STROJNISTVO.com • Poglej temo - Avtomatik prestavljanje

Avtomatik prestavljanje

"Friziranje", sam svoj mojster, modelarstvo ...

Moderatorji: -M-, čopi, eustahije

Avtomatik prestavljanje

OdgovorNapisal/-a Nicomajstr***???*** » 5.7.2007 23:50

Ali bi kdo vedel kako rešiti problem pri Tomosovem avtomatiku? Težava je v tem, da prestavljanje med 1. in 2. prestavo predolgo traja, čeprav so obrati že zelo visoki, potem pa če se malo spusti obrate in ponovno navije, takoj prestavi.
Predvidevam, da je nekaj narobe s fedri v sklopki. Ali jih je treba zamenjati? Ali se jih da kako uravnati?
Nicomajstr***???***
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a kopron » 6.7.2007 6:38

Mašina ima premalo moči da lahko hitreje pridobi dovolj visoke da potem lahko preklopi prestavo,oziroma ena sklopka popusti in druga prime.Lahko imaš auspuh zamašen ali pa v cilindru izpušni kanal poln saj.Snemi auspuh dol pa preglej.Pa poglej če imaš dovolj olja v mašini in tudi pravo olje mora biti.
LP Jože
kopron
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a kopron » 6.7.2007 6:40

Tam mi je izpadla beseda, hitro mora pridobiti dovolj visoke obrate.
LP Jože
kopron
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Nicomajstr***???*** » 6.7.2007 7:34

Ali potem to ni težava v sklopki? Čeprav imam občutek, da je, saj motor drugače dobro vleče.
Ali bi bilo lahko narobe kaj s sklopkama in ali se da kaj naštelati s fedri?
Nicomajstr***???***
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a KY » 6.7.2007 9:19

Stara bolezen avtomatikov. Da me ne bo kdo napadel, saj govorim po spominu izpred kakšnih 25 let in sem mogoče kaj pozabil.
Kolikor se spomnim, imajo avtomatiki premalo vodenja uteži, ki prestavljajo in se te rade zataknejo, zastrižejo. Ko spustiš gas, nekoliko popustijo in se sprostijo, tako da v nasledjem poskusu šalta. Mislim, da smo včasih polirali vse okoli uteži, tako, da je bilo čim manj možnosti zatikanja. Kar se vzmeti tiče pa poglej, da ni katera pretegnjena, saj tudi to lahko povzroča zatikanje uteži.
Če ne boš rešil, poslikaj, da se malo bolj spomnim zadeve. :wink:

LP
Ko bom velik, bom delal stroje!
KY
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a deuche » 6.7.2007 14:15

KY napisal/-a:Stara bolezen avtomatikov. Da me ne bo kdo napadel, saj govorim po spominu izpred kakšnih 25 let in sem mogoče kaj pozabil.
Kolikor se spomnim, imajo avtomatiki premalo vodenja uteži, ki prestavljajo in se te rade zataknejo, zastrižejo. Ko spustiš gas, nekoliko popustijo in se sprostijo, tako da v nasledjem poskusu šalta. Mislim, da smo včasih polirali vse okoli uteži, tako, da je bilo čim manj možnosti zatikanja. Kar se vzmeti tiče pa poglej, da ni katera pretegnjena, saj tudi to lahko povzroča zatikanje uteži.
Če ne boš rešil, poslikaj, da se malo bolj spomnim zadeve. :wink:

LP

Je bilo tako ja, samo novejši avtomatiki so imeli na vtežeh lepljeno pluto namesto stare verjetno azbestne obloge, ki se bistveno hitreje troši. Pol mora pa toliko bolj vteži odprt, da zagrabi na ohišje sklopke.
deuche
Pripravnik
Pripravnik

Vrni se na Friziranje

Kdo je na strani

Po forumu brska: Google [Bot] in 10 gostov