STROJNISTVO.com • Poglej temo - Primerjava kvalitete obdelovalnih strojev

Primerjava kvalitete obdelovalnih strojev

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Primerjava kvalitete obdelovalnih strojev

OdgovorNapisal/-a Toneko » 11.10.2003 11:50

Pozdravljeni strojniki!

Zanimajo me vaša mnenja in izkušnje v zvezi s primerjavo kvalitete obdelovalnih strojev(stružnic in rezkalnih centrov).
Moje laično mnenje je, da japonski proizvajalci vodijo v kvaliteti in globalni prodaji strojev.
Kakšna je kvaliteta strojev napram nemškim,ameriškim.tajvanskim in korejskim.
Ne bi rad delal propagande za Japonce,ampak dobil bi rad eno okvirno sliko,kateri stroji prevladujejo,kvalitetni in dragi ali manj kvalietni in cenejši.

Lep pozdrav!
Janko
Toneko
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a deai » 13.10.2003 11:35

Kakor jaz vem je ena najboljsih firm na tem podrocju Nemski HERMLE.

lp
matej
deai

OdgovorNapisal/-a Gost » 14.10.2003 8:26

Japonski so vredu. Problem nastane, ko se kaj pokvari. Če nimaš dobrega servisa ( v Sloveniji ) boš na kos, ki ga ni v evropskem skladišču
čakal kar nekaj časa ( stoj bo pa stal, šef bo pa spraševal kdaj...bo) Jaz se bolj ogrevam za nemške (evropske) proizvajalce.

lp CM
Gost

OdgovorNapisal/-a Gost » 19.10.2003 10:20

Poznam CNC stružnice s katerim se stružijo večji kosi, cca. 4 kg težki. Za ta namen imamo nemške stružnice INDEX stare 10-20 let in jih nebi nikoli zamnjali za sodobne japonske ali ameriške, katerih cena se giblje okrog 50.000 -100.000 EUR. Te ,čeprav stare stružnice še vedno stružijo natančno +-nekaj stotink mm in to mero tudi držijo!
Gost

OdgovorNapisal/-a CAM » 19.10.2003 11:07

Tudi nemci si za servisiranje (tudi vgarancijskem roku) vzamejo dovolj časa tako, da če ni servisa v Sloveniji boš kar lepo čakal kak teden. Ob vrednosti stroja okrog 250 000 eurov bi pričakoval, da pridejo max. v 2-3 dneh pa z letalom če je treba.
CAM
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a Gost » 19.10.2003 13:12

in boš letalo tudi plačal!!

PS: struženci +-nekaj stotink - kje pa živite!
Gost

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov