STROJNISTVO.com • Poglej temo - Varstroj S-MIG 175

Varstroj S-MIG 175

Vprašanja, predlogi in mnenja s področja orodjarstva...

Moderator: -M-

Varstroj S-MIG 175

OdgovorNapisal/-a marko - x » 9.11.2003 16:50

Kaj si mislite o tem aparatu? Namenjen bo varjenju manjših profilov in pločevine, in to v neprofesionalne in neindustrijske namene -hobi.
Mojstri tod okoli pravjo da se bo pregreval in da je "prešvoh".

Info z merkurjeve spletne trgovine:

Cena:
79.990 SIT
Dobava: v dveh delovnih dneh.

V atmosferi zaščitnih plinov, priključna napetost 230 V/50 Hz, 400 V/50 Hz, varilni tok pri 230 V od 25 do 140 A, pri 400 V od 75 do 170 A, intermitenca 10 %/170 A, 100 %/60 A, debelina varilne žice od 0,6 do 0,8 mm, masa 31 kg, pribor: cevni paket, masa kabel in reducirni ventil.
marko - x

OdgovorNapisal/-a jozl » 10.11.2003 10:16

Ne vem točno kateri je. Lani sem delal s podobnim varstrojevim, kjer sem privaril žično mrežo za koruznik. res da je bila zunaj temp okoli 25-30°C ampak sem vseeno moral vedno dovolj časa čakati, ker se je stroj pregreval. Varil sem točkovno na vsake 3 cm, koruznik je bil 10×3×1 m. Oravil sem nekje 4000 zvarnih mest v slabih dveh dneh. Največ časa sem porabil na čakanju ohlajanja agregata, ker je bil samo na 230 V.
Svetuje tako: če boš doma kje kaj varil kar tako, in ni pomemben čas, kadar imaš kaj več za variti, potem je strojček prav primeren, Če boš pa potreboval bolj močnejšega boš itak kupil kaj boljšega. Jaz doma kadar kaj bolj varim, nočem več čakati, ker je časa premalo. Sevda imam varilni agregat domače izdelave z impedanco 100% pri 100% obremenitvi, ker imam dva velika ventilatorja za hlajenje doid.

Odloči se za kaj ga potrebuješ. Za variti pločevino na vozile je dovolj dober, kaj bolj težjega dela, pa bo malo rabil počivanja.
Dobro je, za koga je!
jozl
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a Gost » 10.11.2003 19:27

Uporaben odgovor. Zdej pa eno še bolj neprofesinalno vprašanje.
A je možna kakšna varjanta dograditve dodatnih ventilatorjev nad najbolj obremenjena mesta? A bi s tem dost pridobil?
Gost

OdgovorNapisal/-a Gost » 10.11.2003 21:11

Ha!Jaz sem tudi padel na isto finto kot ti.To je cena.
Sicer sem že pred leti kupil iskrinega za variti pločevino.Toda ko sem ga najbolj potreboval zadeva ni funkcionirala.Poleg tega sem naknadno ugotovil,da bi za isti denar v italiji dobil telwinov aparat z 210 amperi
pri 220 V napajanju.
Svetujem ti da greš v katero od specializiranih trgovin z varilni tehniko,kjer ti bodo zadevo pokazali kako deluje in ti svetovali.
Gost

OdgovorNapisal/-a jozl » 11.11.2003 15:38

Seveda se da dodati kaki ventilator, samo to ne pomaga kaj dosti, ker je zadeva tako projektirana, da se sama od sebe pregreva, in še serijsko se ne da dograditi prisilne ventilacije. Tako da si ob garancijo na novem stroju.
POMEMBNO: kadar uporabljate 220V varilnik in imate podaljšek za elektriko na kolutu, odviti kolut do konca, ker lahko drugače pride do magnetnega polja in indukcije in se tako uniči kabel. To sem slišal, ker se je nekaterem folku to zgodilo.
Dobro je, za koga je!
jozl
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a Robert22 » 13.11.2003 9:57

Pri varilnem aparatu ni pomembna samo moč s katero se lahko vari. Pomembni so tudi elementi, ki so vgrajeni v njem. Sam imam varilni aparat Iskra 210A novejši model. V njem je že kondenzatorska baterija, ki močno izboljša kakovost varjenja, brzganja pa sploh ni več. Aparat je primeren za varjenje profilov do 3mm in ob zmerni uporabi se mi do sedaj še ni izklopil. Cena pa tudi ni toliko večja (okoli 100.000 SIT). Splača se povprašati v tovarni, tam je še bolj ugodno. Za profesionalno delo pa ni drugega ko LINCOLN ali Fronius.
LP Robert
Robert22
Sodelavec
Sodelavec

Vrni se na Orodjarstvo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov