STROJNISTVO.com • Poglej temo - Hidromotor

Hidromotor

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Hidromotor

OdgovorNapisal/-a damjan.kunc » 11.3.2008 17:49

Pozdravljeni.Sem nov na tem forumu.zanima pa me naslednje:hidromotor na mini bagru 5t za rotacijo je nekako oslabel in tudi začel glasno tuliti,ko je vklopljen.Hidromotor je znamke Danfoss,ne vem pa kakšne izvedbe.Menim,da gre za hidromotor z ekscentrom??!Ali kdo ve,če se ta zadeva kaj obnavlja,pretesni,....in kdo se s tem ukvarja?
Drugo vprašanje pa se nanaša na klimo pri osebnem avtu.Ko sem šel na polnitev klime,sem opazil,da stvar ne tesni.In sicer pušča na kompresorju,kjer se na več mestih kažejo mehurčki.Zanima me,če je kompresor klime možno obnoviti,pretesniti kar doma.Kje se dobi tesnila,rezervne dele,če sploh se?Na kaj je potrebno paziti?
Vsaka informacija je dobrodošla,hvala. :oops:
damjan
damjan.kunc
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a ventilar » 11.3.2008 21:44

Za hidromotor, ki je ekscentričen še nisem slišal, da bi se obnavljal, razen če so spustila samo tesnila v kar pa dvomim. Glede na to kar ste napisali, da je glasen je verjetvo obrabljen rotor in stator, kar pa se vsaj kolikor imam jaz izkušen ne popravlja.

Glede kompresorja za klimo pa je zanesljivo možen odkup starega ali obnova in sicer to dela podjetje BEJA v Spodnjih Pirničah pod šmarno goro - Tacen.
Meni so zadevo uredili pred tremi leti in zadeva deluje.

LP
ventilar
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a drtija » 12.3.2008 21:27

kompresor klime je možno pretesnit odvisno katere firme je
Franc
drtija
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a damjan.kunc » 15.3.2008 8:43

kar se tiče klime,sem se res zapeljal do podjetja Beja,kot ste mi svetovali in res mi bodo uredili stvar.Hvala!
Še vedno pa me zanima čimveč o prvem vprašanju-hidromotor!!?Hvala,lp. :oops: :D
damjan
damjan.kunc
Novinec
Novinec

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov