STROJNISTVO.com • Poglej temo - Kako rezdreti reducirni ventil

Kako rezdreti reducirni ventil

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Kako rezdreti reducirni ventil

OdgovorNapisal/-a fogl » 12.7.2007 9:44

Imam reducirni ventil, ki nekoliko pušča. Poskusil sem ga razdret, da bi preveril tesnila, vendar mi ga ne uspe. Kako naj tole razderem:

Slika
Slika
Slika

V sredini ventila je en medeninast kos z lukno, ki je na vrhu raven. Z ničemer se ga ne da odvit. Zadaj pa je en vijak, s katerim se nastavlja vzmet, ki pritiska na en medninast vložek, ki ga pa tudi ne morem vzet ven.

Kako naj naredim, da bo ventil tesnil 100%
Ima mogoče kdo shemo, kako ta ventil zgleda znotraj?
Lep pozdrav,
Klemen
fogl
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: Kako rezdreti reducirni ventil

OdgovorNapisal/-a BLABLABLA » 12.7.2007 13:41

fogl napisal/-a:Imam reducirni ventil, ki nekoliko pušča. Poskusil sem ga razdret, da bi preveril tesnila, vendar mi ga ne uspe. Kako naj tole razderem:

Slika
Slika
Slika

V sredini ventila je en medeninast kos z lukno, ki je na vrhu raven. Z ničemer se ga ne da odvit. Zadaj pa je en vijak, s katerim se nastavlja vzmet, ki pritiska na en medninast vložek, ki ga pa tudi ne morem vzet ven.

Kako naj naredim, da bo ventil tesnil 100%
Ima mogoče kdo shemo, kako ta ventil zgleda znotraj?

Ti bom odgovoril z OFF TOPIC

Funkcija reducirnega ventila ni da popolnoma tesni. To če tesni je bolj kot ne božji dar.

To ima večina proizvajalcev reducirnih ventilov napisano va navodilih, ta se odkrižajo reklamacij.

Dejstvo je, se pri reducirnem ventilu rada pojavi lekaža med kegljem in sedežem ko ventil reducira majhne pretoke glede na svoj nazivni pretok. Takrat je dp največji, pravtako pa tudi hitrost medija pod sedežem.
BLABLABLA
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov