STROJNISTVO.com • Poglej temo - Različne tehnike varjena in rezanja

Različne tehnike varjena in rezanja

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

OdgovorNapisal/-a BANE » 3.10.2007 20:42

Pri sodelovanju na forumu se drzim parih pravil.

Ce kaj ne vem vprasam.

Ce kaj vem povem oziroma svetujem.

Ne pisem neumnosti zato, da bi me opazili.

Ne prickam se s strokovnjaki (kdo je strokovnjak vemo KY in VILI sta gotovo)Pa ne zaradi naziva ampak zaradi konkretnih odgovorov.

predvsem, pa ne drekam (razen za nekatere sedaj)
BANE
Strokovnjak
Strokovnjak

Seminarska

OdgovorNapisal/-a partyzan » 18.11.2007 14:22

Živjo a ima kdo kaj gradiva o plamenskem varjenju. Delam seminarsko pa na internetu in v knjižnicah nism dbil nič pametnega.
Pa hvala za odgovore.
lp tadej
Desno usmerjen komunist
partyzan
Novinec
Novinec

Re: Seminarska

OdgovorNapisal/-a Nicomajstr***???*** » 18.11.2007 14:51

partyzan napisal/-a:Živjo a ima kdo kaj gradiva o plamenskem varjenju. Delam seminarsko pa na internetu in v knjižnicah nism dbil nič pametnega.
Pa hvala za odgovore.
lp tadej

Ne nakladaj :lol: :lol: :lol:, logično da nisi nič dobil, če nisi niti pogledal :D
http://www.sts.si/arhiv/tehno/varjenje/var17.htm
Nicomajstr***???***
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a paor » 26.3.2008 17:26

pozdrav, nameravam si kupiti komplet varilni aparat za avtogeno varjenje. zanima me, kje bi se dalo kupit garnituro za varjenje oz, če obstaja kaka prodajalna rabljene opreme teh varilnikov

pa še malo me naprej zanima: jaz se z tem varilnikom ne srečam prvič, nisem pa še nikoli delal z njim. nameravam pa ga kupiti, ker potrebujem za rezanje in za predgrevanje ter za varjenje kake pločevine, sicer za manjše potrebe. ima morda kdo kako kjižico oz. morda ve za kako stran, da malo več izvem o tej varilni tehniki?
paor
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a Nicomajstr***???*** » 26.3.2008 19:27

Kompletno vse razen jeklenk (reducirni ventili, gorilnik, šobe, cevi...) se dobi v Merkurju.
Za ventile vem, da jih ima tudi Messer, za ostalo pa ne vem...
Nekaj sem gledal tudi v BTSjevem katalogu, da imajo.
Nicomajstr***???***
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: Različne tehnike varjena in rezanja

OdgovorNapisal/-a bozo » 27.3.2008 7:41

Nicomajstr***???*** napisal/-a:Odločil sem se malo razširiti svoje teoretično poznavanje različnih tehnik varjenja in rezanja, pa mi kljub temu, da sem prebral tistih par listov v Krautovem priročniku, ves tekst na strani od Linda plinov pa še nekaj drugih strani ni vse povsem jasno.
Pa me ne zanimajo kakšni so obloki itd. ampak prednosti, slabosti, najpogostejša uporaba, različna poimenovanja iste tehnike...

Torej kaj me najbolj zanima:
-kako se strokovno imenuje varjenje z elektordami
-razlika med plazmo, plamenskim varjenjem, avtogenim varjenjem in TIG ter za kaj se ti postopki najpogosteje uporabljajo
-kako je z rezanjem (plamenskim, plazmo)
-ali poleg MIG/MAG, TIG, plazma, avtogeno, plamensko, z elektrodami obstaja še kakšno varjenje (to mislim na take, ki jih uporabljamo ročno, ne laserje itd.)
-kakšni so postopki za ročen (ne CNC) odrez iz kovinskih plošč

Vem da nebom neki fejst pomagu sam rad bi ti svetoval da si sposodiš dve knjige Fizikalono metalurške osnove varjenja in Postopki spajanja od Glihe! Predvsem Postopki spajanja ti svetujem je precej bolj praktična.
Če si iz ljubljane nevem kak bo ker Gliha je profesor na mariborskem strojnem faksu!
strojništvo je kul
bozo
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a damijan » 5.4.2008 20:01

O varjenju in rezanju imam nekaj teoretičnega znanja, tudi praktičnega. Vendar sem tukaj dobil še kakšno koristno informacijo. Hvala.

Bilo je govora o varovalkah. Kje bi se to dalo nabaviti in kako se temu reče strokovno?
Kako se to zmontira?
Za vsako koristno informacijo se zahvaljujem.
damijan
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a paor » 9.4.2008 10:59

nekje sem zasledil, da stane garnitura za avtogeno varjenje 26000 sit torej okrog 110 evrov u merkurju. je to res? ker sem šel vprašat u merkur na viču, pa je imel komplet za 730 evrov :o veliko preveč.
paor
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a Krešo » 9.4.2008 11:33

To da je komplet avtogenega za 110 evrou mislim da ni šans. Ta druga cena pa je realna.
Zanima me kje bi se dalo dobit tisti dve knjigi od prof. Glihe
Lep pozdrav

Tomaž
Krešo
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a paor » 9.4.2008 13:46

http://www.strojnistvo.com/viewtopic.ph ... t=avtogeno

poglej si pod to stran kar je napisal uporabnik aaron
paor
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a Krešo » 9.4.2008 14:26

Nevem po aaronovih podatkih pride z 10m cevjo in brez davka za jeklenke 165000sit
Lep pozdrav

Tomaž
Krešo
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a paor » 9.4.2008 19:15

ja, sam u merkurju stane samo komplet gorilcev 730 eur!¨sem malo premalo podrobno napisal. sej jst bi bil tudi že z bolj poceni gorilci zadovoljen.
paor
Pripravnik
Pripravnik

Ugodna ponudba

OdgovorNapisal/-a MdotP » 21.4.2008 7:59

Akcija avtogenega kompleta z jeklenkami!!

http://www.messer.si/NOVICE/Akcija_vse_ ... komlet.pdf

L.p.
MdotP
Pripravnik
Pripravnik

Prosim za informacijo polnjenje jeklenk kisik acetilen

OdgovorNapisal/-a tomevla » 2.5.2008 22:21

Pozdravljeni. od leta 1996 nisem polnil jeklenk. zdaj imam kisikovo cisto prazno in tudi berve ki so spremenjene za prepozavnost plinov kisikova je modra.zanima me kje lahko polnim linde in istrabenz je v celju.ali bodo broblemi z polnjenjem glede tega .ali bo treba mogoce a test in kje se naredi.hvala za odgovor.
tomevla
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a MdotP » 5.5.2008 6:46

Jeklenki je v tem obdobju zagotovo potekel datum veljavnosti preizkusa (po starem zakonu 5 let, po novem zakonu je 10let). Jeklenko je mogoče preizkusit v Messer Sloivenija d.o.o. v Rušah na Jugovi 20. Preizkus jeklenke je cca. 30 EUR + DDV. Polnitve jeklenke brez veljavnega preizkusa ni moč opraviti!

L.p.
Matej
MdotP
Pripravnik
Pripravnik

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov