STROJNISTVO.com • Poglej temo - PLINSKI SISTEM

PLINSKI SISTEM

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

PLINSKI SISTEM

OdgovorNapisal/-a arok » 2.1.2008 14:18

Lep pozdrav!

Zanima me če veste kaj o avtoplinu.Ali veste kakšen je postopek vgradnje.Kje se da dobiti te naprave v sloveniji.Ali je to delo zahtevno.

Hvala
arok
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a miha_mm » 2.1.2008 14:50

Mislim da imaš pod bazo znanja zelo obsežen članek o tem... tako da najprej si tisto preberi. :wink:
miha_mm
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a magnum357 » 2.1.2008 15:49

Pred dobrimi dvajsetimi leti sem si sam vgradil avtoplin v stoenko, zelo enostavno, če veš kaj delaš. Ateste pa potem naredil na takratni Inaplin-Kozina.
Takrat se je finančno izplačalo, če si dobil (kupil poceni) stvari na odpadu v Italiji, sam vgradil, plačal le ateste, predvsem pa polnil plin iz kuhinjskih 10 kg jeklenk, ali iz večjih 30 kg jeklenk. Dejansko si prikrajšal državo za davek.
Mislim, oziroma sem skoraj 100 % prepričan, da se ti danes investicija v to ne bo povrnila, ker je preprosto plin na tistih nekaj polnilnicah v Sloveniji enako zasoljen kot ostali naftni derivati-ne pozabi, je ravno tako naftni plin. Nevarnosti eksplozije razen v ekstremnih pogojih ni, investicija pa, če vse nabaviš in ti drugi vgradijo, pa ni prav majhna. Na "bolhi" sem videl eno rabljeno za 400 E, cela vgradnja pa 1250 E na www.plineks.si

Se bom kar sam popravil: če držijo cene, ki jih navaja plineks, potem se stvar povrne v enem letu, pri 20000 km/leto. To velja, če so cene na polnilnicah res take. Včasih, ko sem sam vozil s plinom niti približno ni bilo tako, danes pa očitno tudi kuhinjske jeklenke "svinjsko" preplačamo. !
magnum357
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: PLINSKI SISTEM

OdgovorNapisal/-a BLABLABLA » 2.1.2008 19:24

arok napisal/-a:Lep pozdrav!

Zanima me če veste kaj o avtoplinu.Ali veste kakšen je postopek vgradnje.Kje se da dobiti te naprave v sloveniji.Ali je to delo zahtevno.

Hvala

Izjemoma bom dal napotilo za drug forum. Upam, da to ni preveč nezaželeno s strani administratorjev.
Poglej si malo en druga foruma (mobisux in alter). Tam je ogromno napiano na to temo. Prepričan sem,da tudi največ pri nas.

PS Tudi tam uporabljam isti nick kot tle. Poglej še mojo porabo plina v podpisu.
BLABLABLA
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a arok » 11.9.2008 9:15

Pozdravljeni

Ta članek ki je pod bazo znanja o avtoplinu ne opisuje vredu postopka vgradnje avtoplinskega sistema.Ne zanimajo me tudi podjetja, ki se ukvarjajo z vgradnjo avtoplinskih sistemov.Zanima me kakšen je postopek vgradnje.(če imate morda kakšno literaturo v pdf formatu glede vgradnje avtoplinskih sistemov).Google najde bol malo glede vgradnje.

Lep pozdrav
arok
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a VK » 11.9.2008 13:32

arok napisal/-a:Pozdravljeni

Ta članek ki je pod bazo znanja o avtoplinu ne opisuje vredu postopka vgradnje avtoplinskega sistema.Ne zanimajo me tudi podjetja, ki se ukvarjajo z vgradnjo avtoplinskih sistemov.Zanima me kakšen je postopek vgradnje.(če imate morda kakšno literaturo v pdf formatu glede vgradnje avtoplinskih sistemov).Google najde bol malo glede vgradnje.

Lep pozdrav

Pozdravljeni,

Arok poglej na tole povezavo: http://www.straverlpg.nl/upload/prikbor ... lation.pdf
Iz teh navodil je razviden grob postopek vgradnje, vendar moram poudariti da je to le "očem viden" del. Glavni izziv je v pravilnih nastavitvih ECU (računalnika) plina, ki pa so od avta do avta različne. V Sloveniji je mogoče zaslediti različne sisteme tujih proizvajalcev in za vsakega normalno potrebuješ njihov vmesnik in programsko opremo. Če te zanima kaj več bi ti jaz osebno priporočal da se obrneš na podjetje SIGAS, ker so baje zelo korektni fantje. Upam, da sem ti kaj pomagal...

Lep pozdrav
VK
Novinec
Novinec

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov