STROJNISTVO.com • Poglej temo - Hypertherm plazma 1250 Powermax

Hypertherm plazma 1250 Powermax

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Hypertherm plazma 1250 Powermax

OdgovorNapisal/-a šlosar » 8.2.2008 13:00

Zdravo
V kolikor kdo uporablja omenjen stroj, naj se oglasi, potrebujem nekaj podatkov, kateri so poznani samo uporabniku. Trgovcu je treba verjeti samo do določene mere. Mogoče, ve kdo za ugodnega ponudnika, omenjene plazme. Najbolj poznane prodajalce, sem kontaktiral, vendar imajo očitno dogovorjene cene, tako, da ni nekega bistvenega odstopanja.
Lep dan.
_______
Marjan
šlosar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ramovs » 8.2.2008 13:03

Kolikor vem, je zastopnik Ingvar doo. Kličeš g. Bernarda.
ramovs
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a šlosar » 8.2.2008 13:11

Saj pravim, da sem kontaktiral najbolj znane prodajalce.
_______
Marjan
šlosar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a šlosar » 11.2.2008 18:38

Zdravo.
Ni nikogar, ki bi kakšno rekel, okrog Hypertherm plazme?.
_______
Marjan
šlosar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ramovs » 12.2.2008 15:52

Ja, jaz imam Hypertherm 1000. Če morda kaj pomaga?
ramovs
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a šlosar » 12.2.2008 19:47

Zdravo
Pomaga, kolikor mi je znano, je razlika samo v moči. Torej, napiši kaj o sami uporabnosti plazme in o kvaliteti reza, skratka razpiši se malo !. Vzdržljivosti šob, kako je z razrezom, barvnih kovin itd..
_______
Marjan
šlosar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a zvjrca » 17.2.2008 12:50

Jaz uporabljam plazmo, za izdelavo zvarnih kotov (nevem če sem se pravilno izrazil, po domače "širfanje"). Plazma je priključena na robot Motoman robotec,št nevem. Največ uporabljam dize in elektrode za 100A oznake 1650. Diza in elektroda zdržijo za 4 do 5 ur rezanja pločezine 14 mm (železo, lastne izkušnje). Večkrat jo uporabljamo tudi za rezanje nerjavečega jekla (DUPLEX) za izdelavo dvižnih kobilic. Obnese se dobro. kvalitetea reza je do 15 mm ravna (brez rezalnega kota, ali čisto malo, kot je značilno za plazno, s tem mislim raven rez). plazmo uporablajm že leto in pol do 20 ur tedensko in do zdaj ni bilo še nobenih težav.
upam da sam vam podal nekaj informacij o plazmi (lastne izkušnje), več informacij pa vam lahko posreduje VAR tech litija. Telefonsko lahko priskrbim jutri.
Lep pozdrav, Marko
mtbtrbovlje.net
zvjrca
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a šlosar » 17.2.2008 18:47

Zdravo
Hvala za odgovor. Saj pravim, vsak odgovor, nasvet ipd., dobrodošel.
_______
Marjan
šlosar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ramovs » 17.2.2008 19:59

Oprosti, nisem opazil, da je tema aktivna. (fino bi bilo, če bi uspeli naši tehniki spraviti tale forum na nivo npr. mobisuxa ali podobnih).
Torej Hypertherm 1000 deluje do 70 A in lepo reže jeklo nekje do 20 mm. Smo izvajali tudi že na 25 mm debeline, ampak ni ekonomično. Sam sem prišel do neke ugotovitve, da se splača rezati s plazmo do debeline 12 - 15 mm, kar je več, je bolje avtogeno. Šoba in elektroda se uničijo v glavnem takrat, ko si s pomikom prehiter in ti talina brizgne nazaj, oziroma pri preboju materiala na začetku reza. Bolje je prevrtati luknjo in iz nje začeti. Šoba in elektroda namreč stanejo okoli 20 Ejev, z nespretnostjo jih pa sežgeš tik-tak.
Posebna pozornost je menda potrebna čiščenju komprimiranega zraka, mi ga čistimo do 2μm.
Stroj kot tak je odličen, z njim sem nadomestil Iskrino 35 A plazmo in razlika je zelo očitna. Pogrešam pa tehnološko podporo iz strani distributerja (oz. trgovca, da ne bom krivičen!), saj smo se morali sami učiti z njo delati, na lastnih napakah.
ramovs
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Nicomajstr***???*** » 17.2.2008 20:59

ramovs napisal/-a:Oprosti, nisem opazil, da je tema aktivna. (fino bi bilo, če bi uspeli naši tehniki spraviti tale forum na nivo npr. mobisuxa ali podobnih).
Torej Hypertherm ...

Kaj točno pogrešate? Res je, da je sama osnova foruma že nekje 2 celotni verziji + precej podverzij za časom ampak bi bil prenos na novejšo verzijo precejšen zalogaj, saj bi bilo potrebno precej predelav (estrojnik, mali oglasi, novice, borza kadrov...)
Je pa tudi res, da naprimer nekatere odprtokodne rešitve (SMF, tudi phpBB) ponujajo že preveč funkij, saj se jih za ta forum ne potrebuje (statistike...) v sami osnovi pa se niso ne vem kako spremili.

Glede aktivnih tem imate zgoraj desno zadnjih 24 ur in zadnjih 7 dni, kjer se vam prikažejo teme v katerih je bilo objavleno kaj v zadnjih 24 urah ali 7dneh.
Če se prijavite lahko pogledate še vse nepregledane prispevke od zadjnega obiska.
Nicomajstr***???***
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a šlosar » 17.2.2008 21:16

Zdravo
Hvala za odgovore. Mogoče kaj več o čiščenju oziroma filtriranju zraka, mar je potrebno tudi, kakšno mazanje in kakšne filtrirne naprave uporabljate. Odločil sem se za nakup naslednje plazme, to je 1250, mislim, da bo zadostilo vsem mojim potrebam. Pričakoval sem tudi odgovor kakšnega prodajalca, oziroma distributerja in kakšno konkretno ponudbo, sicer je pa sedaj vseeno. Kaj pa recimo primerjava različnih proizvajalcev podobnih produktov, prednosti oziroma slabosti.
_______
Marjan
šlosar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ramovs » 17.2.2008 22:35

Nikomajstr : ah, seveda, tega pa nisem opazil. Pogrešal sem oznake za neprebrano. Se opravičujem.
ramovs
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov