STROJNISTVO.com • Poglej temo - Midi moto - Cross 125

Midi moto - Cross 125

"Friziranje", sam svoj mojster, modelarstvo ...

Moderatorji: -M-, čopi, eustahije

OdgovorNapisal/-a heroj » 29.10.2007 13:09

Se pravi, da je nakup takega motorčka loterija - lahko je OK, lahko je pa takoj (skoraj) za na odpad - ?
Kako je z nabavo rezervnih delov ? Pri komu to naračaš, koliko časa, so dragi ?
Koliko je višina sedeža ?
Si motor uporabljal bolj na asfaltu ali na terenu ?
Sem že razmišljal, da bi nabavil tak motorček in ga uporabljal bolj po gozdnih cestah. Bolj za "normalno" uporabo, torej ne skakanje, vožnja po zadnjem kolesu ipd. Je motor za to primeren glede na mojo težo ~80kg ?
Ali je to bolj za otroke ?

Igorb:
pa je sin uporabljal motor tako, bolj "normalno", ali pa so bile to bolj divje akrobacije ?
(OK, vem da starši ne vedo, kaj počnejo njihovi otroci. Tudi sam sem pri 14 letih vozil tako mmoj apn6, na tak način in tako daleč, da bi vsaj mamo, če ne tudi očeta, šokiralo, če bi vedela, kje sem bil in kaj sem počel. No pa tomos kljub temu ni razpadel.)
heroj
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a Nicomajstr***???*** » 29.10.2007 13:28

heroj takole je:
kot ste videli sem ravno spraševal po špici za zadnjo felno, ker je nikjer ne dobim oz. jo tisti, kjer sem kupil motorček prodaja za nenormalno ceno glede na kvaliteto (10€ :o ). Drugače pa je dobro, da se veliko delov da porabiti od drugih motorjev. Sedaj sem kar precej padel "not" v te kitajčke tako, da servisiram tudi prijateljem in sem opazil, da se ketna in zadnji (mogoče tudi sprednji)verižnik da nadomestiti s Tomosovim (sama original ketna je pa zelo čudna, tako da se ne dobi členka za štukanje in je treba povrtavati)... zadnji amortizer sem zamenjal z enim od 80ccm krosle in zamenjal feder, ker je bil premehek...

Vozim se predvsem po asfaltu in delam vragolije http://www.mojvideo.com/video-crazy-bik ... 640951c5bc , za to je motorček zelo priročen (za nekatere trike premalo močen npr. tank wheelie moraš narediti na sedežu, high chair wheelie se da samo s 1. prestavo pa še to samo nekaj metrov, v stoje tudi ne gre, za navadno vožnjo po zadnjem se pa trenutno peljem okoli 90 metrov in pa max hitrost okoli 65km/h), je pa potrebno precej vaje pa malo predznanja tudi ne škodi... Za po terenu pa tudi fajn vleče, čeprav je malo majhen. Glede skokov je pa prijatelj precej skakal ter polomil okvir.

No omenim lahko še, da se pri padcih skoraj ne polomi ničesar. Meni se je do sedaj ob normalnih padcih vedno zakrivila samo stopalka za zadnjo zavoro.
Nicomajstr***???***
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a aaron007 » 29.10.2007 14:42

Nicomajstr***???*** napisal/-a:Zanima me, kje bi lahko dobil špico za zadnjo felno za tale motorček (mislim da je 12") oz. ali ima kdo za prodati.

Drugače, če sem pa že postavil vprašanje o tem kako se ta stvar obnese bo pošteno, če sedaj napišem svoje izkušnje po eni sezoni...
Sam kakšnih večjih težav nisem imel, pregreva se mi tudi ne, pri padcu sem enkrat polomil zadnji amortizer in odtrgal ketno, sedaj pa se mi je odlomila še 1 špica. Je pa dosti odvisno od sreče pri nakupu npr. pred mesecem je prijatelj kupil skoraj enakega kot jaz. Že takoj mu je na glavi motorja začelo puščati olje, prekurila se mu je cinšpula, odtrgal je ketno (pomojem je bilo vse to že narejeno z napako). Imeli smo tudi enega z zlomljenim okvirjem... Je pač tako, da je kitajska kvaliteta ampak se pa ob nejm ogromno naučiš.

Najbolje da si kupiš nekaj takega pa sigurno ne boš imel nobenih problemov

[img]http://www.strojnistvo.com/images/forum/1193664961_IMG_0002_skrčena.JPG[/img] :wink:.Celo sezono nisem imel z njim nobenih problemov pa sem z njim skakal,padal,se vozil po zadnjem...Res pa je da so to malo bolj požrešne zadeve,sploh 2-taktni motorji.Pa še matrat se ti ne bo treba preveč da bi ga dvignil na "tazadnga" ker ti bo itak skoz pridvigovalo balanco :lol:
"Bomo vidli" so rekli slepi...
aaron007
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a igorb » 29.10.2007 21:43

moj sin se je motorjem učil voziti,brez akrobacij
pod mojim nadzorom,pa je vseeno stvar res razpadla
npr ,v zadnjem pestu je bil ležaj sobnega kolesa,veriga
kot da je iz (masla)motor nas je razočaral,predvsem njega ki je hranil svojo žepnino,mislim da je kvaliteta APN daleč pred tem
lp
igorb
igorb
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a hiba » 29.10.2007 22:41

Jaz pa s takšnik "kitajčkom" nimam preveč slabih izkušenj, nasprotno, nisem si mislil da bo šlo toliko časa brez večjih popravil, prioritetno ga sicer uporablja brat, vendar mu ga dostikrat "ukradem" tudi jaz, in v tem času sva se prevozila že toliko da sma znucala dve zadnji in eno sprednjo gumo ( v enem letu) pa do sedaj še vse deluje brez večjih problemov. Popravil sem le napenjalec verige in tesnilo na rezervoarju pod pipico ter nekaj malenkosti motor pa je samo redno servisiran in ne dela problemov.
za rezervne dele pa ni problem saj jih ima prodajalaec tudi nekaj na zalogi, drugače jih pa naroči, določene stvari pa se dajo naredit tudi doma.

od mene dobi ta kitajček + 8)
dober...boljši...STROJNIK
hiba
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a Nicomajstr***???*** » 29.10.2007 23:08

Zanima me kako pa ste zatesnili tisto pipico, ker imam ravno en tak problem za rešit, pa se bojim, če bom odvil pipico, da bo potem v tanku ostala kakšna matica, ki je ne bom mogel priviti nazaj.

Ali mi lahko še posredujete tel. številko tistega posrednika pri katerem dobite dele. Rabil bi špico za zadnje kolo.

Hvala.
Nicomajstr***???***
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a hiba » 30.10.2007 8:08

Za pipico ni problem ker je pri tem ki ga ma brat matica v rezervoarju vtisnjena v plastiko in ne more izpadit če odvijačiš pipico. Js sem potem iz gume naredil novo tesnilo zategnil skupi in do sedaj drži.

Prodajalec je pa iz Ljubečne pri Celju, blizu avtopoligona , če ti je slučajno znano, številko sem pa nekam založil, jo bom danes našel pa jo sporočim.

lp
dober...boljši...STROJNIK
hiba
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a štirkar » 27.6.2008 10:17

kitajci so klump. To se sam kvari. rajš si nabav kak pošten rablen kros
APN in BT zakon!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
štirkar
Novinec
Novinec

Motor

OdgovorNapisal/-a vucko-motorist » 4.9.2009 19:36

ej sm str 12 let in sm že mev flexrja k je šov 55kmh zdej bi si pa kupu neki močnejšga npr.125cross pa sprašujem a je velik problemov z njimi pa če bi se dale luči napeljat ker vidm da vas tuki zlo velik zna s tem[/b]
vucko-motorist
Novinec
Novinec

Prejšnja

Vrni se na Friziranje

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost