STROJNISTVO.com • Poglej temo - Avto na vodo?

Avto na vodo?

Energetski procesi in postrojenja, njihovo upravljanje...

Moderator: -M-

OdgovorNapisal/-a sasase » 16.6.2007 14:28

cemu ves ta posmeh ideja je dobra ce je tehnicno izvedljiva je vprasanje ampak ce nebi bilo preizkusov nebi bilo napretka
vsake toliko zasledimo revolucijonarno idejo ki pa zelo hitro ugasne in ni vec nic slisati za njo malo cudno je da pri vsem tem napretku ki ga je clovestvo naredilo v zadnjih 100 let nismo nasli nic boljsega negoli otov motor ( vse ostalo so samo verzije ) tudi tesla je zaustavljen lih radi tega ker se energija ki bi jo na njegov nacin proizvajali ne more vnovcit
kakrsna koli revolucijonarna izmisljotina bi unicila lobi ki trnutno uprevlja s svetom ki pa je premocan da bi dovolil kaj takega
ni pravice
sasase
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a deuche » 16.6.2007 14:33

magnum357 napisal/-a:Se strinjam, da je treba poskušat še neodkrito, vendar: Tu gor ste dali cel kup linkov, ki vglavnem prikazujejo neke ponaredke, neresnice, laži, izmišljotine. Nisem jih gledal, ker je to čisto zapravljanje časa.

Brez pogledat vse veš!?? Zakaj ne pišeš, recimo horoskopov, bi lahko čez noč obogatel s tako sposobnostjo?

Netman, veliko sreče pri projektu.
deuche
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a magnum357 » 16.6.2007 14:54

deuche napisal/-a:
magnum357 napisal/-a:Se strinjam, da je treba poskušat še neodkrito, vendar: Tu gor ste dali cel kup linkov, ki vglavnem prikazujejo neke ponaredke, neresnice, laži, izmišljotine. Nisem jih gledal, ker je to čisto zapravljanje časa.

Brez pogledat vse veš!?? Zakaj ne pišeš, recimo horoskopov, bi lahko čez noč obogatel s tako sposobnostjo?

Netman, veliko sreče pri projektu.

sedaj se je pa našel najpametnejši. Moj nadebudni sin mi cele dneve gleda take linke in mi potem soli pamet z neumnostmi. Vidva bi bila kar za skupaj. Nisem rekel, da nič ne pogledam. Seveda pogledam vendar znam ocenit, kaj je realno, kaj pa "nateg", in v tem je razlika med nama. To je isto, kot kar je nekdo pri tej temi že napisal, da so Filipinci nekoč operirali z golimi rokami, pa sedaj, po tolikih letih kdo to verjame ?, drug primer: v Tibetu reinkarnacija mladega Bude: leta nič ne je in ne pije, pa zadnjič sem na televiziji (ljubljanski) videl neko žensko, ki že šest let nič ne je in pije, temveč živi od kozmične energije. Da te kap, kaj vse se idioti ne spomnijo, žalostno pa, da je še več idiotov, ki jim nasedejo.
Pa srečno.
magnum357
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a telmos » 16.6.2007 21:07

Sam bi pa takole zapisal: Pustite ljudem sanje in voljo po raziskovanju, ker je le tako moč tudi nekaj iznajti. ( iskali so zdravilo za aids in dobili način zdravljenja raka i.t.d kot primer). Kar pa se tiče strogih načitanih strokovnjakov in njihovih pogledov pa bi bil res že čas, da v svoji naštudiranosti že enkrat spoznajo, koliko krat je bila znanost sama v zmoti. Še sreča, da to zmoto vsake toliko spozna in prizna, ker bi bila v obratnem zemlja še vedno ploščata in v središču vesolja. Pa brez zamere.
telmos
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a bohr » 18.6.2007 13:34

netman napisal/-a:Mama mia, zdaj še jaz ne vem več zakaj se gre.

Gremo od začetka.
Doma sem med Lenartom v slov. goricah in Gornjo Radgono.

Na netu krožijo govorice o nekaj napravah ki delno ali v celoti nadomestijo klasična goriva.

Tukaj imam nekaj linkov da boste morda malo jasneje videli za kaj gre.

Tale celica cepi vodo (H2O) v vodik in kisik:
http://video.google.com/videoplay?docid ... q=maxi-gen
http://video.google.com/videoplay?docid ... q=maxi-gen

Tale celica uporablja electronsko vezje za cepitev vodika in kisika iz vode:
http://www.youtube.com/watch?v=KJPE6d2R9uo

V teh dveh videjih pa nisem prepričan ampak zdi se mi da tip uporablja ogljikovo palico za cepitev vodika in kisika.
http://www.youtube.com/watch?v=SnIJyNmI33U
http://www.youtube.com/watch?v=DoEXaNnB ... er&search=

Na Filipinih se Gospod Dingle vozi že 30 let s celico na vodo:
http://www.youtube.com/watch?v=_j7d-FJ7TQk
http://www.youtube.com/watch?v=o9ONP-kO ... ed&search=

Tukaj lahko vidite kakšna izgleda celica iz nerjavečih plošč za cepitev vodika in kisika:
http://www.youtube.com/watch?v=DVL8Q7Hqt6Y

Mislim, da bo dovolj da ugotovite za kaj gre.

Torej bi naslov te teme pravzaprav moral biti "Avto na vodik?" in ne "avto na vodo?", ker vidim da sem nekaj ljudi nehote zavedel - se opravičujem.

L.P.
netman

Zanimivo,
Sam se s tem ukvarjam ze dalj časa in ideja z celicam je nateg. Avto na vodo je zelo enostaven, vendar je logika oz. delovanje malenkost drugačna.
http://www.lsbu.ac.uk/water/hbond.html
kdo je kemik naj nastudira tole povezavo, ga z veseljem pokličem, imam nekaj vprašanj zanj.
bohr
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a Slowfly » 18.6.2007 17:06

netman napisal/-a:
Dosti sem spet trabunjal. V glavnem sem dobil odgovor ki sem ga iskal.
Nobeden ne izdeluje nikakršne celice da bi lahko z njim izmenjaval ugotovitve in vprašanja.

Prav lep pozdrav
netman

S prvo povedjo se v celoti strinjam!
Z drugim delom tretje povedi, pa se ne strinjam. Najbrž nisi kontaktiral pravih ljudi. Skoraj gotovo se vsaj v dveh slovenskih ustanovah kdo ukvarja z enako idejo. Ena ustanova je v Ljubljani, pravzaprav na obrobju Ljubljane, druga pa v Idriji. Vendar dvomim, da imajo internetno povezavo, tako da bo najbolje, da se osebno oglasiš v eni od omenjenih ustanov. Mislim, da te bodo z veseljem sprejeli medse, le podrobno jim razloži svoje zamisli.
Slowfly
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a netman » 18.6.2007 18:40

Zdravo Slowfly,

Pri moji celici motor sesa pline iz celice in s tem ustvarja določen vacuum (približno -0,8 bar).

Tole sem zasledil v vsej zmešnjavi podatkov:
In a vacuum the reaction H2O -> H+ + OH- requires over three times more energy (1.66 MJ mol-1) than dissociation H2O -> H· + ·OH (531 kJ mol-1).

Ker pa sem navaden kmet (dobesedno) pa se ne spoznam na kemijo in niti ne vem če sem prav razumel vse skupaj.
Ali je mogoče da zaradi vacuuma potrebujem 3 krat več energije za cepit vodik in kisik kot pa če ne bi bilo vacuuma?

Vsi tisti ki izdelujejo celice trdijo prav nasprotno - da jim vacuum pomaga.

Hvala za čtivo
netman
netman
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a TEO » 18.6.2007 19:41

Mislim da tlak ne more biti negativen, kvečjemu nič, kar je res vakuum.

Če pa takole malo ugibam pa bi pa rekel, da takšen podtlak nima ravno velikega vpliva, bo pa elektroliza potekala bolj učinkovito pri višjih temperaturah.
Sicer pa tudi mene zanima kako bi potekala elektroliza čimbližje vakuumu.

LP
TEO
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a netman » 18.6.2007 20:23

Zdravo Teo,

Se opravičujem za svojo neumnost.

V citatu piše:
In a vacuum the.....

Torej v vacuumu!

V kolektorju motorja pa je samo 0,8 bara manjši tlak kot v okolici. Kakšen tlak je v celici pa še ne vem ker nisem ure priklopil. Meril sem samo na motorju. (odstranil sem cev ki gre k servo zavoram in izmeril podtlak -0,8bar v prostem teku).

Sorry
netman
netman
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a frapor » 19.6.2007 10:50

bohr je zapisal:
Sam se s tem ukvarjam ze dalj časa in ideja z celicam je nateg. Avto na vodo je zelo enostaven, vendar je logika oz. delovanje malenkost drugačna.

S tem ko praviš, da je ideja s celicami nateg, me zanima, če to misliš samo na celice D18, ali na splošno na vse celice ki delajo na principu elektrolize.
Ali mogoče lahko malo opišeš svoje izkušnje pridobivanja vodika, oziroma če lahko kaj več poveš o tej drugačni logiki delovanja.
LP
frapor
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a bohr » 20.6.2007 23:04

Ideja s celicam ne pomeni motor na vodo ampak na vodik. Pri kontinuiranem zagotavljanju vodika v vozilu so lahko drugačni načini kot voziti 'labaratorij'. Enostavno povedano več elementov, več stvari gre lahko narobe, večja cena itd.

Kar se tiče samega motorja na vodo ima že zajetno zgodovino. V literaturi je omenjen motor na vodo že okoli leta 1927, vendar je inventor in njegovo delo izginilo. Takšen strah še vedno obstaja za tistega, ki ima pravo rešitev. Pri tem še lahko povem, da verjetno takšen motor že deluje nekje in je kot strogo varovana zadeva, ter ko bo čas bo motor na vodo priplaval na svet, do tedaj pa lahko mešamo štrene.

Kaj konkretno te zanima?
bohr
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a netman » 21.6.2007 8:48

Zdravo,

Oprostita da motim, ker tudi mene zanima razgovor ki poteka.

Omenil bi samo tale odstavek ki sem ga našel na netu:

"In 1800 water was turned into hydrogen and oxygen, using a battery. In 1805 the first car with an internal combustion engine burned hydrogen from water."

Samo toliko zaradi zgodovine!
Če bi naši pradedeki imeli čipe, mosfete in tako dalje bi se mi že zdavnaj vozili na vodo.
Me prav zanima kaj bi dandanes delali ljudje kot so bili Faraday in Tesla z vso to elektroniko.

netman
netman
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a netman » 21.6.2007 13:03

Hm,

Ljudje po svetu kar naprej počnejo te stvari:

Posted: Tue Jun 19, 2007 4:28 am Post subject:

----------------------------------------------------------
----------

This Thread has been moved as it is NOT Electrolysis, but is a
CHEMICAL method to make hydrogen fuel.

well that engine would not START on it's own with just hydrogen, but
would run after being started on ether. it has a stroke so short, that it could not draw enough fuel into itself to get going.

I have taken this engine, as well as my car to the University of Alaska, Anchorage, on Monday the 11th of June, 2007, and ran my car on hydrogen fuel. this was "amazing" according to the 8 Professors present. I personally thought it was rather "mundane" and "overly simple". but I have My presentation on DVD, and it's RAW, UN-EDITED Footage of everything from making the fuel, to starting the car, removing the fuel relay, watching the car stall, and then restarting and removing the relay, and turning the hydrogen on. this method proved that the fuel was shut off completely and the car was running on hydrogen fuel without petroleum mix.

I was introduced to a fella there that has a custom set of aluminum racing heads, fitted with custom build injectors for DIRECT injection of hydrogen to the cylinders and the engine produced 110 HP on hydrogen, but would produce over 340 HP on petrol related fuels. so there was a serious drop in hp and performance with this hot-rod modified 350.

I did NOT put my car on the dynomometer, nor did I use a 6 gas analyzer for the tailpipe. this was not to prove the running of an ICE (ICE = motor z notranjim zgorevanjem). we already KNOW that ANY SPARK ICE will run on H2. this was to show a CLEAN, CHEAP, and FAST method to make fuel to run a vehicle on hydrogen.

The DVD's are NOT for sale. There are a few people whom will receive copies of them. those few already know who they are. not rocket science.

Well, I have an AX4S Transmission to assemble tomorrow.

AlaskaStar

LINK: http://oupower.com/phpBB2/viewtopic.php?p=13888#13888

netman
netman
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a Izpust » 21.6.2007 13:30

Tale tema "avto na vodo" je pravzaprav žalitev za Slovenske ing.
Kakor tudi za vse ostale nekoliko bolj tehnično podkovane ljudi, ki morajo za preživljanje uporabljati zdrav razum.

Mlatenje prazne slame v najčistejši obliki.
Zato apeliram, da jo v celoti ignoriramo.
Izpust
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a frapor » 21.6.2007 14:09

Bohr : Zanima me, na kakšen način si ti poskušal pridobiti vodik. Ali si za elektrolizo koristil istosmerno napetost, ali impulzno, z rezonanco, ali kako drugače.
LP
frapor
Strokovnjak
Strokovnjak

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Energetsko in procesno strojništvo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov