STROJNISTVO.com • Poglej temo - Katamaran

Katamaran

Tehnologija in ekonomija obdelave, predelave...

Moderator: -M-

Katamaran

OdgovorNapisal/-a Gost » 19.9.2003 7:10

Pozdravljeni ali kdo pozna postopek po katerem se izdelujejo kanuji oz kajaki. Pravzaprav me zanima kaj vse potrebujem, da bi ga lahko naredil doma. Zanima me predvsem zaradi izdelave katamarančka, podobnega kot ga delajo v italiji vendar menim da bi bila proizvodnja le tega v sloveniji cenejša če vas zanima kakšnega pojdite na google in poiščite sliko katamarana TOPCAT Luštna zadeva moram rečt jest sem se letos kar zaljubil vanj.
Gost

OdgovorNapisal/-a yenkee » 21.9.2003 21:16

Odvisno je iz kakšnega materiala ga želiš narediti. Ali ga misliš narediti iz poliestra, karbon, PE.

Za vse materiale potrebuješ kalup. Ponavadi je kalup sestavljen iz dveh delov tako da narediš dve polovici in jih nato zlepiš skupaj.
yenkee
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a werther » 24.9.2003 8:04

Pred mnogimi leti je bilo nekaj o tem v reviji "sam svoj majstor" (se mi tako, bolj megleno dozdeva). Izrežeš vezane plošče in škatlasto konstrukcijo "sešilješ" skupaj z bakreno žico, nakar vse skupaj prekriješ s stekleno tkanino. Prednost je ta, da kalup ni potreben, pa še dokaj lahko in trdno je vse skupaj. Morda raziskuj v tej smeri.

lp w.
Bolje pozno, kot nikoli.
werther
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Proizvodno strojništvo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov