STROJNISTVO.com • Poglej temo - Rabljeni CNC stroji na internetu?

Rabljeni CNC stroji na internetu?

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Rabljeni CNC stroji na internetu?

OdgovorNapisal/-a promehanik » 26.7.2007 8:16

Ali pozna kdo kakšno internetno stran (npr. iz Nemčije), kjer se prodajajo rabljeni CNC stroji?
Zanima me tudi, a je pri nas kakšna resna firma, ki prodaja rabljene CNC stroje (stružnice)?

lp, prom
promehanik
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a orodjarna » 26.7.2007 8:23

kar je dobru nej slabu
orodjarna
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a magnum357 » 26.7.2007 9:23

moje izkušnje: poceni rabljen stroj boš dobil zelo težko. najtežje je biti ob pravem času na pravem mestu.
preprodajalci navijajo cene, tako da se največkrat izplača nabaviti nov stroj od slovenskega dobavitelja. ne bojte se cenejših tajvanskih strojev, zagotovo so boljši od zgonjenih starih strojev renomiranih proizvajalcev. ker tehnologija je enaka po celem svetu, razlike so majhne, le v odtenkih.
kolikor sem sam gledal po internetu, sem zelo redko naletel na stroj, ki bi si ga bilo vredno iti ogledat. vglavnem bi vsi želeli za odsluženo kripo, ali pa tudi za sicer dober stroj, ki je pa dosedanjemu lastniku že davno povrnil vložek, iztržiti skoraj za novega
magnum357
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: Rabljeni CNC stroji na internetu?

OdgovorNapisal/-a MC » 26.7.2007 10:42

promehanik napisal/-a:Ali pozna kdo kakšno internetno stran (npr. iz Nemčije), kjer se prodajajo rabljeni CNC stroji?
Zanima me tudi, a je pri nas kakšna resna firma, ki prodaja rabljene CNC stroje (stružnice)?

lp, prom

Še ena povezava:
http://www.gildemeister.com/en,used-machines,start

LP
MC
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a BANE » 26.7.2007 11:41

Se popolnoma strinjam z magnumom.
Danes so taki casi, da moras stroj kupiti in delati.
Ce bos stroj kupil in ga nato spravljal k sebi se ti bo medtem posel nekam odpeljal :(
BANE
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a doc603 » 26.7.2007 12:43

Iz mojih izkušenj do sedaj lahko rečem, da je najboljši stroj novi stroj.
Zadeva z rabljenimi stroji se zakomplicira pri okvarah (nabava rezervnih delov,servisi...), pa tudi točnost je večinoma vprašljiva. Da ne govorim o zastojih v proizvodnji in neizpolnjevanju rokov dobave kupcu.
Če že imaš resen posel bi bilo mogoče pametno razmisliti o kakem leasingu, ki ga potem vneseš v stroške (podobno kot amortizacijo).
Od trdega dela dobiš bolečine...
Naredimo Slovenijo deželo brez bolečin-DELAJMO PAMETNO!
doc603
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a gre001 » 26.7.2007 12:48

Priporočam nabavo obnovljenega stroja starega do 5 let. Starejši rabljeni so izrabljeni, in ne držijo toleranc. Odvisno je za kaj se stroj rabi.
gre001
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a promehanik » 26.7.2007 13:43

gre001,
a je potrebno stroj po 5 letih že obnoviti? To se mi zdi malo kratek čas. Kaj se naredi na obnovi?

lp, prom
promehanik
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a bolini » 22.9.2007 19:18

promehanik napisal/-a:gre001,
a je potrebno stroj po 5 letih že obnoviti? To se mi zdi malo kratek čas. Kaj se naredi na obnovi?

lp, prom

ja odvisno .Če stroji letijo 3 smene pa pod velikimi obremenitvami se menjajo po treh letih matice na špindlih po 5 letih pa vodila in špindli odvisno je vse od tega kaj se dela na stroju dobro je poznat preteklost stroja kaj se je dogajalo sicer pa če se resno lotiš zadeve odviješ zaščitne pločevine tam se skrivajo vsi materjali kaj je bilo delano ,ker večina jih dela aluminij(hehehe)pol tam druga ne sme bit, dalo bi se še razglabljat kaj vse.
V glavnem če je proizvodja odvisna od njega je rizkantno sicer pa tudi nove stvari se ustavljajo.
Zakaj bi šlo gladko če pa je lahko zaguleno (sovražim ta stavek)
l.p
bolini
Novinec
Novinec

Kraj: Maribor

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov