STROJNISTVO.com • Poglej temo - Zaposlitev

Zaposlitev

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Zaposlitev

OdgovorNapisal/-a Mate07 » 28.2.2008 1:01

Zadnje čase ugotavljam porast potreb delavcec po kovinarski stroki.
Glede na to, da sem se šolal čisto nekaj drugega in, da v svojem življenju nisem bil veliko s stiki s stroji za obdelavo kovin in, da takega dela nisem nikoli opravljal. Kaj mi svetujete? Res je, da se da vsako delo hitro naučiti samo, če je zanimanje. Večji problem je, ker nimam nobenih izkušnj s tovrstnim delom, nimam vsaj kakšne kovinarske srednje narejene, kaj mislite bi me delodajalec zaposlil za določen čas kasneje nedoločen čas. Bojim se, da bi po domače odletu.
Zadnjič spremenil Mate07, dne 6.3.2008 16:50, skupaj popravljeno 2 krat.
Mate07
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Vrhnika

Re: Zaposlitev-nujno

OdgovorNapisal/-a MC » 28.2.2008 12:22

Mate07 napisal/-a:http://www.ino-ziri.si/o_podjetju_zaposlitev.php
Zaposlovanje: vključite se v tim za razvoj in izdelavo strojne opreme za avtomatizacijo in sitotisk. - INO Žiri

http://www.vargalant-horjul.si/zaposlitev.html
Zaposlitev - VARGALANT Horjul

http://www.nova-zaposlitev.si/sl/prosta ... ocation=20
Nova zaposlitev/ zaposlitveni oglasi/prosta delovna mesta/ - Prosta delovna mesta

Zadnje čase ugotavljam porast potreb delavcec po kovinarski stroki.
Glede na to, da sem se šolal čisto nekaj drugega in, da v svojem življenju nisem bil veliko s stiki s stroji za obdelavo kovin in, da takega dela nisem nikoli opravljal. Kaj mi svetujete? Res je, da se da vsako delo hitro naučiti samo, če je zanimanje. Večji problem je, ker nimam nobenih izkušnj s tovrstnim delom, nimam vsaj kakšne kovinarske srednje narejene, kaj mislite bi me delodajalec zaposlil za določen čas kasneje nedoločen čas. Bojim se, da bi po domače odletu.

Težka bo brez izkušenj te ne bo nihče zaposlil razen za pomožnega delavca na kakšni "štanci". Najprej se prekvalificiraj potem pa ne bo problem... :o

LP
MC
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a doc603 » 28.2.2008 12:32

Težko bo brez kvalifikacije, al pa vsaj kakih jebenih iskušenj.
Od trdega dela dobiš bolečine...
Naredimo Slovenijo deželo brez bolečin-DELAJMO PAMETNO!
doc603
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a BANE » 28.2.2008 16:16

Pri nas je zelo malo strojnikov tako, da sem jih nehal iskati-vzamem kar je in priucim.
po enemu letu ima vsak 650 neto place.
BANE
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Mate07 » 28.2.2008 17:21

BANE napisal/-a:Pri nas je zelo malo strojnikov tako, da sem jih nehal iskati-vzamem kar je in priucim.
po enemu letu ima vsak 650 neto place.

Iz katerega konca Slovenije pa ste.

P.s. BTW a nej napišem v prošnjo, da sem po domače kmet se mi bodo delodajalci smejal.
Drugače se bratranec ukvarja z kovino (ampak ni cnc stroj) ampak stružnica.
lp
Mate07
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a BANE » 28.2.2008 18:16

Ribnica-Kocevje
BANE
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a BANE » 28.2.2008 18:20

+trenutno iščemo delavce.
še najbolje bi bilo, ce bi imel kaj prakse z cnc stroji.
BANE
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Mate07 » 28.2.2008 21:38

BANE napisal/-a:+trenutno iščemo delavce.

lp :oops:
Zadnjič spremenil Mate07, dne 6.3.2008 13:10, skupaj popravljeno 1 krat.
Mate07
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a BANE » 28.2.2008 22:44

Mate07 napisal/-a:

Se strinjam z vami.
lp

Kaj zdej bi rad delal ali ne.
TRAZIM POSAO A MOLIM BOGA DA GA NE NADJEM

Ko ti potencjalni delodajalec rece, da je skoda, da nimas prakse mu ne moras reci, da se strinjas.

Poves mu, da si prav zato prisel do njega ker te to delo veseli. Potem mu se razlozis, da si tehnicen tip in, da ti je zadeva dokaj logicna. Predlagas mu neko casovno obdobje saj tudi ti zelis spoznati podjetje...

mater ste mi pa res eni modeli-90% ljudi, ki pride na razgovor je takih kot ti-jaz moram pa iz njih vleci kot, da smo na zaslisanju. :evil:
BANE
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Mate07 » 29.2.2008 2:22

BANE napisal/-a:
Mate07 napisal/-a:

Se strinjam z vami.
lp

Kaj zdej bi rad delal ali ne.
TRAZIM POSAO A MOLIM BOGA DA GA NE NADJEM

Ko ti potencjalni delodajalec rece, da je skoda, da nimas prakse mu ne moras reci, da se strinjas.

Poves mu, da si prav zato prisel do njega ker te to delo veseli. Potem mu se razlozis, da si tehnicen tip in, da ti je zadeva dokaj logicna. Predlagas mu neko casovno obdobje saj tudi ti zelis spoznati podjetje...

mater ste mi pa res eni modeli-90% ljudi, ki pride na razgovor je takih kot ti-jaz moram pa iz njih vleci kot, da smo na zaslisanju. :evil:

Očitno se nisva razumela.
Nisem od včeraj !!!

P.s. Tako ali tako, če bi hotel bi dobil zaposlitev v mojem kraju, naj bodo to Ž. (Kladivar) ali H.(vargalant, metrel,). Ampak problem tiči v izobrazbi/praksi.
Osebno, če bi imel s.p. nebi nobenga zaposlil brez ustrezne izobrazbe oz. delovnih izkušenj.

Nazadnje si napisal še najbolje bi bilo, ce bi imel kaj prakse z cnc, torej predvidevam......(pa že veste kaj sledi).

Pa tudi zaradi same lokacije podjetja je problem. 80km do tja doli.

Trenutno tudi res aktivno še ne iščem službe, ker še obiskujem šolo.

In še enkrat nisem lena rit, to lahko rečete samo Ljubljančanom k so leni, ko "fuks".

lp
Mate07
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a BANE » 1.3.2008 12:35

Me veseli.

Hotel sem le povdariti, da, ko ni kadra vzames tudi kaj drugega in priucis.

To, da ne vzames nikogar drugega kot z ustrezno izobrazbo je neumnost.
izobrazba ni vse
Imam preko 10 zaposlenih, ki sem jih sam priucil, pa jih ne zamenjam z nobenim kvalificiranim strojnikom.
imam pa tudi 5 strojnikov-KI PA SEM JIH PRAV TAKO MOGEL PRIUCITI.

Enostavno strojnikov je premalo.
BANE
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 1.3.2008 13:45

tu mi nekaj ni jasno, najprej alarm v naslovu, ZAPOSLITEV-NUJNO, potem pa ko, ti nekdo ponudi delo pa sto in en izgovor, da bi ampak..., ste kot tista, kot pravijo naši bivši južni bratje, da bih se jeb... a da ji ne uđe. dnevno prevozim 120...250 km, da lahko opravljam delo za katerega sem se odločil. malo razmisli, dela ne bo moč vedno dobiti na domačem pragu.
dobrih ponudb, kot je banetova boš, dobil bolj malo, potrebno je nabirati kilometrino, zato pri banetu izkoristi priložnost, pojdi vsaj na razgovor in da boš videl kaj produkcija sploh je.
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a BANE » 1.3.2008 15:16

Najprej hvala VILI za podporo.

Zgoraj napisano povpraševanje sem vpisal na splosno saj za MATEja niti nisem vedel od kje je.
Bi rekel, da sem se vrinil v temo-bom nacel novo.

MATE tebi sem pa zelel samo svetovati in ti prikazati kako na to gledajo delodajalci.
BANE
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a maos » 1.3.2008 17:38

Čisto se strinjam z Banetom in Vilijem, sam sem dolgo iskal kovinarja, ko mi je zaradi preobilce dela začela voda teči v grlo sem zaposil ekonomista, kuharja, delavca brez zaposlitve, avtoserviserja. Malo je več učenja, ampak, če ima človek voljo do dela se da vse naučiti. Pri nas višina plače ni odvisna od izobrazbe ompak od storilnosti.
maos
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a debjwc » 1.3.2008 17:49

maos napisal/-a: Pri nas višina plače ni odvisna od izobrazbe ompak od storilnosti.

Ko bo pri nas višina plače odvsina od storilnosti bo Slovenija obljubljena dežela... seveda obstajajo izjeme, ampak je 90% procentov takšnih, ki se jim jebe za delavce.Dobrodošli v kapitalizmu...
debjwc
Sodelavec
Sodelavec

Naslednja

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov