STROJNISTVO.com • Poglej temo - Firewall

Firewall

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Firewall

OdgovorNapisal/-a MC » 23.8.2007 6:12

Pozdravljeni!

Imam vprašanje za računalničarje in amaterje. Pri povezavi na internet uporabljam modem ADSL in router zato, da imam lahko hkrati priklopljene 3 PC-je (zaradi interneta). Menda ima router (Asus) že vgrajen požarni zid. Sedaj pa me zanima ali je požarni zid od Router-ja in od Kaspersky IS 7.0 dovolj za zaščito pred vdori ali je bolje namestiti še dodatni požarni zid (Zone Alarm, Comando...)?

Hvala za odgovore!
LP
MC
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a fogl » 23.8.2007 7:05

Ponavadi je firewall od routerja dovolj. Odvisno tudi za kaj ga uporabljaš. Če samo brskaš po internetu, se nimaš kaj bat.

Verjetno pa imaš tudi dinamičen ip (tak, ki se vsak dan spremeni) tako da tudi če bi te kdo našel, in kaj poskušal, drug dan ne bo mogel več.

prever si tudi www.slo-tech.com
Lep pozdrav,
Klemen
fogl
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a PartyBoy » 23.8.2007 8:57

Imam slabe iskušnje z firewali na routerjih. Na računalniku mora biti antivirus s požarnim zidom. Vsake toliko časa z antivirusom pregledaš računalnik. Pa windowsow firewal ni nič. Tudi če samo brskaš po netu dobiš takoj kake trojane ali še kaj hujšega. Sam imam BIT Defender 10, ki se mi je izkazal za dober pregram. Licenco sem dobil na SIOLU, brezplačno (tudi ti jo lahko dobiš, samo moraš biti uporabnik siolovega interneta). Sem pa bral, da se v povprečju računalnik za adsl povezavo in brez antivirusa resno okuži v 10 min.

OdgovorNapisal/-a fogl » 23.8.2007 10:50

firewall nima nobene veze z antivirusnimi programi...
Lep pozdrav,
Klemen
fogl
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a MC » 23.8.2007 12:45

PartyBoy napisal/-a:Imam slabe iskušnje z firewali na routerjih. Na računalniku mora biti antivirus s požarnim zidom. Vsake toliko časa z antivirusom pregledaš računalnik. Pa windowsow firewal ni nič. Tudi če samo brskaš po netu dobiš takoj kake trojane ali še kaj hujšega. Sam imam BIT Defender 10, ki se mi je izkazal za dober pregram. Licenco sem dobil na SIOLU, brezplačno (tudi ti jo lahko dobiš, samo moraš biti uporabnik siolovega interneta). Sem pa bral, da se v povprečju računalnik za adsl povezavo in brez antivirusa resno okuži v 10 min.

------------------------------------------
Imam Kaspersky Internet Security 7.0, ki ima v paketu vse kar piše spodaj (ponuja ga VOLJA-brezplačno za naročnike ADSL):

Integrated protection from all Internet threats
Integrated antivirus protection:
1) Hourly automated database updates,
2) Preliminary behavior analysis,
3) On-going behavior analysis.
Real-time scanning for email, Internet traffic and files
Personal firewall with an IDS / IPS system.
Protection from leaks of confidential data
Parental Control.
Protection from spam and phishing
Automatic database updates
Protection from viruses, Trojans and worms
Protection from spyware and adware
Protection from all types of keyloggers.
Detection of all types of rootkits. Protection from viruses when using ICQ and other IM clients
Rollback of malicious changes on your PC
Self-defense of the antivirus program from being disabled or stopped

Po mojem mnenju mora biti to dovolj in ne potrebujem druge zaščite :wink: !

LP
MC
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a PartyBoy » 23.8.2007 12:50

Ja sej bo mogoče vredu, samo če boš pa kaj piratkav pa ne bo, kaspersky-ja sem že imel, pa se ni dobro obnesel.

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov