko najde. Hvala vsem za koristne informacije in se še priporočam če ima kdo še kaj o tej temi.
simon_v
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a simon_v » 11.4.2007 7:28

BountyH a veš mogoče kakšno ime od teh pubecov da ne bom klical na firmo in spraševal če mi lahko dajo na telefon osebo ki je pisala diplomsko iz globokega vleka. Sem siguren da ne bodo imeli pojma. Ker spoštujem zasebnost teh fantov te prosim če mi lahko ime če seveda veš pošlješ na moj e-mail.

Tudi ostale prosim za pomoč!!
simon_v
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a BountyH » 11.4.2007 7:34

OK. Bom konaktiral te fante..
BountyH
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a BountyH » 11.4.2007 8:59

Daj mi tvoj e-mail da ti pošljem kontakt.
BountyH
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a simon_v » 12.4.2007 11:15

Moj e-mail je simon.konstruktor@gmail.com

Že v naprej hvala.
simon_v
Novinec
Novinec

Vrni se na Orodjarstvo