Apn, dvigni se!
Moderatorji: -M-, čopi, eustahije
17 prispevkov
• Stran 1 od 2 • 1, 2
Apn, dvigni se!
Alo mojstri
nameravam dvigniti svojega APN alpinota pa ne vem kako naj to praktično izvedem. Vem da morem narazen vzeti federacije oz. amortizerje in kako naj pol naredim zadevo višjo?
Če to naredim na zadnjih amortizerji ali je potem dobro dvigniti še sprednje da bo cela zadeva zadaj in spredaj višja? Ali bo zaradi tega moped trpel, izpuh (cobra) oz. ali se lahko karkoli poškoduje, spega? Vem, da bo moped zaradi tega manj stabilen a mi je zato vseeno.
nameravam dvigniti svojega APN alpinota pa ne vem kako naj to praktično izvedem. Vem da morem narazen vzeti federacije oz. amortizerje in kako naj pol naredim zadevo višjo?
Če to naredim na zadnjih amortizerji ali je potem dobro dvigniti še sprednje da bo cela zadeva zadaj in spredaj višja? Ali bo zaradi tega moped trpel, izpuh (cobra) oz. ali se lahko karkoli poškoduje, spega? Vem, da bo moped zaradi tega manj stabilen a mi je zato vseeno.
- Boštjan16
- Pripravnik

Za zadaj vem, da se za ATXa dobijo večji amortizerji, mogoče tudi za APN.
Za predelavo navadnih pa ne vem druge rešitve kot, da med amportizer in vpetje narediš en podalšek.
Sedaj ne vem kater izpuh je cobra, če je vpet tako kot originalen potem boš moral izpuh nekam drugam vpeti, drugače ne boš mogel spustiti zadnih vilic niže, saj je izpuh pripet na geštel tam kjer so tudi zadnje vilice gibljivo vpete.
Za predelavo navadnih pa ne vem druge rešitve kot, da med amportizer in vpetje narediš en podalšek.
Sedaj ne vem kater izpuh je cobra, če je vpet tako kot originalen potem boš moral izpuh nekam drugam vpeti, drugače ne boš mogel spustiti zadnih vilic niže, saj je izpuh pripet na geštel tam kjer so tudi zadnje vilice gibljivo vpete.
- Nicomajstr***???***
- Strokovnjak

no pa poglejte moj predlog.
veliko mojih kolegov ima apn dvignjen na tak način da so podložili amortizerje s ploščicami.v približbo 6 cm veliko jekleno ploščico zvrtaš dve luknji. prvo prišraufaš na amortizer, druga pa na ogrodje apn.tako je med amortizerjem in ogrodjem 6 cm razmika torej je motor dvignjen za 6 cm(velikost ploščice izbereš sam)
res da malo grdo zgleda, vzignjeno pa je vseeno
druga možnost pa je da dobiš druge amortizerje ki so večji in jih zamenjaš. jast imam na moji apn amortizerje od bt-ja ki so višji torej je tudi apn bol vzdignjena.
na sliki moj apn
veliko mojih kolegov ima apn dvignjen na tak način da so podložili amortizerje s ploščicami.v približbo 6 cm veliko jekleno ploščico zvrtaš dve luknji. prvo prišraufaš na amortizer, druga pa na ogrodje apn.tako je med amortizerjem in ogrodjem 6 cm razmika torej je motor dvignjen za 6 cm(velikost ploščice izbereš sam)
res da malo grdo zgleda, vzignjeno pa je vseeno
druga možnost pa je da dobiš druge amortizerje ki so večji in jih zamenjaš. jast imam na moji apn amortizerje od bt-ja ki so višji torej je tudi apn bol vzdignjena.
na sliki moj apn
dobra mašina lepo poje
- bing 18
- Pripravnik

sam sn ugotovil da veriga med vožnjo opleta po puši za mazanje gibljivega zadnjega dela mopeda.
rešitev bi mogoče bila večji sprednji zobčenik samo mašina ni dovolj moočna
opletanja drugače ni moč preprečiti; verigo bi bilo treba verjetno na vsake toliko časa menjati ker bi bila izrabljena
ali obstaja še kaka rešitev?
rešitev bi mogoče bila večji sprednji zobčenik samo mašina ni dovolj moočna
opletanja drugače ni moč preprečiti; verigo bi bilo treba verjetno na vsake toliko časa menjati ker bi bila izrabljena
ali obstaja še kaka rešitev?
- Boštjan16
- Pripravnik

Sicer ne vem kakšna bi bila puša za mazanje (puše opravljajo podobne stvari kot ležaji). Ampak vseeno ali si pomislil, da bi stvar po kateri tolče ketna oblekel v nek material podvržen obrabi (blago, guma itd.). S tem bi zaščitil ketno in tudi stvar po kateri ketna drsa. Na ta način naprimer rešimo problem opletanja ketne po okviru kolesa.
- Nicomajstr***???***
- Strokovnjak

Gor daš pušo iz koterm-a ali kaj podobnega da veriga ne drgne po nosilcu zadnjih vilic.Ko si mopeda dvignil se pojavi problem da je veriga prveč napeta če motor stoji na stojalu, ko pa se vsedeš nanj pa opleta in zgleda tako kot da je premal našponana.
LP Jože
- kopron
- Strokovnjak

evo to je moj dvignjen moped:
tu pa je problem ki je nastal:
naštudirav sem že možno rešitev da veriga ne bi drsela po puši: nad pušo bi v ogrodje zvrtal lukno in pritrdil z šravfom kak manjši zobčenik z ležajem v sredini.
kakšna se vam zdi ta ideja? ali je sploh izvedljiva?
naštudirav sem že možno rešitev da veriga ne bi drsela po puši: nad pušo bi v ogrodje zvrtal lukno in pritrdil z šravfom kak manjši zobčenik z ležajem v sredini.
- Boštjan16
- Pripravnik

Boštjan16 napisal/-a:evo to je moj dvignjen moped:
to bi bilo bolj težko izvedljivo ker bi morala ketna potem bit zelo napeta drugače bi jo metalo dol z namišljenega zobnika
dobra mašina lepo poje
- bing 18
- Pripravnik

Nicomajstr***???*** napisal/-a:Sicer ne vem kakšna bi bila puša za mazanje (puše opravljajo podobne stvari kot ležaji). Ampak vseeno ali si pomislil, da bi stvar po kateri tolče ketna oblekel v nek material podvržen obrabi (blago, guma itd.). S tem bi zaščitil ketno in tudi stvar po kateri ketna drsa. Na ta način naprimer rešimo problem opletanja ketne po okviru kolesa.
tvoja ideja se mi zdi še najbolj primerna
dobra mašina lepo poje
- bing 18
- Pripravnik

bing 18 napisal/-a:Nicomajstr***???*** napisal/-a:Sicer ne vem kakšna bi bila puša za mazanje (puše opravljajo podobne stvari kot ležaji). Ampak vseeno ali si pomislil, da bi stvar po kateri tolče ketna oblekel v nek material podvržen obrabi (blago, guma itd.). S tem bi zaščitil ketno in tudi stvar po kateri ketna drsa. Na ta način naprimer rešimo problem opletanja ketne po okviru kolesa.
tvoja ideja se mi zdi še najbolj primerna
Samo a ketna samo med vožnjo upleta po okviru, a ves čas drgne. Če drgne se stvar ne bi obnesla.
- Nicomajstr***???***
- Strokovnjak

17 prispevkov
• Stran 1 od 2 • 1, 2
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov