Pozdravljen @petters,
s teboj se ne najbolj strinjam. Zase lahko rečem, da sem dobil vedno konkreten odgovor, če sem zastavil konkretno vprašanje. Tudi na forumu so pravila, katera je potrebno vsaj malo upoštevati. Pod okencem v katerem sestavljamo sporočila piše:
Spoštujte mnenja ostalih obiskovalcev.
V objavah je obvezna uporaba pogovorne slovenščine.
Prepovedana je uporaba več kot 10% VELIKIH ČRK.
Pretirana uporaba velikih črk pomeni
kričanje.
Kot že veš v Autocadu ni možno razvijati modelov, jih je pa možno v 3D modelirnikih. Pogoj je tudi, da je 3D model pravilno modeliran v modulu za pločevino. Na žalost je pa za 3D modelirnike potrebno kar nekaj znanja in izkušenj, da pade ven kaj uporabnega. Ko pa enkrat obvladaš je pa stvar zelo preprosta in hitra.
Obstaja program
http://www.plate-n-sheet.com/ , v katerem lahko določene oblike modelov razviješ z nekaj kliki in dobiš .dxf datoteko v nekaj minutah Bistveno lažje kot s 3D modelirnikom.
Predlagam ti, da pripneš sliko tvojega modela na forum in tako se bomo lahko pogovarjali o konkretnih rešitvah. V kolikor želiš me lahko kontaktiraš preko privatnega sporočila, pošlješ dxf in če bo moje znanje segalo tako daleč, ti z veseljem pošljem razvito obliko tvojega modela.