STROJNISTVO.com • Poglej temo - Strojnistvo v vojski

Strojnistvo v vojski

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Strojnistvo v vojski

OdgovorNapisal/-a Sniper Tech » 29.9.2003 23:33

Najprej lep pozdrav vsem skupaj!

Sem nov na sceni strojnistva, prav tako bodoci student FS v Lj in sicer uni. Zadeva je sledeca, zanimam me, ce morda kdo ve kaksne so moznosti da se strojnik uveljavi v vojski, pri nas v slo. Predvsem me zanima glede razvoja orozja ( pa ne me met za enga izprijenga soldata, k mu je vojska vse 8) ). Ce slucajn kdo ve kaj o tem, vsaka informacija je dobrodosla.

Lep pozdrav vsem skupaj,

Sniper Tech
Sniper Tech
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a marjan » 3.10.2003 7:15

Slovenska vojska rabi precej strojnikov.
Pozanimaj se na ministrstvu za obrambo.

lp
Marjan Grah
marjan
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a werther » 7.10.2003 10:47

080 15 75 informacije o možnostih zaposlitve.
dvomim, da je razvoj orožja zraven. za to bi moral poiskati podjetja s t.i. namensko proizvodnjo (vsaj včasih se jim je reklo tako)

lp w.
Bolje pozno, kot nikoli.
werther
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a jozl » 8.10.2003 8:15

V starih časin JLA ali JNA si slovenci močno razvijali v Iskri in TAMu, slednjem predvsem prevozno tehniko, daj je veliko profesorjev iz MB na faksu preko TAMa sodelovalo na raznih projektih. Tudi vse železarne so sodelovale pri izdelavi tankov. V Ravnah še mogoče kaj delajo na oklepnikih.

Jaz osebno sem proti vojski in orožju, tako če slučajno kaj dobrega iznajdem, naši državi tega nikakor nebi prodal, ker ni vredna tega. Če bi kam prodal bi ti šlo v tujino in od tam bi lahko naši kupili, pa še to bi dal prepoved prodajo slovenski vojski.
Dobro je, za koga je!
jozl
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a Miha » 8.10.2003 19:03

Samo tolk ti lahko povem:

Sem bil na kmetijskem sejmu v G. Radgoni, kjer je imela svoj štant tudi slovenska vojska in iskala interesente. (Smešno, ni kaj!)

S kolegom sva se pogovarjala z enim častnikom (kaj jaz vem kaki čin. Ene 3 črte na rami je mel), katerega sem vprašal, kaj ponujajo za uni dipl. ing., pa se mi je le nasmehnil.
Zaenkrat pospešeno iščejo navadne vojake, saj je strokovnega kadra precej ostalo, tako, da so možnosti majhne.
Miha
Miha
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a JameS » 28.10.2003 13:47

Tudi jaz sem dobil iste odgovore na sejmu Sodobna vojska 2003 v Gor. Radgoni. Najprej moraš biti vojak, potem pa lahko upaš na kaj drugega. Kot je rekel Miha strokovnega kadra imajo preveč tako da je veliko vprašanje kdaj lahko človek napreduje.

Pa še fejst se trudijo da dobijo navadne vojake ne pa strokovnjake.
JameS
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a jozl » 29.10.2003 21:53

Kateri strokovnjak bi pa šel v bitko , kjer daje glavo naprodaj. Zato pa potrebujejo čim več idiotov, kateri pa bodo dobili dobro pripravniško plačo 170.000 SIT.
Dobro je, za koga je!
jozl
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Sniper Tech » 30.10.2003 12:23

Lep Pozdrav!

Hvala vsem za vase posredovane informacije, dale so mi misliti. Bo ze res, da pri nas ni vredno sodelovati v vojski, saj te ne znajo ceniti, potem gremo pa Slovenci na tuje, pa tam uspemo, pa nasa drzava kupuje svoje stvari nazaj. Ah, jebi ga.
Veste kaj pravjo, da delaj tisto kar te veseli, in mene pac veseli orozje, pa ne v smislu pobijanja, ampak samo po sebi, kot orodje. Mislim da je najbolje da to ostane samo za hobi, pa najbolj da se utaknem u ksno boring proizvodnjo, pa izdelujem ene [cenzurirano] linije pa elemente za to in ono industrijo. Mogoce ksn motociklizem pa avtomobilizem bi se bil zanimiv, ampak kaj pa imamo od tega pr nas? Najbolj da kr pr tomosu naredimo revolucijo in prevzamemo svetovni trg...kaksn KTM, kaksna Honda, pa MV Agusta, Yamaha, Suzuki, Tomos bo glavni...

Do takrat pa guljenje klopi v predavalnicah in knjiznicah...

Hvala vsem in LP

{ poznamo desni vijak, levi vijak in zebelj ! }

:roll:
Sniper Tech
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a boris » 4.11.2003 6:36

Tudi sam sem pred časom kontaktiral SV in MNZ - Policijo in ugotavil, da so vsi skupaj skrajno neresni, saj niso podali niti odgovora.
O njihovi strokovnosti pa bi se itak še lahko pogovarjali...

LP
Boris
boris
Sodelavec
Sodelavec

Vojska

OdgovorNapisal/-a strojničar » 24.6.2004 23:30

Verjetno ti bodo dali v upravljanje strojnico (ako si mašin tehničar)
strojničar

OdgovorNapisal/-a Valuk » 25.6.2004 13:58

jozl napisal/-a:V starih časin JLA ali JNA si slovenci močno razvijali v Iskri in TAMu, slednjem predvsem prevozno tehniko, daj je veliko profesorjev iz MB na faksu preko TAMa sodelovalo na raznih projektih. Tudi vse železarne so sodelovale pri izdelavi tankov. V Ravnah še mogoče kaj delajo na oklepnikih.

Jaz osebno sem proti vojski in orožju, tako če slučajno kaj dobrega iznajdem, naši državi tega nikakor nebi prodal, ker ni vredna tega. Če bi kam prodal bi ti šlo v tujino in od tam bi lahko naši kupili, pa še to bi dal prepoved prodajo slovenski vojski.

Ma daj Jozl.... država smo mi.

L.P. od G. Maistra :)
Valuk
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a Gost » 6.7.2004 11:35

Poglej. Zakaj vojska, če hočeš razvijati orožje (orodje). Pojdi v katero od podjetij kjer takšne stvari razvijajo in proizvajajo. Menda je v Sloveniji okoli 25 podjetij ki se ukvarjajo z tako imenovanim namenskim programom (seveda če sem štejem tudi čevljarje). Pa se ti zavedaš koliko aktivnosti je potrebno izvajati za nastanek neke stvari za uporabo v vojaške namene. Če bi to približno vedel bi hitro ugotovil da je razvojnega dela bolj malo, v glavnem so testi, meritve, poročila, dogovarjanja, pregovarjanja in nato iskanje krivca zakaj stvar ni vredu(predvsem zato ker tega ne uspejo prodati). V Sloveniji ni resne vojaške ustanove za razvoj orožja. Nekaj jo je, ki pa v glavnem razvijajo vojaško opremo (konfekcijo, čevlje, čutare, značke.....). Je pa močno razvita servisna dejavnost, ker ta sofisticirana uvožena orožja zelo rada odpovejo, zlasti zato ker so slabo vzdrževana. In tu rabi vojska kader, vzdrževalce. Kar pa spet pomeni, da se strokovnjak (strojnik) v glavnem srečuje s servisno dokumentacijo, popisi, rednimi pregledi, poročili, skratka administracijo.
V vsem tem je pravega snovanja, načrtovanja, razvoja in konstruiranja bolj malo. Predvsem pa na področju sodobne tehnike (letala, rakete, puške.....).

Toliko v razmislek.
Gost

OdgovorNapisal/-a Gost » 6.7.2004 12:40

Pripis k gornjemu pojasnilu.

In, da ne bom nekaterim uspešnim podjetjem delal krivice, se tudi v Sloveniji razvija in proizvaja nekaj vrhunskega, kot so topovske cevi, tankovski deli, vojaška vozila, laserji (vir revija: OBRAMBA).
Gost

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov