STROJNISTVO.com • Poglej temo - Kje lahko nabavim bakrene metrične vijake?

Kje lahko nabavim bakrene metrične vijake?

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Kje lahko nabavim bakrene metrične vijake?

OdgovorNapisal/-a klemen.zorko » 19.7.2007 11:57

Sem tik pre idelavo vrat, ki so povsem oblečena z bakreno pločevino in profili. Vse skupaj naj bi bilo vijačeno na konstrukcijo iz nerjavnih profilov, saj pocinkana ne pride upoštev (Zn+Cu= :evil: )
Potrebujem bakrene vijake z ugrezno glavo M5 ali M6. A kdo ve kdo to dobavlja v Sloveniji ali pa vsaj v EU.

Hvala za odgovore!
Lemenzo
klemen.zorko
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a Bricman Bojan » 19.7.2007 12:41

Zdravo

Medeninaste ali iz brona bi lahko imeli v KAMM-u(www.kamm.si)

LP
Bojan
Bricman Bojan
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a PartyBoy » 19.7.2007 13:04

Raje zalotaj vse skup :D :D
PartyBoy
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a KY » 21.7.2007 10:38

Z bakrenimi vijaki bo bolj kriza, razen, če jih daš delati nekomu, ki dela medeninaste, pa še to bo bolj kriza navoj urezat. Baker je enostavno premehek za vijake. Morda lahko rešiš z bakrenimi pop kovicami, ali pa daš surove vijake pobakriti.
Lahko jih tudi za kakšen dan namočiš v modro galico... :P :P :P

LP
Ko bom velik, bom delal stroje!
KY
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Nicomajstr***???*** » 21.7.2007 13:07

KY napisal/-a:Z bakrenimi vijaki bo bolj kriza, razen, če jih daš delati nekomu, ki dela medeninaste, pa še to bo bolj kriza navoj urezat. Baker je enostavno premehek za vijake. Morda lahko rešiš z bakrenimi pop kovicami, ali pa daš surove vijake pobakriti.
Lahko jih tudi za kakšen dan namočiš v modro galico... :P :P :P

LP

Vrezati navoj ni problem v baker, samo treba je z občutkom, problemi se pa pojavijo potem ob prišravbavanju.
Sam sem mislil enkrat bakreno cev priviti v izdelan navoj v jeklo. Vrezal sem navoj na bakreno cev, vse lepo privil, potem sem pa pretiraval s privijanjem in uničil navoj na cevi.

Glede pobakrevanja pa ne vem ali se ne bi baker udrgnil, ko bi privijal vijak :-?
Nicomajstr***???***
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a KY » 21.7.2007 13:47

V mislih sem imel izdelavo na stružnem avtomatu, saj menim, da g. Zorko rabi več kot 10 vijakov. Ti stružni avtomati so pri nas večinoma stari (ponekod je graviran še hitlerjev orel), delajo z navojno matico in nimajo ravno pravega občutka. :( Kar je novejših avtomatov, pa ne delajo vijakov.
Baker se tudi zelo rad lepi na orodje in ne dela ravno lepe špene. Vsekakor bi se jih naredilo na kakšni CNC-jki in se jih dalo na žago narezati, mislim pa, da je to vse skupaj preveč komplicirano za ena vrata. Pri vgreznih vijakih pa vedno svetujem podmazati ugreznino, ker je še tako vprašanje, če ga boš še kdaj spustil. 8)
LP
Ko bom velik, bom delal stroje!
KY
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a klemen.zorko » 24.7.2007 10:49

Potreboval bi vkrezne glave. Zadeva je takšna, da se vijačenih (ali drugače spojenih) mest ne sme videti. Običajno (npr. pri medeninasti konstrukciji), sem izvrtino le malo pogrezil, vijak pritegnil in nato odbrusil del glave z zarezo. Na tak način se dobi dovolj trdna vijačna zveza, ki je skoraj neopazna. Te tehnike sem si želel poslužit tudi pri izdelavi bakrenih vrat. Izgleda, da bom moral najti drug način. Kovičenje iz ene strani bi bilo možno, na zadnji strani se zatakne, ko je treba namestiti pločevino na konstrukcijo. Vse kar se sme videti so glavice kovic, ki pa bi bile lahko tudi slepe.

Za vsak nadaljni predlog bom zelo hvaležen!
Lemenzo
klemen.zorko
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a klemen.zorko » 24.7.2007 10:51

Popravek !
Potreboval bi vgrezne glave. Zadeva je takšna, da se vijačenih (ali drugače spojenih) mest ne sme videti. Običajno (npr. pri medeninasti konstrukciji), sem izvrtino le malo pogrezil, vijak pritegnil in nato odbrusil del glave z zarezo. Na tak način se dobi dovolj trdna vijačna zveza, ki je skoraj neopazna. Te tehnike sem si želel poslužiti tudi pri izdelavi bakrenih vrat. Izgleda, da bom moral najti drug način. Kovičenje iz ene strani bi bilo možno, na zadnji strani se zatakne, ko je treba namestiti pločevino na konstrukcijo. Vse kar se sme videti so glavice kovic, ki pa bi bile lahko tudi slepe.

Za vsak nadaljni predlog bom zelo hvaležen![/quote]
Lemenzo
klemen.zorko
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a BANE » 24.7.2007 12:50

Kaj pa nerjavece jeklo?
Dobis vijake kakersne hoces.
Ce se pa ne sme svetiti jih pa pobakris.
BANE
Strokovnjak
Strokovnjak

Kaj pa lepljenje?

OdgovorNapisal/-a maos » 25.7.2007 20:04

Ne vem kakšne velikosti so vrata, ampak če imaš okvirje, se da na te okvirje prilepiti pločevina
maos
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a hobit » 25.7.2007 21:29

Kaj pa če baker na robovih zapogneš čez rob in z inox vijaki pritrdiš od strani. Tako boš vijake videl samo kadar bodo vrata odprta. Pred tem pa še zabiješ kakšen bakren net v baker, da bo videt zanetano. :)
hobit
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a cebelica » 26.7.2007 7:29

Kaj pa če bi uporabil blok kovice iz nerjavečega materiala?
Pravica obstaja
cebelica
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov