STROJNISTVO.com • Poglej temo - Tesnilo na uplinjaču

Tesnilo na uplinjaču

"Friziranje", sam svoj mojster, modelarstvo ...

Moderatorji: -M-, čopi, eustahije

Tesnilo na uplinjaču

OdgovorNapisal/-a ApfelŠtrudl » 27.8.2007 21:32

Imam BTjev uplinjač (bing 18 (1/18/109 ?), tisti, ki ima pumpico na desni strani), na katerem mi je spustilo tesnilo lončka, (spodnja stran uplinjača, kjer je plovec, igla plovca, glavna in razpršilna šoba).

Trenutno sem naredil tesnilo iz teflonskih trakov (jih odrezal na meter, zvil skupaj (torzija) in položil v kanal v 2 vrstah), toda tesnenje ni 100% ampak 90% (malo spušča - par kapljic na 30 minut) ).
Problem je tudi, ker ima ta uplinjač lonček prišravfan samo z 2 vijakoma, ki sta v diagonali (le zakaj niso dali 4 vijake kvadratno ??).

Kje bi dobil original tesnilo ali kvaliteten nadomestek (iz česa ga narediti, da ga bencin ne bo uničil ?? ) (nimam ravno želje 5x na mesec) menjati tesnilo :roll: ...

Še eno vprašanje:
tank za gorivo (atx) je prejšnjo zimo rahlo zarjavel (ker ni bil čisto poln ali čisto prazen), tako da se v lončku uplinjača po nekaj urah delovanja nabere precej umazanije (izgleda kot fin črn prah), tako da razmišljam, da bi namestil med pipico za gorivo in uplinjačem nekakšen filter, ki bi ga lahko enostavno očistil/zamenjal. Ideje ?
AUDI = Another Ugly Deutsche Invention
ApfelŠtrudl
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a kafer1 » 28.8.2007 8:27

Tesnilo enostavno izdelaš tako, da tesnilni rob šalčke namažeš z grafitno mastjo, ter narediš odtis na šeleshamer ali kaki podobni karton. Izreži obliko in to je to. Če pa bi rad kompliciral pa kupi kak tesnilni material (klingerit) ali kaj podobnega. Če ti teče pri šalčki je možno da ti ne dela plovec, saj normalno tudi če nimaš tesnila notri skorajda ne teče bencin, saj je pod nivojem spojitve šalčke z uplinjačem. Lahko tudi da vse dela pa je previsoko nastavljen nivo.

Glede tanka pa ga vzemi dol, ter napolni z biodizlom ter pusti kak dan, da požre rjo. Pol ga pa prav tako z biodizlom izperi tako, da poleg manjše količine biodizla daš zraven kruglice od ležajev, ali pa kake matice itd ter tresi in obračaj tank. To ponavadi pomaga. Pol pa daj na cev še en filter za vsak slučaj pa si rešil problem :)

Pa obilo uspeha.
kafer1
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ApfelŠtrudl » 28.8.2007 8:58

Glede tanka sprašujem tukaj (glede na sliko je vpet spredaj ?):
http://www.strojnistvo.com/viewtopic.php?p=38705#38705

A ni klingerit za visoke temperature (para ipd) ?
Šeleshamer ali kak podobni karton bencin ne bo požrl ?

Nekdo mi je povedal da obstaja tudi teflonska vrvica (uporabljajo vodovodarji) (imajo jo v M*rkurju).
Teflon je baje zelo obstojen na bencin.

Kako bi preveril delovanje plovca ?
Kje se da dobiti biodizel (na bencinski ga nisme zasledil?
ApfelŠtrudl
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a kafer1 » 28.8.2007 9:08

Kot sem napisal odvisno koliko misliš komplicirati. Poglej kak komplet dihtung od avtomobilskega uplinjalnika. Ponavadi je zelo tanek karton. Jaz se nekaj malega ukvarjrm z oldtimerji in ker tam ponavadi tesnil več ne dobiš kar tako, jih izdelam iz kartona. Do sedaj mi še nobene ni požrlo.

Biodizel pa kupiš pri kakem domačem mojstru, narediš sam, ali pa greš v avstrijo, ker se ti 5 l ne splača delati. Jaz ga tankam v MB če pa je sila pa naredim doma :) - ugani kateri da večjo moč.....
kafer1
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ApfelŠtrudl » 28.8.2007 9:42

Imam čas, kompliciranje ni problem :D .
Najbrž bom uporabil teflonsko vrvico ali klingerit.
Si lahko malo bolj specifičen glede kartona ?

Kaj pa če uporabim nafto z bencinske (ne kurilca) namesto biodizla ?
ApfelŠtrudl
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a kafer1 » 28.8.2007 9:56

Mislim da ne bo pomagalo. Nafta namreč ni agresivna, medtem ko biodizel topi barvo, rjo itd. Sicer pa probaj, samo da neboš okrog polival, ker to je pa No. 1 razlog zakaj priporočam biodizel.

Karton pa jaz vzamem ponavadi tistega od škatel za avtodele.
kafer1
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 28.8.2007 23:01

včasih smo taka tesnila (fičo . zasatava 1300 luhe) pa še kaj, izrezali iz platnic pisarniških map pa je delalo 100%

lp vili
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ApfelŠtrudl » 30.8.2007 15:25

Kolega je šel v Koper, kjer se je mimogrede ustavil Tomosovi trgovini in jo dobil.
ApfelŠtrudl
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Friziranje

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov