STROJNISTVO.com • Poglej temo - Cena izdelave

Cena izdelave

Tehnologija in ekonomija obdelave, predelave...

Moderator: -M-

Cena izdelave

OdgovorNapisal/-a paparazzo » 27.8.2007 11:56

Gre se za izdelavo sem. naloge in ne za dejansko izdelavo. Ker se se nisem nikoli s tem ukvarjal, me zanima okrog kaksnih vrednosti se pac cene za taksno stvar vrtijo. Zanima me cena izdelave izdelka po spodnjih postopkih:

- zaganje zelezne palice 100x100 na dolzino 20 mm,
- struzenje na fi 60 mm globine 4 mm
- frezanje poljubne oblike po povrsini
- vrtanje lukenj fi 15 mm (4)

Uglavnem, za lazjo predstavo, to bo na koncu kocka iz jekla (100x100x20) na kateri se bo izvrsilo par obdelav, pac tipicni solski primer.
Sedaj me pa zanima koliko bi stala taksna obdelava enega kosa (v seriji jih je 4500) in kje bi lahko nesel cene posameznih orodij (struzni noz, frezalo, sveder...)

Hvala za odgovore
paparazzo
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a paparazzo » 28.8.2007 8:02

Vsaj priblizno vrednost prosim. Ali pa informacije kje se lahko se pozanimam.
paparazzo
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a ExWireboy » 28.8.2007 18:32

paparazzo napisal/-a:Vsaj priblizno vrednost prosim. Ali pa informacije kje se lahko se pozanimam.

Sto hud...

Dost tko na široko si tole zastavil,nobene skice, risbe, kaj šele toleranc, materiala. verjetno ni bilo mišljeno za avtom.. industrijo al pa ...

Material Merkur Naklo. Verjetno bi bilo smisleno rezkati max dolžino 100x100mm, potem pa na eno avtomatsko žago, da šniclaš na 20mm. 1 Kos recimo cca. 60 EUR.

Struženje kvadratov žal ne poznam, tu se lih ne zastopimo.

Frezanje je ZLO široko področje. Recimo poravnati zgoraj +osemkotnik 40x40x globine 10mm, cca. 15min na kos, v kaki pripravi, pri takih kosih.Vrtanje cca. 5 min. Ura rezkanja cca. 30EUR.

Cene orodja poglej v kakem Merkur katalogu, verjetno na netu dobiš podatke za življ dobo orodja, mislim da ma to
kak OSG na netu
http://www.osg-uk.com/content/view/59/88/

Recimo sveder 20eur, rezkar 40, 1 ploscica za nož 10eur.

Aja ko zračunaš, vedno zaokrožiš na gor

:wink:
"Bolj kot stroji so pomembni ljudje"
VMVS
ExWireboy
Sodelavec
Sodelavec

Vrni se na Proizvodno strojništvo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost