STROJNISTVO.com • Poglej temo - Avto na vodo?

Avto na vodo?

Energetski procesi in postrojenja, njihovo upravljanje...

Moderator: -M-

OdgovorNapisal/-a magnum357 » 5.6.2007 20:23

končno smo prišli do zaključka, da se v tej temi ne pogovarjamo o realnih stvareh temveč o znanstveni fantastiki (skoraj). Saj je res, da so pričeli najrazvitejši z načrtovanjem gradnje fuzijskega reaktorja, in verjamem, da jim bo enkrat uspelo, danes pa je še znanstvena fantastika. Vendar verjetno bolj realno od doslej napisanega. Pa brez zamere, nisem pesimist samo realist.
magnum357
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a netman » 5.6.2007 21:03

Fantje saj nisem rekel da verjamem v Joe Cell.

Bolj me zdaj zanima dsf, ki pravi da je nekaj takega že počel.

Prosil bi te da se ne oziraš nad argumenti drugih in mi poveš malo o svojem delu (lahko tudi preko zasebnega sporočila ali emaila).

Tukaj lahko vidiš kako imam namen plin iz celice dodajat v motor:
povezava

Tukaj pa lahko vidiš kako sem napravil napravo s katero bom videl porabo na primer 100ml bencina v ogretem motorju in bom lahko primerjal kasnej ko bo dodana celica.
povezava

Vsem ki se zdi tema neumna pa se opravičujem, ker nisem imel namena vašega časa zapravljat.
netman
netman
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a netman » 6.6.2007 6:57

Ko bi človek vedel kako tale tip dobi toliko plina s samo 12 amperi, bi bilo zanimivo.

http://www.youtube.com/watch?v=mzULkAOv ... ed&search=

L.P.
netman
netman
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a Izpust » 6.6.2007 11:45

Je pa zanimivo tudi to, da je tale tema prišla v realne vode šele zatem, ko se je nekdo, ki ga forumci ne ljubijo preveč spet "izpostavil". Po mojem čisto dobronamerno.

SW Freak pa "ne bere" več tega foruma, zato nobenega odgovora od njega ?
Izpust
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a TEO » 14.6.2007 19:34

Saj mene pa čisto tako zanima če se mogoče le da dobiti iz vode več energije kot smo je vanjo vložili, kot naprimer jederske reakcije, čeprav ni ravno dober primer, ampak vseeno kolikor se spomnim in srednje je res, da je vodikova vez ena najmočnejših toda toplota, ki jo odda gorjenje enega kg vodika pa je kar 150 MJ (molska masa majhna).

LP
TEO
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a Sergej » 14.6.2007 20:38

Izkoristek energije pri pridobivanju vodika je okrog 40%! Izkoristek motorja z notranjim izgorevanjem pa okrog 30%!
Zdaj pa sam izračunaj koliko je 30% od 40%!
Sergej
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Janez1 » 14.6.2007 21:02

Fantje, fantje.
Pri vseh računalnikih in "velikem" znanju tehnike današnjega človeka lahko z žalostjo ugotovim, da ste nekateri prespali ure kemije v osnovni šoli ali pa vam je ravno takrat umrla tršica. Ja kaj pa sploh lahko dobimo če "kurimo" vodik in kisik? Ja vodo ne. Saj je formula za vodo H2O. Kar se pa zgornje debate tiče je pa tako, da bi bilo dobro pogledati iskoristek tega "izuma". Vsi, ki so v preteklosti izumljali Perpetum mobile so obubožali ali pa umrli od žalosti. Prepričan sem, da je potrebno kar nekaj več električne energije za pridobivanje vodika iz vode, kot jo pa taisti vodik da za pogon motorja. Iz tega lahko zakljućimo, da je bolje to elektriko uporabiti za pogon elektromotorja. Vsaka pretvorba energije iz ene oblike v drugo ( in zgoraj jih je kar nekaj ne samo ena ) nosi s sabo izgube.
Janez1
Janez1
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a netman » 15.6.2007 11:23

Elektriko za pogon elektromotorja?

Le kako bi človek iz kamene dobe lahko koristil elektriko?

Verjetno bi se ti ob takšni izjavi tako smejal kot se zdaj ti meni smejiš.

On prav tako ne bi razumel kaj je sploh elektrika in kako jo izkoriščati tako kot mi še ne znamo izkoriščati velike energije ki se skriva v vodi.

Kaj če ne bi bilo Nikole Tesle? Si lahko zamislite svet s samo enosmernim tokom?
Kaj če ni samo enosmeren tok in izmenični tok? Kaj če obstaja še drug univerzalni tok (ki ga je tudi Tesla odkril) pa ga ne najdemo tako kot tudi izmenični tok ne bi našli če ne bi bilo Tesle?
Vedno mora nekdo nekaj najti, da potem lahko človeštvo to izkorišča.

Žalosto se mi zdi da morda bodoči izumitelj vele-naprave bere vaše negativne misli in zato sploh ne bo začel raziskovat - seveda potem mu ne moremo reči bodoči izumitelj - kajne?

Ne vem zakaj sem šel tako daleč nazaj v zgodovino ko pa bi lahko prav tako rekel srednji vek.
Več krat sem že se vprašal zakaj izjava češ da je svet okrogel in ne ploščat, ni dala Galileju vstopnico za na grmado.

Na srečo me ne morete dobit v roke sicer bi bil že pečen.

Čez kakšno stoletje pa se bodo otroci v šoli učili o tem kako z vodo doma proizvajati elektriko v hiši, gretje hiše in seveda tudi za pogon vozil.

Do takrat pa moramo počakat da svet odpre oči.

Nekega dne bo na TV oddaja pri kateri boste lahko rekli "vidiš, o tem sem pa že nekje bral" in se seveda pred znanci delali pametni kaj vse veste o tem več kot oni.

netman
netman
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a Sergej » 15.6.2007 12:00

Že res Netman. Vendar elektriko še vedno ne dobiš, če dva kamna povežeš s kurjim črevesom in vse skupaj vrtiš na leskovi palici.
Sergej
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a frapor » 15.6.2007 13:27

Saj pridobivanje vodika ni samo v ta namen, da se bomo vozili ceneje z avtom. Lahko ga koristimo kot odličen akomulator energije. Naprimer če bi poleti, ko imamo ogromno sončne energije to energijo s pomočjo sončnih celic pretvarjali v vodik, bi to energijo potem lahko koristili pozimi, ko so potrebe po njej veliko večje.
Čeprav je izkoristek pridobivanja vodika kot pravi Sergej samo 40%, in če imaš naprimer sonca poleti v izobilju, potem to sploh ni nevem kako pomembno. Tu vidim, da je šibkejši člen v sončnih celicah, katerih izkoristek je 6 do 12% glede na vrsto celic. Zato dajem podporo tistim, ki si prizadevajo pridobiti vodik s čim večjim izkoristkom in bi jim zelo privoščil če se bodo nekoč uspeli voziti na vodik. Nikogar nebi podcenjeval, pa čeprav ima mogoče pomanjkljivo znanje o tem in če mogoče svoje raziskave dela v neki zanikrni garaži. Mogoče so pa to naravni talenti, kot naprimer tale:
http://www.youtube.com/watch?v=1k08yxu57NA&NR=1
frapor
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Sergej » 15.6.2007 14:12

Ne vem zakaj je cel svet zapel za ta vodik. Če prav pogledaš, je nevaren in pridobivanje tudi ni najbolj enostavno. In ne nazadnje, če nekako rangiramo energijo po kvaliteti, se tu troši elektrika -> cela serija pretvorb, da na koncu zopet pridemo do mehanske.

Na drugi strani se ignorira metan. Za proizvodnjo rabiš sod in gnilo solato, skladiščenje že danes obvada vsak doma z jeklenko, avtomobili pa tudi ne terjajo skoraj nikakršno spremembo.(???)
Sergej
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a netman » 15.6.2007 20:16

Kreganje kdo ima prav naju ne bo nikamor pripeljalo.

Ti živi v svojem svetu, jaz bom pa v svojem. Škoda je samo ta, da bi z lepimi besedami ljudje več izvedeli kot pa s kritiko.

netman
netman
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a kopron » 15.6.2007 21:18

Jaz bi nekaj dodal, pa morda ni čisto brezveze,profesor na faksu mi je nekoč rekel, da na svetu laufa tisoče stvari pa čeprav so skregane z vso logiko. Zato ne jemati ljudem poguma če nekaj poskušajo. Kar poglejte nazaj v srednji vek kaj so počeli alkimisti, vsi so hoteli narediti zlato z mešanjem raznih kemikalij.Vsled tega pa imamo danes periodični sistem kemičnih elementov ki je ena najbolj popolna stvar večstoletnega iskanja novih možnosti in spoznanj.Jaz fante podpiram pa čeprav imajo malo možnosti.Morda še nekaj čeprav se komu zdi bedasto, da je Otto rabil 15 (petnajst)let poskusov in razvojnega dela na svojem motorju, da je namesto raglje, uporabil ročični mehanizem kot ga poznamo danes(kolenčasta gred in ojnica).
LP Jože
kopron
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a TEO » 16.6.2007 12:45

Ja kopron zelo se strinjam s tabo, da čeprav ne uspemo v celoti izpolniti svojih načrtov in pričakovanj v večini primerov le odkrijemo nekaj novega ni nujno revolucionarnega, ampak nekaj, kar je lahko dobra podlaga drugim, saj ne rabijo začeti od začetka.

Sicer pa je veliko vredno tudi to, da z raziskovanjem izpopolnimo svoje znanje in sposobnosti.

LP
TEO
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a magnum357 » 16.6.2007 13:30

Se strinjam, da je treba poskušat še neodkrito, vendar: Tu gor ste dali cel kup linkov, ki vglavnem prikazujejo neke ponaredke, neresnice, laži, izmišljotine. Nisem jih gledal, ker je to čisto zapravljanje časa. Najbolj neumno je, da človeka v možnost nečesa, kar danes še NI, kar morda čez desetletje ali stoletje bo, prepriča nek filmček na jutube. Tudi jaz rad gledam znanstvenofantastične filme, vendar jih jemljem kot take, ne kot resnico.
Razvijajte in iščite nove stvari, vendar ne verjemite takoj vsega, kar na internetu vidite, tam je 99 % nategov. Če ste zadovoljni, da vas nekdo nateguje, pa kar veselo naprej.
magnum357
Strokovnjak
Strokovnjak

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Energetsko in procesno strojništvo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov