STROJNISTVO.com • Poglej temo - Slovenski jezik

Slovenski jezik

3D modelirnik enostaven, sodoben in zmogljiv. Vprašanja, nasveti, komentarji….

Moderator: -M-

Slovenski jezik

OdgovorNapisal/-a rmatija » 23.12.2007 5:56

Pozdravljeni
Vsem s spoštovenjem - toda !
Strolniki naj bi bili izobraženi ljudje ampak,
oprostite izrazu takšnega sranja (spakerdranščine)kot ga nekateri pišejo na forumu živ človek ne more razumeti.
Jaz menim zelo žalostno.
Kaj menite vi?
Nič na svetu ni tako pravično razdeljeno kot inteligenca.
Vsak misli, da je ima dovolj![René Descartes]
rmatija
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a kafer1 » 23.12.2007 7:53

LP

Tiste totalne pačenke ti pišejo pubertetniki ki frizirajo mopede. Če pa človek uporablja izraze ki se v njegovem poklicu pojavijo kot tujke in jih potem pomeša še malo z svojim narečjem pa s tem nič ni narobe saj dejansko govori svoj materinski jezik in ne nekaj kar nas učijo šojevke v šolah. Ker poglej samo kake butaste besede nam spokajo skupaj slavisti npr. za šraufenciger so dali izvijač. Torej vse kar lahko delam z izvijačem je da nekaj izvijem. S čim pa naj pol privijem :lol: .
Sicer pa glede na plače v strojništvu se splača že skoraj govoriti bilo kateri drugi jezik samo slovensko ne.
kafer1
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Žerjavar » 23.12.2007 8:46

rmatija Imaš vso mojo podporo. Prosim ne jadikovati na splošno, kajti vsaj polovico prispevkov na tem forumu je jezikovno sprejemljivih. Po moje je bolj učinkovito individualno prefinjeno opozarjanje. Ko naletiš na tako spakedran prispevek takoj pripomni , da nisi razumel. Prosi za pojasnilo posamezne besede, kratice ... Tudi mene zelo motijo kratice, posebno će so tujke vzete iz mobitel sms sporočil, kjer razumem uporabo kratic s posebnim pomenom.

Malo poglej moje prispevke, pa boš videl, da skušam na bolj ali manj prijazen način navaditi forumaše, da se za nasvet tudi zahvalijo. To počnem individualno z vsakim, ki se po nekem času za zadnjim nasvetom ne oglasi z zahvalo in eventuelno s sporočilom o uporabi nasvetov. Jaz razmišlam o tem, da bi si ustvaril register tistih, ki se nimajo navade zahvaliti. Po postavljenem vprašanju ali želji po nasvetu, bi ostale forumaše opozoril, ta se ta tip običajno ne zahvali in naj se vsak sam odloči, če mu bo nasvet dal.

Mimogrede, ali kdo smatra, da tričrkovna skupina txs res pomeni zahvalo in izraz hvaležnisti za koristen nasvet?
Vrtičkarstvo je boljše od žerjavarstva
Žerjavar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a igorb » 23.12.2007 9:52

Je problem,jaz sem prevajal navodila za stroje,slovenskih izrazov ni bilo ali pa so neuporabni(nihče jih ne uporablja),zato sem prevedel kot sem pač mislil, da je pravilno,dal sem prebrati normalnim kovinarjem t.j. ljudem, ki na stroju delajo, ti so rekli,da je ok,bolj izobraženi so rekli, da kvarim materin jezik
Potem sem dal prevesti ljudem, ki se s tem profesionalno ukvarjajo, izdelek je bil super - samo delavci niso najbolje razumeli.
Na koncu smo skupaj sestavili verzijo, sprejemljivo za vse.
Kar se pa tiče jezika, ki ga sedaj uporabljajo mladi,vidim pri svojem sinu, nastaja jezik, ki je drugačen kot ga govorimo starejši, mislim, da je jezik živ in se stalno spreminja, slavisti pa tega ne spremljajo.
lep pozdrav in vesele praznike
igorb
igorb
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a igorb » 23.12.2007 9:53

Je problem,jaz sem prevajal navodila za stroje,slovenskih izrazov ni bilo ali pa so neuporabni(nihče jih ne uporablja),zato sem prevedel kot sem pač mislil, da je pravilno,dal sem prebrati normalnim kovinarjem t.j. ljudem, ki na stroju delajo, ti so rekli,da je ok,bolj izobraženi so rekli, da kvarim materin jezik
Potem sem dal prevesti ljudem, ki se s tem profesionalno ukvarjajo, izdelek je bil super - samo delavci niso najbolje razumeli.
Na koncu smo skupaj sestavili verzijo, sprejemljivo za vse.
Kar se pa tiče jezika, ki ga sedaj uporabljajo mladi,vidim pri svojem sinu, nastaja jezik, ki je drugačen kot ga govorimo starejši, mislim, da je jezik živ in se stalno spreminja, slavisti pa tega ne spremljajo.
lep pozdrav in vesele praznike
igorb
igorb
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Nicomajstr***???*** » 23.12.2007 10:10

Mene pa predvsem razjezi tisto mešanje predlogov Z in S, katere nekateri prav vedno zamešajo in prav s težavo berem kakšno objavo, ki ima polno teh napak.
Nicomajstr***???***
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a napetost » 23.12.2007 11:21

Se popolnoma strinjam z zgoraj napisanimi izjavami.
Lep primer kjer držijo jezik na nivoju je forum na elektronik.si . Moderatorji imajo sicer več dela ampak rezultati so lepo vidni.
napetost
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a bozo » 24.12.2007 19:02

Prav veseli me da je nekdo izpostavil to temo! Zdaj je potrebno še samo da nam pride to v navado, ne rečem da komu kdaj uide v ihti, kak šrauf al pa švajs, je pa prav da se držimo načel slovenskega maternega jezika!
Madona saj smo slovenci!!
LP
strojništvo je kul
bozo
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a rmatija » 25.12.2007 11:20

Me veseli, da so tudi drugi enakega mnenja.
Upam, da so to prebrali tudi tisti, ki so do sedaj
mučili slovenski jezik.
Nič na svetu ni tako pravično razdeljeno kot inteligenca.
Vsak misli, da je ima dovolj![René Descartes]
rmatija
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a erikb » 25.12.2007 18:58

Mimogrede, strinjam se z vsem napisanem, samo se vedno ne vem, kaj ima ta tema veze z Inventorjem. :roll:
Erik Bačar
erikb
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a bozo » 25.12.2007 23:08

erikb napisal/-a:Mimogrede, strinjam se z vsem napisanem, samo se vedno ne vem, kaj ima ta tema veze z Inventorjem. :roll:

Erikb, prav nič prav nič!!

Malo si po brkljal vse skupaj :lol:
strojništvo je kul
bozo
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Zagi » 3.1.2008 15:11

Bozo, Bozo...v bistvu je pobrkljal rmatija :wink: ......poglej naslov teme
Se pa strinjam, da je potrebno nekaj narediti glede jezika, ki se ga uporablja na forumu pa čeprav nismo vsi slovenci :lol:
lep pozdrav
zagi
Zagi
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Žerjavar » 3.1.2008 15:44

Ne jamrati! Zagi pa ne samo ti, vsi forumaši lahko nekaj naredimo. Poglej moj prispevek 3.1. pod naslovom "Do zdaj je bilo vse ok". Vztrajnost je še vedno rodila sadove.

Mislim pa, da je to delo moderatorja, ki ima možnost temo zakleniti, če ni v skladu s pravili Foruma.
Vrtičkarstvo je boljše od žerjavarstva
Žerjavar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a klaant » 4.1.2008 9:59

Žerjavar,
zahvaliti se s thx in biti pri tem iskren je čisto v redu.
(mi uporabljamo v dopisovanju thx in ne txs)
Pa veliko pozitivnih vibracij (good vibrations) v 2008.
klaant
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a arepense » 4.1.2008 11:34

Bom še jaz nekaj napisov,na tem forumu strojništvo je odlična slovenščina napram drugih.Sploh če bereš nekatere računalniške forume (hack protect ali joker),kar pa pišejo mladostniki na MSN moraš pa imeti znanje šifranta.Sicer pa tudi jaz imam svoj stil brez pik in vejic prebere sepa le. :wink:
za male ljudi velike stvari
arepense
Strokovnjak
Strokovnjak

Naslednja

Vrni se na Inventor in Inventor Professional

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov