STROJNISTVO.com • Poglej temo - Avto na vodo?

Avto na vodo?

Energetski procesi in postrojenja, njihovo upravljanje...

Moderator: -M-

Po

OdgovorNapisal/-a sasase » 3.6.2007 8:18

netman
daj kaksen link kjer je opisan princip delovana in pa kaksen nacrt
na forumu sem se zgubil ker se ukvarjate z izdelavo tako da ne morem vsega ujet
pozdrav
ni pravice
sasase
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a netman » 4.6.2007 7:22

Težavno je v nekaj stavkih obrazložit vse kar sem se naučil v pol leta raziskav.

Obstaja veliko število različnih celic, ki delujejo na različne načine. Zato je težko govorit o nečem saj ljudje pomešajo podatke med celicami.
Najboljša napetost za electrolizo je 1,41 Volta! Ker nobena celica ni idealna moramo zaradi izgub napetost povečat na 2 volta! Vse kar je nad 2 volta se spremeni v toploto (izgubo).

Pa vendar moja D18 celica deluje na 12 Voltov. Zato je vprašanja treba postavljati glede na vrsto celice.
Obstajajo celice ki uporabljajo do 20.000 voltov vendar so potrebna electronska vezja.
Problem pri electronskih vezjih pa je ta, da jih njihovi lastniki kar naprej izboljšujejo in spreminjajo.

Zato je najbolje če si vsak prebere podatke o raznih celicah, kako delujejo, kakšen plin proizvajajo, koliko je potrebno prestavit vžig, itd, itd, itd, itd

Tukaj vam pošiljam link strani kjer sem jaz začel.
Vendar pozor;
Ko se stran odpre je treba ugasnit reklamo, ki se prikaže, in osnovno stran OBNOVIT (refresh).

http://www.web-space.tv/free-energy/

Prikazala se bo stran kjer je ogromno raznih naprav za pridobitev energije zastonj.
(Pod "Devices Part 18" lahko najdete podatke o moji D18 celici. Ta podatek vam dajem kot obvestilo in nikakor kot smernico kam se morate odpravit.)

Prav lahko da bo nekdo menil da kakšna druga naprava kaže mnogo več potenciala.

Tako mimogrede morda še to: vodik in kisik se po eksploziji v motorju ponovno vežeta in nastane voda! Od tod voda iz izpuha pri filipincu.
Voda se da preusmerit nazaj v rezervoar da se ponovno uporabi, vendar se Filipincu očitno dopade reklama iz izpuha.
Tudi to še povem, da bi bilo potrebno izpuh, ventile in batne obročke imet iz nerjavečega jekla. Kar za zahod ni noben problem. Pri nas pa bi verjetno prodajalec debelo pogledal, če bi ga vprašal za rostfrei batne obročke.
Morda pa ne... nisem še poskusil. Kot testno vozilo imam staro Golf dvojko, ki lahko zaradi mene kar zarjavi.

Dosti zaenkrat
netman
netman
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a DynaVox » 5.6.2007 9:02

V tej temi vse kaže, da se v osnovi razpravlja o sistemih, ki dajo ven več energije kot jo vložimo v sistem ???

Ta špekulacija ni v skladu z termodinamičnimi zakoni po katerih je entalpija v vesolju kostantna.
Kakor tudi ni mogoč perpetuum mobile, ki bi sicer lahko nastal v takšnem primeru.

Poizkusiti pa seveda ni greh in običajno ni poceni.
CAD / CAM / CAE
DynaVox
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a SAJKO » 5.6.2007 13:13

Nism čist razumu vsega o tejle napravi, netman. Najprej govoriš o vodi, ki naj bi poganjala turbino, pol govoriš o celici, ki razgrajuje vodo na kisik in vodik. Za kaj pa pol rabiš motor od golfa pa rostfrej batne obročke? A ta tvoja zadeva cepi vodo na vodik in kisik, al kaj sploh dela? Daj no lepo po vrsti napiš kaj se v njej dogaja.Najprej si napisal, da v tvoji celici D18 kroži voda , ki naj bi poganjala turbino-nisi napisal ZAKAJ kroži, kar je najbolj zanimivo. Pol si pisal pa o elektrolizi za pridobivanje vodika pa kisika. Jaz tle ene direktne povezave ne vidim
SAJKO
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a SW_Freak » 5.6.2007 14:10

DynaVox napisal/-a:V tej temi vse kaže, da se v osnovi razpravlja o sistemih, ki dajo ven več energije kot jo vložimo v sistem ???

Ta špekulacija ni v skladu z termodinamičnimi zakoni po katerih je entalpija v vesolju kostantna.
Kakor tudi ni mogoč perpetuum mobile, ki bi sicer lahko nastal v takšnem primeru.

Dynavox je verjetno mislil entropijo, ampak kdo ga še sploh resno jemlje.
SW_Freak
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a Nicomajstr***???*** » 5.6.2007 14:33

SAJKO napisal/-a:Nism čist razumu vsega o tejle napravi, netman. Najprej govoriš o vodi, ki naj bi poganjala turbino, pol govoriš o celici, ki razgrajuje vodo na kisik in vodik. Za kaj pa pol rabiš motor od golfa pa rostfrej batne obročke? A ta tvoja zadeva cepi vodo na vodik in kisik, al kaj sploh dela? Daj no lepo po vrsti napiš kaj se v njej dogaja.Najprej si napisal, da v tvoji celici D18 kroži voda , ki naj bi poganjala turbino-nisi napisal ZAKAJ kroži, kar je najbolj zanimivo. Pol si pisal pa o elektrolizi za pridobivanje vodika pa kisika. Jaz tle ene direktne povezave ne vidim

Najprej o tisti turbini je govoril nekdo drug in ne netman.
Netman pa, če sem prav razumel želi v celici cepiti H2O na H2 in O2, ter ju nato vbrizgavati v cilinder, kjer med eksplozijo nastane zopet H2O. Samo mene pa sedaj, ko sem dobil za to, da bi skupaj poskusila narediti kaj takega še sošolca, zanima ali je dobljena energija pri eksploziji dosti večja kot porabljena za cepitev H2O.
Nicomajstr***???***
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Nicomajstr***???*** » 5.6.2007 14:37

SW_Freak napisal/-a:
DynaVox napisal/-a:V tej temi vse kaže, da se v osnovi razpravlja o sistemih, ki dajo ven več energije kot jo vložimo v sistem ???

Em verjetno je prav napisal in ni mislil entropije.
Na kratko in nasplošno:
ENTALPIJA - grško notranja toplota, podobn kot notranja energija, le da gre tukaj predvsem za toploto, pri notranji energiji pa tudi za kinetično energijo gibajočih gradnikov snovi
ENTROPIJA - to je pa neka stopnja neurejenosti oz. urejenosti gradnikov. Npr. če imamo nek ionski kristal je entropija manjša kot če imamo ta kristal raztopljen.
Nicomajstr***???***
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Gost » 5.6.2007 15:35

Freak, ne rabis bit nesramen. Vox je risal in se ukvarjal s strojnistvom, ko smo se se vsi na pesku igrali.
Gost

OdgovorNapisal/-a DynaVox » 5.6.2007 18:17

SW_Freak napisal/-a:

Verjetno bo res to pravi izraz.
Se oproščam - leta tečejo, važno da smo se pravilno razumeli.
Veliko ljudi me resno jemlje. Važni so predvsem tisti v realnem svetu, ki vedo za moje do sedanje delo. Nekaj 100 Slovenskih in Hrvaških strojnih ing je šlo na šolanje in skozi moja izčrpna predavanja o CAD in CAM tehnologiji.

Če prosim lahko poveš še kaj o sebi SW_Freak, da bo slika bolj jasna.
CAD / CAM / CAE
DynaVox
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a netman » 5.6.2007 18:59

O.K. Kolegi. Pa gremo spet od začetka.

Več celic obstaja.

Joe Cell se napolni z vodo in se s pomočjo electrike "naelektri" ali "napolni".
Ko smo celico pripravili jo damo v avto in jo priklopimo na motor.
Prestavimo vžig in celico še približno en teden uvajamo da se uskladi z motorjem.
Celica nato oskrbuje motor z kozmično energijo in klasičnih goriv ne potrebujemo.
Če namesto antifriza uporabimo enako naelektreno vodo se zgodi da ta voda s časom nadomesti delovanje celice in lahko celico odstranimo iz vozila.
MOTOR DELA NAPREJ BREZ VIDNEGA GORIVA.

Kolikor sem seznanjen je uspelo devetim ljudjem takšno celico spravit v delujoče stanje.
Aja, še to moram povedat da vode nikoli ne zmanjka v celici.

To je bila zdaj razlaga najbolj čudne in neverjetne celice.
Ker nisem ravno verjel da bi nejeverni netman uspel takšno celico pripravit do delovanja, sem se ozrl za drugimi celicami.

Stanley Meyer je naredil electronsko vezje s katerim je cepil vodik in kisik z zelo malo energije in presegel Faraday-eve trditve o potrebni moči za ločitev teh dveh plinov iz vode kar za 1000%.

Meyer je dobil kar nekaj patentov za tole stvarco. Celo izdelal je injectorje ki jih priviješ v prostor za svečko. Tam injector spusti vodik in kisik v cilinder in vžge mešanico.

Očitno so naftni mogotci mislili da ima nekaj za kar se ga splača spravit s sveta, saj ni preživel kosila v restavraciji kjer se je nenadoma zadrl "zastrupili so me" in odtekel ven iz restavracije kjer se je zgrudil v bližnjem parku in stegnil pete.

Les Banki se tudi ukvarja z electronskimi vezji za ločitev vodika in kisika že okoli 15 let. Ker pa so mu pijanega prijatelja vrgli z vlaka (čeprav tip nikoli ni pil) je z raziskavami prekinil. Zdaj sem na zvezi z Les-om in spet ima nova vezja. Problem je v tem da ni preizkušeno in nisem prepričan če bi vlagal denar in čas v sheme ki niso 100% delujoče, zato bom še malo počakal.

To so bile stvari ki naj bi nadomestile klasična goriva v celoti.

Zdaj pa gremo k tistim celicam ki še vedno uporabljajo tudi klasična goriva.

Pri celici D18 izumitelj trdi da je prevozil 4800km z dvema litroma vode in 7,5 litri bencina.
Odločil sem se da poskusim prav s to celico ker ne uporablja electronike (ker se ne spoznam na electroniko) in ker nihče ni omenil kozmične energije.
Zato sem mislil da je stvarco enostavno naredit in uporabljat. Pa še nikamor nisem prišel z njo v 6. mesecih.

Ogromno je raznih celic ki uporabljajo electrolizo za cepitev vodika in kisika kar na klasičen način z akumulatorjem. Tudi to (morda edino to) se splača naredit saj se poraba klasičnih goriv zmanjša za ?%

Ne bi se rad zlagal zato nisem napisal procente. Eni trdijo 15% drugi pa do 40%. Težko je kaj reči saj vsak naredi celico po svoje.
Važno je to da že majhna količina vodika in kisika pomeni veliko.
Hydroxy je bolj vnetljiv in zato se prej vžge. To pomeni da svečka vžge hydroxy, nato pa hydroxy vžge benzin. Tudi gori hitreje. Torej vodik in kisik v majhni količini pospešita zgorevanje bencina in pride do boljšega izkoristka bencina, s tem pa do čistejšega izpuha.

Dosti sem spet trabunjal. V glavnem sem dobil odgovor ki sem ga iskal.
Nobeden ne izdeluje nikakršne celice da bi lahko z njim izmenjaval ugotovitve in vprašanja.
Za izdelavo tiskanega vezja sem dobil telefonsko in email naslov tako da vem kdo mi ga bo izdelal ko bo čas prišel.

Vse vaše trditve o "perpetum mobile" in "več ven kot noter" so bile že mnogo krat žarišče diskusij po celem svetu v angleško govorečih forumih. Nisem jih tam upošteval in tudi tukaj ne mislim glave razbijat s tem.

Kitajski pregovor pravi: Tisti ki trdi da se ne da naredit, naj da prostor tistemu ki to dela!

Prav lep pozdrav
netman
netman
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a KY » 5.6.2007 19:06

konstrukter1 napisal/-a:Freak, ne rabis bit nesramen. Vox je risal in se ukvarjal s strojnistvom, ko smo se se vsi na pesku igrali.

Čisto vsi pa spet ne...
Vox je po moje čisto v redu, le malo hitre jeze.

Kar se teme tiče: A niso filipinci včasih operirali z golimi rokami? So šli od dohtorjev k mehanikom?

LP
Ko bom velik, bom delal stroje!
KY
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Gost » 5.6.2007 19:10

konstrukter1 napisal/-a:Freak, ne rabis bit nesramen. Vox je risal in se ukvarjal s strojnistvom, ko smo se se (vsi) na pesku igrali.

Popravljam, skoraj vsi.

:lol:
Gost

OdgovorNapisal/-a Sergej » 5.6.2007 19:54

Dragi Netman!

Pozabil si povedat bistvo in to je, da moraš pred pričetkom razvoja štiri leta prebirat in študirat izključno samo Misterije. Vsak članek moraš prebrat vsaj dvajsetkrat, da ga znaš na pamet. Ko po kakšnih treh letih na nebu zagledaš namesto kondenzacijskih sledi strupene chemtraile, potem veš, da si se napolnil z komično orgonsko energijo in se lahko lotiš načrtovanja svojega prvega projekta. To je seveda orgonski top s katerim se boš boril proti strašnim chemtrailom in reševal svet pred globalno zaroto. Načrtuješ tako, da na vseh (ampak res na VSEH) forumih objaviš eno od teh vprašanj:
- Rad bi naredil orgonski top pa ne znam – Mi lahko prosim kdo pomaga?
- Delam orgonski top. Kje lahko dobim kristale?
- Za orgonski top rabim bakrene cevi. Kje jih lahko dobim? Mi jih lahko kdo podari ker sem trenutno brez denarja?
- Delam… Mi lahko kdo zmeša epoksi smolo, ker sam ne znam
- Načrtujem… pa ne znam / nimam / ne vem … mi lahko / ima / zna kdo… itd
Seveda pri tem na veliko lepiš linke do 788.000+ strani o chemrailih ali o orgonski energiji in prepričuješ vse živo v grozljivo zaroto. Pri tem si normalno vzvišen nad nejevernimi zaslepljenimi tomaži, ker si edini, ki vidi navadnim očem prikrito. Ko vse to narediš, si že strokovnjak in lahko objaviš prve fotografije megle, ki je izginila po tvoji zaslugi.
Zdaj, ko si potrjen strokovnjak poln dobre kozmične energije, se lahko lotiš enega od težjih projektov iz 'free energy' sfere. Seveda načrtuješ po identičnem receptu in še vedno študiraš samo in izključno Misterije in tam objavljene linke! Brez takega pristopa te celice enostavno NE morejo delovat!!!
Sergej
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a dsf » 5.6.2007 20:08

Bravo ! Končno še nekdo z željo voziti se na vodo. Midva z bratom sva nad tem projektom obupala. Vodika je bilo premalo za normalno delo motorja.
dsf
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a jan.23 » 5.6.2007 20:16

KY napisal/-a:Čisto vsi pa spet ne...
Vox je po moje čisto v redu, le malo hitre jeze.

LP

Aprila na celjskem sejmu nam je predstavnik Its-a predstavil program SolidEdge in če je bil to DynaVox (oz. kdorkoli je bil) lahko rečem da je program predstavil čisto korektno brez nobenega vsiljevanja in pretirane hvale.
Na forumu mu pa res ne uspeva najbolje.

Lp. jan
jan.23
Strokovnjak
Strokovnjak

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Energetsko in procesno strojništvo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost