Napisal/-a e » 26.8.2003 13:18
forum sem površno preletel in se seveda zasekiral.....
Res je gospod fijavzm, da je potrebno pokazati kar nekaj znanja, če želiš dobro zaslužiti in na tej podlagi izpodbijati druge poklice (seveda tiste ki imajo res reference in prepričan sem da naši tržniki-ekonomisti sem definitivno ne spadajo). Izpodbijati, ali pa vleči vzporednice. Tisti strojniki ki ''delajo'' dodano vrednost nekemu podjetju, so tudi dobro plačani - a sem prepričan da v mladem kolektivu z relativno mladim menedžerjem.
Realnost pa je taka kolega pzagar, da kekci ki gulijo študentske klopi čim manj časa običajno že vejo zakaj se jim mudi, saj s svojim ''bogatim'' znanjem takoj po fakulteti poveljujejo svojim sotrpinom. Le kako jim to uspe brez VIP?!? ha ha...
Če (pzagar) ste kdaj videli FS v Ljubljani z notranje strani ste imeli pa res smolo, če niste ujeli vsaj delček misli, ki vam jo je želel v uho položiti kateri od tako kritiziranih profesorjev in sicer: Fakulteta vam lansira znanje (kar ga pač premora FS v LJ), v praksi pa se boste morali še OGROMNO NAUČITI.
univ. dipl. inž. strojništva
150.000,00 netto
27 let
Sedaj sem se zagrel..... Delam v hitro rastočem podjetju, kjer so polna usta superlativov, vendar sem ugotovil da je to vse. Nikoli nas s sodelavci ne primerjajo med seboj (po rezultatih dela). Tako ima tehnik, znatno boljšo plačo od mene pa ne zna niti do tega foruma, kaj šele da bi izoblikoval in posredoval svoje mnenje.
Oziram se naokrog in ugotavljam da lahko dobim službo z boljšo plačo a ne za enako zanimivo delo. Kako se bom odločil je moja stvar a izkušnje kažejo da tako, da nas bom vse izdal.
Zato tudi jaz pravim: BORIMO SE ZA SVOJE PLAČE in kar je najpomembnejše ZA SVOJ STAN. Ko bo nekaj šefov ugotovilo da brez strojnika ne morejo risati svojih diagramov o dobičkih in .... bodo začeli spoštovati naše delo, prej pa sigurno ne.
PS.:
Pa ne pozabimo: mislim da je inžinirski kader na splošno zapostavljen.
LP!