epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderatorji: -M-, čopi, eustahije

netman napisal/-a:O.K. hvala za odgovore,
Mene bolj zanima fenomen da se motorka za trenutek zažene z večjimi obrati ravno takrat ko ji bencina zmanjka. Mislim da je to zaradi tega ker jo začnejo gnati hlapi in ne več tekoči bencin.
L.P.
netman
----------

kafer1 napisal/-a:LP
Nebi se vžgali prej. Pa tudi ni finta v tem da bi bencin ali nafta kakorkoli mazali ventile, cilinder itd - razen če imaš v mislih motorko. V otto motorju in dizel motorju nikoli ne zgoreva tekoče gorivo, ker le to ne gori. Gorijo le hlapi. Ko bencin vbrizgaš pred ventil le ta pobira toploto iz zraka ter sten kanala in se uplini. Konkretno temperatura v sesalnem kolektorju WV hrošča znaša pri zunanji temperaturi 15°C pri prostem teku -12°C v prostem teku. Ko smo programirali motor formule student, se je temperatura pri določenih pogojih spustila tudi do -120°C. Po menjavi tipal in enakih rezultatih smo potem pač ta fenomen pripisali uplinjanju bencina ter obliki kanala (prihajalo je do exspanzije).
Sem pa sam pred nekaj tedni experimentiral z vbrizgavanjem gospodinjskega plina v dizel motor (ISUZO 1.5 TD). Ko sem povečeval delež plina je motor tekel najprej vedno tišje, nato je malenkostno povečal vrtljaje in seveda zaradi naraščanja tlaka v sesalnem kolektorju je ventil PDA na visokotlačni črpalki dodal polno dozo nafte, jaz pa sem dodajal kar zajetno količino plina. Nadaljevanje si lahko zamislite, kako zgleda ko se star okoren dizel suče z 8500 vrtljaji na minuto in ga ne moreš ugasniti ker mi je zamrznil ventil za plin.

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov