STROJNISTVO.com • Poglej temo - Veliki sestavi

Veliki sestavi

Hiter za učenje, enostaven za uporabo, celovita rešitev.

Moderator: -M-

Veliki sestavi

OdgovorNapisal/-a gost1977 » 14.8.2007 18:30

Smo podjetje, ki se ukvarja z strojegradnjo. Na projektu dela več konstrukterjev. Vsak dela na svojem sklopu. Prihaja do poblemov pri končnem sestavu ali že prej, da se zadeva bistveno počasni tako, da je delo z sestavi in layouti skoraj nemogoče. Na audaxu so nam predlagali shrinkwrap pa me zanima če ima kateri izkušnje s tem ali pa če težave rešujejo kako drugače.

Hvala
gost1977
Sodelavec
Sodelavec

Kraj: CELJE

OdgovorNapisal/-a BountyH » 14.8.2007 19:44

No malce nam povej kako veliki so ti sestavi, nekaj 1000 ali 10000 elementov.
Drei Doktoren, Wirtschaft ist verloren.
BountyH
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a gost1977 » 16.8.2007 6:55

nekaj 1000 kosov
gost1977
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a DynaVox » 16.8.2007 11:18

Pred tedni sem se nekoliko razpisal o velikih sestavih - nekaj 100.000 partov v enem sklopu ob delu brez prekinitev za uporabnika. Pa je bilo izbrisano, ker menda naš sistem dela nelojalno konkurenco Pro_E. Sicer ne vem ali v tej rubriki ali tudi sicer, vendar stvar defintivno deluje dobro ?
CAD / CAM / CAE
DynaVox
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a BountyH » 16.8.2007 11:27

Ma kaka nelojalna konkurenca. Daj povej kaj več ker mene tudi zanima. Pa za kateri sistem. Sam se namreč spoznam le na Catio.
Drei Doktoren, Wirtschaft ist verloren.
BountyH
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a CADfreak » 16.8.2007 12:02

Pozdravljeni

Verjetno bi kazalo pogledati tudi "simplified representations - SimpRep". Nekaj več o tem smo že debatirali v naslednji temi:

http://www.strojnistvo.com/viewtopic.php?t=9373&highlight=

Pozdrav

Jože
CADfreak
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a gost1977 » 16.8.2007 13:39

Vse lepo i prav. Vendar me ne zanimajo drugi programi, ker mi delodajalec ne bo omogočil spremembo programa. Zanimajo me seveda rešitve v Pro_ju.

Hvala
gost1977
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a grezel » 16.8.2007 14:11

Vsak CAD program dovoljuje sestavljanje assembly-a teoretično z neomejenimi kosi. Vprašanje pa je kako Vam bo to dopuščal hardware računalnika ( RAM, Grafika, .... )
grezel
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Izpust » 16.8.2007 14:25

grezel napisal/-a:Vsak CAD program dovoljuje sestavljanje assembly-a teoretično z neomejenimi kosi. Vprašanje pa je kako Vam bo to dopuščal hardware računalnika ( RAM, Grafika, .... )

Saj ravno o temu je govora. Teoretično je eno - praktično je povsem drugače.
Kolega zgoraj zato praktično skoraj ne more več delati z velikimi sestavi, ker mu sistem ne pospešuje kot je treba.
Edino kar težko razumem je to da mu delodajalec ne bi omogočil sistema, ki zagotavlja uredu delo. Stroški vsakega projekta, če je količkaj velik so bistveno večji kot je danes nabava softvera za celo skupino. Tudi šolanje ni več noben problem, potem ko obvladaš prej vsaj en sistem.
Povej lastniku, da se bo moral odreči zanimivim velikim poslom, ker pač ne gre s tem kar imate. In denar se bo takoj našel, verjemi. Vsak direktor najraje prelaga odgovornost na podrejene. Če nekaj šteka so nato oni krivi. Zato je v tvojem interesu da mu dovolj zgodaj signaliziraš probleme in če bolje - dobre rešitve zanje.
Tudi tukaj korajža nekaj velja.
Izpust
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a xstrojnik » 16.8.2007 14:44

Če ti delodajalec ne zagotovi istrezne opreme za delo je to lahko posledica dveh dejstev:
- nisi ga opozoril na težavo
- delodajalec in ekonomika si nista na "ti"

Če velja prva alineja je rešitev preprosta in jo dobro poznaš, če druga pa je rešitev nujna; beži iz takšne firme, če se vsaj malo ceniš.
xstrojnik
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Jaznowski » 17.8.2007 7:48

Nekaj 1000 kosov sploh niso veliki sestavi. V Sloveniji dela nekdo s 300.000 kosi v ProE-ju...
Jaznowski
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a Izpust » 17.8.2007 8:17

Ali lahko samo namigneš kaj več: kakšen projekt je to in kolikšni resursi so potrebni za delo tega biroja.
Me zelo zanima tudi delo cele skupine, ker eden pač ne more sam izdelati tega !
Izpust
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a gost1977 » 17.8.2007 8:48

Tudi mene zanima njihov potek dela.

Ali imajo mrežno verzijo proe?
Ali imajo assembly na katerem posnet na lokalnem računalniku?
Kakšne konfiguracije računalnikov?
gost1977
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a gost1977 » 27.9.2007 10:42

Ker še vedno čakamo na tvoj odgovor bo napisal kako smo mi začasno rešili situacijo upam da za zmeraj. Na projektu smo delali trije in je vsak risal svoj sestav. Nekje na sredini našega dela smo te sestave sestavili v asembly na višjem nivoju in vse je še delovalo vredu. Po kakšnem mesecu ko so se naši sestavi večali in smo hoteli odpreti layout na višjem nivoju se je vse skupaj sesulo. Napisalo je, da je short of memory in je vse skupaj zaprlo. V računalnikih smo imeli 2gb rama in smo za test na enega iz druge kište še dodali enega. Rezultat je bil popolnoma enak. Potem smo klicali na audax in so nam poslali spremembo za boot.ini v kateri dodaš vrstico , da windows dovoli uporabo rama do 3gb.
Potem je stvar tekla bistveno drugače. Hitrost odpiranja se sicer ni spremenila ampak je stvar odprlo. Dodajali smo še druge poglede ampak vse skupaj je še kar stabilno.

Za kakšne informacije kako vi rešujete te stvari bom hvaležen.
gost1977
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a Izpust » 27.9.2007 16:53

gost1977 napisal/-a:Ker še vedno čakamo na tvoj odgovor bo napisal kako smo mi začasno rešili situacijo upam da za zmeraj. Na projektu smo delali trije in je vsak risal svoj sestav. Nekje na sredini našega dela smo te sestave sestavili v asembly na višjem nivoju in vse je še delovalo vredu. Po kakšnem mesecu ko so se naši sestavi večali in smo hoteli odpreti layout na višjem nivoju se je vse skupaj sesulo. Napisalo je, da je short of memory in je vse skupaj zaprlo. V računalnikih smo imeli 2gb rama in smo za test na enega iz druge kište še dodali enega. Rezultat je bil popolnoma enak. Potem smo klicali na audax in so nam poslali spremembo za boot.ini v kateri dodaš vrstico , da windows dovoli uporabo rama do 3gb.
Potem je stvar tekla bistveno drugače. Hitrost odpiranja se sicer ni spremenila ampak je stvar odprlo. Dodajali smo še druge poglede ampak vse skupaj je še kar stabilno.

Za kakšne informacije kako vi rešujete te stvari bom hvaležen.

Tistega odgovora ne bomo dočakali, ker pač ni assembly_a pod Pro_E, ki bi zmogel toliko komponent. Tudi potem ne ko boste naložili 10GB RAM_a in imeli grafično kartico za 5000 €.
Izpust
Strokovnjak
Strokovnjak

Naslednja

Vrni se na ProEngineer Wildfire

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov