Zaradi prehoda na Visto je bilo potrebno inštalirati novejšo verzijo Inventorja (prehod iz 10 na 2008). 10 ne dela na Visti - vsaj meni ne, če mogoče kdo ve da bi delala bi prosil na napotek.
Zanima me ali ima mogoče Inventor 2008 kje opcijo da lahko shranimo model zako da bi ga lahko odprli z verzijo 10.
Je pa opcija da model ki ga imaš v 2008 shraniš v STEP, SAT ali IGES format in ga potem v 11-tki s pomočjo programa Feature Recognition ki ga najdeš TUKAJ
MORAŠ IMETI PA VSAJ 11-TKO DA TI DELUJE TA PROGRAM!!
Druge opcije se bojim da ni, vsaj take, da bi ohranil zgodovino.
za wildfire 2 obstaja plugin, da zna brati (in verjetno tudi pisati) wf 3, tako da je mozno, da obstaja za inventor tudi kaj. vprasaj se na autodesk forumu.
je pa kompatibilnost med razlicnimi verzijami rak rana vsakega programa prakticno (pa seveda ne zato, ker se nebi dalo).
Ko enkrat odpreš model iz statejše verzije inventorja v 2008, ti sporoči, da več ne bo možno odpreti modela v starejši verziji.Edina možnost ti je, kot pravi Gregorci, shranjevati v katerem drugem formatu, kar pa je zamudno delo...
Hvala za odgovore, kot sem predvideval bo to velik problem. Kot je že eden omenil jaz tudi mislim da je to zaradi tega, ker ko greš na novo verzijo, morajo tudi drugi iti na novo verzijo kar pa poveča prodajo
Nisem se hotel vmešavati v tole, ker mislim da je gpravdi že preden je odprl ta post že pri nas dobil vse informacije.
Pri shranjevanju nazaj gre bolj za tehnični problem kot povečanje prodaje. Če bi šlo le za to, bi raje AutoCADu "onemogočili" shranjevanje nazaj - to bi bila terna, saj je AutoCADov po svetu bistveno več kot Inventorjev. Pa niso - v AutoCADu 2008 lahko shranjuješ vse do verzije 14, ker je to tehnično nekako izvedljivo.
Pri parametričnih modelirnikih pa gre predvsem za tehnični problem. Verzija Inventorja 2008 ima precej novih in spremenjenih gradnikov kot npr. verzija 10. Primer: v invetorju 2008 imaš narejen "face fillet", ki ga v 10ki še ni bilo. Ni načina, da bi to datoteko lahko z zgodovino prenesel nazaj v 10ko. Pač tehnično ne gre. Te geometrije v 10ki ne moreš predstaviti z gradnikom.
Kar se tiče Inventorja 10 in Viste - ko so razviijali Inventor pred 4 leti Viste pač še ni bilo. Dovolj velik problem je že bilo spraviti Inventor 2008 (in tudi ostale modelirniki) na Visto, pričakovati Vista podporo za 5 let stare tako kompleksne produkte kot je 3D modelirnik pa je utopično.
Delavniško risbo v Inventorju shranim v obliki datoteke dxf. Ko to datoteko odprem v npr.Autocadu, risba ni v Templatu ki ga imam narejenga v Autocadu (slogi, kotiranje,...)ampak v novem. Se da to kje nastaviti??
Zakaj mi ko hočem shraniti/odpreti ne srhani oz. odpre mape, v kateri so bile datoteke nazadnje shranjene. Moram namreč vedno znova določiti pot oz. poiskati mapo..