STROJNISTVO.com • Poglej temo - Varjenje Aluminija 7005

Varjenje Aluminija 7005

Vprašanja, predlogi in mnenja s področja orodjarstva...

Moderator: -M-

OdgovorNapisal/-a jaka23 » 7.7.2006 21:40

Mohor pozdravljen.
Ekola tuki mas cifro od majstra ki popravlja kolesa (okvirje)iz karbona...031-598-062 DRAGO
Poklici pa se pozanimaj, ce se z Al tud ukvarja drugace pa sigurno koga pozna, ki bo resil tvoj problem.

Veliko uspeha:
Jaka

Prosim, te da sporocis koncni rezultat, da bomo vedeli za vnaprej :wink:
jaka23
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Tha Real M » 5.5.2007 14:55

Nekoliko pozno a vendar... če še vedno potrebuješ varilca imam naslov zate... let me know... je meni že zavaril 3 kolesa in vse mogoče stvari pri avtomobilih in mi še vse vedno drži.. kljub temu, da so mi na Zavar-ju dejali, da se teh stvari ne da variti..

LP

M
Tha Real M
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a čiro1950 » 7.5.2007 9:16

V prikazanem primeru kolesar Mohor obremenjuje okvir več, kot je konstrukter predvidel za primer neskončne uporabe. Okvir je bil velikokrat obremenjen preko meje oblikovne trajnodinamične trdnosti, pri vsakem takem prekoračenju je material je na kritičnem mestu okvirja utrpel poškodbo in se jo zapomnil, ker so se poškodbe po Minerjevem pravilu seštevale (kot pri kotalnih ležajih) do trenutka, ko se je pojavila neopazno velika razpoka, ki se je nato začela vsled nadaljnih obremenitev začela širiti po preseku, dokler jo ni Mohor opazil in nehal uporabljati okvir. Obstoja tudi teorija hitrosti širjenja razpoke za vsak specifičen primer, v Mohorjevem primeru: prirastek dolžine razpoke na kolesarski spust. Katastrofalen zlom bi sledil, ko se bi presek okvirja toliko zmanjšal, da bi se okvir zlomil zaradi ene večje obremenitve. Popolen zlom na mestu, kot se je pojavila poškodba v Mohojevem primeru, torej ne nastopi nenadoma.
Tudi, če je v tem času Mohor kupil nov okvir ali starega povaril, obstoja velika verjetnost, da se bo pojavila na istem mestu poškodba okvirja, zato naj pojav razpoke kontrolira z na tem forumu večkrat opisanimi metodami.
Lep pozdrav
Čiro.
čiro1950
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a jan » 7.5.2007 16:15

Okvir KONA in varjenje ??? Splača se nakup novega kolesa npr Gary Fisher, kjer imajo okvirji doživljenjsko garancijo. Potem pa naj le poka in se lomi :D :D :D
jan
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Tha Real M » 7.5.2007 20:06

Vsaj kolikor se jaz spomnim, ko sem še delal v VEB company kjer smo zastopali Kone, so imeli okvirji 4 letno garancijo. Je ta že pretekla?

LP

MJ
Tha Real M
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a zele » 5.1.2008 19:27

Najbrž ni več aktualno ampak kljub temu. Absolutno se zadeva da zavarit dovolj kakovostno za varno vožnjo. Iz lastnih serviserskih in iz izkušenj tekmovalcev v DH lahko priporočim mojsta Jermana iz Depale vasi, ki zavari tudi kakšen okvir za motocikel, ogromno alu platišč za avtomobile itd.. Seveda pa je potrebno nekoliko potrpljenja, ker ta pravi mojstri ne čakajo ravno na vsak bickl posebej. Najbrž pa pri Koni ne bi bilo težav z reklamacijo. Take napake pa se lahko pojavijo na vsakem okvirju ne glede na znamko in garancijsko dobo, treba pa je upoštevati meje in zmožnosti materialov tudi pri uporabi. Če se ti okvir sesuje v nepravem trenutku, ti nobena garancija ali podoben marketinški trik ne pomaga, ko padeš na p...
zele
zele
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a luka87 » 5.1.2008 21:22

No kot so že povedali se da tak okvir kvaliteno zavarit. Za primerjavo lahko dam da sem zavaril nosilec menjalnika na avtomobilu. Čeprav nimam veliko izkušenj z varjenjem ampak toliko pa da vem kaj delam. Pa je po dveh karambolih menjalnik še kar na svojem mestu. Je pa veliko odvisno od varilca in materiala ki ga vari.
luka87
Strokovnjak
Strokovnjak

Prejšnja

Vrni se na Orodjarstvo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov