STROJNISTVO.com • Poglej temo - Prenos "sistema" na nov PC ?

Prenos "sistema" na nov PC ?

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Prenos "sistema" na nov PC ?

OdgovorNapisal/-a Slavcr » 21.7.2007 17:12

Kupil sem nov računalnik. Windovse XP (OEM) mi je prednaložil prodajalec, zdaj pa bi rad s starega prenesel vse nastavitve in podatke, gesla, "favorites", certifikate!, internetno povezavo, klik/proklik, ... skratka čimveč, da ne bi tratil časa in živcev z inštalacijami "od nule".
Na obeh so XPji. S "files and setings transfer wizardom" mi nekako ne uspe - nimam kablov z ustreznimi konektorji, občasno ne pozna možnosti uporabe CDja (z disketami pa ~500 MB raje ne bi), zahteva vzpostavljeno lokalno mrežo z internetno povezavo vred in podobne mikromehke prijetnosti.
Prosim za nasvete. Hvala.
Slavcr
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Nicomajstr***???*** » 21.7.2007 18:34

Po mojih izkušnjah tole s čarovnikom od xp-jev ni najboljša rešitev... Najbolje je za vsak program posebej poiskati datoteke z nastavitvami in jih ročno zamenjati. Stvar ne vzame veliko časa (sam za nek povprečno "založen" računalnik porabim približno 20 minut, no res je, da sem jih od lanskega poletja formatiral že nekje 15... in imam v krvi :D , vendar tudi vi se ne bi zamudili več kot eno urico...)
Ne pozabite prenesti e-mailov!!, pa z Mojim računalnikom verjetno ne bo šlo, saj je dosti datotek skritik, zato raje uporabite Total Commander. Za večino Microsoftovih in nekaterih drugih programov se shranijo nastavitve v Aplication Data, preprostejši programi imajo nastavitve shranjene kar v mapi kjer se program nahaja, za priljubljene internetne naslove je posebna mapa v Mojih dokumentih... Seveda pa v primeru, da imate v nastavitvah npr. navedeno neko pot do neke slikice, morate to slikico tudi prekopirati na to mesto.
Mogoče boste kaj zgrešili, ampak če to prenašate s starega računalnika ne bo problem, saj lahko najprej novega testirate, nato pa šele starega formatirate.
Če se boste stvari lotili po mojem predlogu in vam kaj ne bo uspelo, me lahko vprašate na e-mail.
Nicomajstr***???***
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a pkoscak » 21.7.2007 21:47

Pojdite v C:\Documents and settings/uporabnik in skopirajte mapo z imenom uporabnika na cd/ključ/prenosni disk. V tem primeru se prenesejo kompletne vse nastavitve in dokumenti, ki jih ima določen uporabnik kreirane (priljubljene, certifikati (klik), e-pošta in naslovi v Outlook-u ali Outlook expressu, namizje,...).
Programe bo pa potrebno na novo inštalirati.
lp, Peter
pkoscak
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Nicomajstr***???*** » 21.7.2007 22:07

pkoscak napisal/-a:Pojdite v C:\Documents and settings/uporabnik in skopirajte mapo z imenom uporabnika na cd/ključ/prenosni disk. V tem primeru se prenesejo kompletne vse nastavitve in dokumenti, ki jih ima določen uporabnik kreirane (priljubljene, certifikati (klik), e-pošta in naslovi v Outlook-u ali Outlook expressu, namizje,...).

To pa sploh ni res, saj se nekatere stvari shranjujejo pod uporabnika, nekatere pa pod skupno (All Users) in nekatere pod Default User, ki je v Mojem računalniku skrita mapa.
Nicomajstr***???***
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a sanka » 22.7.2007 8:13

Pa se nebi raje obrnil z takim vprašanjem na forum ki je izključno namenjen računalniški tehnologiji???
Jaz bi to nardil tako:

Acronis true image

Naredim sliko sedanjega sistema

Zapečem na dvd

namestim na novem računalniku.

LP
S
sanka
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a pkoscak » 22.7.2007 10:27

Nicomajstr***???*** napisal/-a:
pkoscak napisal/-a:Pojdite v C:\Documents and settings/uporabnik in skopirajte mapo z imenom uporabnika na cd/ključ/prenosni disk. V tem primeru se prenesejo kompletne vse nastavitve in dokumenti, ki jih ima določen uporabnik kreirane (priljubljene, certifikati (klik), e-pošta in naslovi v Outlook-u ali Outlook expressu, namizje,...).

To pa sploh ni res, saj se nekatere stvari shranjujejo pod uporabnika, nekatere pa pod skupno (All Users) in nekatere pod Default User, ki je v Mojem računalniku skrita mapa.

Ko sem na novo nalagal svoj računalnik, sem svojo mapo skopiral na prenosni disk, formatiral, na novo naložil in potem mapo naložil nazaj na računalnik. Vse skupaj se je ohranilo - razen kot sem že rekel, programov.
lp, Peter
pkoscak
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov