STROJNISTVO.com • Poglej temo - TNC 530

TNC 530

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

TNC 530

OdgovorNapisal/-a SimonS » 10.10.2007 18:46

Pozdrav
V naso firmo smo dobili cisto nov TOSov CNC borverg.
Opremljen je z haidenhainovo elektroniko in SW TNC530. Sedaj so nastopile tezavice, ki jim ne najdem resitve. Gre pa za automatsko menjavo orodja. In sicer da imam vrtalno gravo v magazinu na poziciji 4. Svedre (samo v tebeli orodja) pa na poziciji 60 naprej. Na starejsih verzijah si lahko dal ukaz:
TOOL DEF 4
M6
TOOL CALL 60 Z S500 F60
(Kar pomeni poberi orodje 4 iz magazina uporabljaj orodje st. 60 "Z" os 500 ob/s in hitrost 60mm/min)
Sedaj tanova verzija 530 pa nima vec ukaza TOOL DEF (oz. ima drugacen pomen) sedaj za cel proces menjave klicem le:
TOOL CALL 4 Z S500 F60
in pobere orodje 4 iz magazina ter le tega tudi uporablja.
To je zelo nerodno, ker potem bi moral imeti za vsak sveder svojo celico v magazinu. Sicer se da nekaj "goljufati", tako da lahko vsakemu orodju v magazinu dodas do 10. razlicnih nastavitev (dolzin, ...)
Se pravi lahko klices TOOL CALL 4.0 Z ... do TOOL CALL 4.9 Z... ampak je vseeno premalo.
Ali kdo pozna resitev? Se pravi, da bi lahko klical doloceno orodje iz magazina in mu iz tabele orodji klical drugo orodje?

No malo zakomplicirano napisano, ampak kdor dela z tem bo ze razumel :wink:

ja navodila za uporabo sem ze 2x dobro predelal, pa nic ne pise o tem, da ne bo kdo rekel, da se ze sam nisem potrudil....
SimonS
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a damjan » 10.10.2007 19:17

Sicer ne vem če je enako, ker imamo mi na centru TNC 426 vendar vem v čem je problem. Pri našem krmilniku je zadeva sledeča:

1. TOOL TABLE imaš definirane dimenzije orodij, mislim, da lahko definiraš poljubno število orodij.

2. POCKET TABLE v tej tabeli so definirana orodja katera imaš shranjena v magazinu stroja. npr. POCKET 1 = TOOL 1
POCKET 2 = TOOL 60...

Če želiš npr. klicati orodje št. 55, enostavno napišeš TOOL CALL T55 Z S600 F100. Stroj bo vzel orodje iz magazina, če je le ta definiran v POCKET TABLE oz. bo vstavil orodje, ki je trenutno v vretenu nazaj na svoje mesto v magazin in nato prišel prazen iz magazina ter zahteval, da ročno vpneš orodje, ki je definirano v TOOL TABLE pod številko 55. Ko želiš to orodje izpeti oz. klicati novo orodje, enostavno vpišeš TOOL CALL T... stroj zahteva, da najprej izpneš orodje, katerega si prej ročno vpel, šele nato bo šel iskat novo orodje...

Pri nas gre to tako in deluje. Upam, da sem kaj pomagal.

Svetujem, da najprej probaš s praznim vretenom in magazinom, da vidiš kaj s strojem dogaja, da se nebi nesel orodja, katerega si ročno vpel v magazin na mesto ki je zasedeno.

Upam, da sem kaj pomagal, če pa bo nagajalo me lahko pokličeš.
lp

damjan
damjan
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a SimonS » 11.10.2007 14:19

Ja poznam to, samo potem bi moral vrtalno glavo vedno rocno ustavljati v vreteno. Na ta nacin bi slo. Na 426 in 430 se to lahko napravi, kot sem prej napisal. Na novem 530 pa to ne gre vec tako enostavno :(
SimonS
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a dsf » 14.10.2007 19:24

Bojim se da si "pozebu". Po mojih izkušnjah je tako ,da novejši krmilniki niso nujno tudi boljši oz. bolj uporabni. Sam imam žal več izkušen z Simensi in Fanuci, in starejšimi Philipsi,Michubisiji.Verjemi mi, da sem bil naprimer razočaran nad Siemensom 802 v primerjavi z starejšim 820/840 ali pa 810. Je pa skoraj sigurno možno nastaviti konfiguracijo po željah, za to boš pa moral poklicati serviserja in stroj ti bo nastavil po tvojih zahtevah. Ne dovoli ,da te prepričajo kako se nekaj ne da. Vse se da !!!!!!
veliko sreče!
dsf
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a SimonS » 14.10.2007 20:18

No ja....
SAj tanovi SW je cudovit. Ima moznost blokovnega kopiranja direktno v "H", kup novih ciklov in se nekaj bombonckov. Ima pa eno veliko pomanklivost. To, kar sem prej napisal :cry:
SimonS
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a pkrzic » 15.10.2007 19:28

Živijo,

se pridružujem mnenju Damjana. Ta stvar bi morala delati tako, kot trdi on.

Menim, da je tudi možno na posamezni POCKET "pripeti" več različnih številk orodij.

Možno je tudi, da je potrebno kakšen parameter na krmilniku pravilno nastaviti.

LP
pkrzic
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a SimonS » 16.10.2007 14:25

Hoj
Ja to ze, da lahko nastavis poljubno orodje iz TOOL tabele v POCKET tabeli. Ne mores pa nastaviti vec orodji iz TOOL tabele na eno mesto na celici!
Ampak, kot si napisal je prav mozno, da obstaja kaksen parameter, ki pa ga jaz ne ven... :(
No ja kaj hocemo...
SimonS
Novinec
Novinec

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov