STROJNISTVO.com • Poglej temo - Reakcijsko brizganje poliuretana (RIM)

Reakcijsko brizganje poliuretana (RIM)

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Reakcijsko brizganje poliuretana (RIM)

OdgovorNapisal/-a Krajnčan » 15.4.2008 8:52

Pozdravljeni,
potrebovali bi nekoga, ki bi nam reakcijsko brizgal poliuretan. Idealno bi bilo, če bi nam naredil orodje in brizgal izdelke. Če se spozna še na barvanje, bi bilo pa sploh idealno.

Hvala!
Ni lepše rožice na svet, kot je ta vinska trta...
Krajnčan
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a magnum357 » 15.4.2008 10:49

Če misliš na poliuretansko peno, mehko, kot so naprimer sedeži ali volanski obroč ali..., se s tem ukvarjajo v firmi POLYLINE d.o.o., v Mirnu (pri Novi Gorici). Orodij sicer sami ne delajo, sam sem jim pred časom par orodij izdelal, sicer pa koristijo za to usluge različnih orodjaren.
Glede barvanja: kolikor sem videl, uporabljajo ali barvne materijale, ali nanesejo plast barve v orodje pred vbrizgavanjem, ali uporabijo posebno (obarvano) folijo, ki se vstavi v orodje pred zalivanjem in se potem prilagodi obliki orodja, znotraj nje pa je ekspandirani poliuretan.
magnum357
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Krajnčan » 15.4.2008 10:52

magnum357 napisal/-a:Če misliš na poliuretansko peno, mehko, kot so naprimer sedeži ali volanski obroč ali..., se s tem ukvarjajo v firmi POLYLINE d.o.o., v Mirnu (pri Novi Gorici). Orodij sicer sami ne delajo, sam sem jim pred časom par orodij izdelal, sicer pa koristijo za to usluge različnih orodjaren.
Glede barvanja: kolikor sem videl, uporabljajo ali barvne materijale, ali nanesejo plast barve v orodje pred vbrizgavanjem, ali uporabijo posebno (obarvano) folijo, ki se vstavi v orodje pred zalivanjem in se potem prilagodi obliki orodja, znotraj nje pa je ekspandirani poliuretan.

Hvala za informacije, sploh tole v zvezi z barvanjem.
Potrebujemo pa trd PUR, ki se uporablja za ohišja medicinskih naprav. Imamo neke ponudbe iz ZDA, pa me zanima, če kaj takega ponuja tudi kdo pri nas.

l.p.
Krajnčan
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a magnum357 » 15.4.2008 12:20

Natančneje teh materijalov res ne poznam. Vem pa, da oni ulivajo tudi neke izdelke, ki postanejo po strjevanju v orodju popolnoma trdi po preseku (niso penasti). Mislim da so delali nekaj za prehrambeno ind. (stroji za sladoled). Običajno se take kose izdela v brizgalnih strojih za termoplaste, oni so pa to delali z mešanjem dveh komponent in ulivanjem-brizganjem v orodje.
Najbolje, da se direktno pozanimaš. Naslov v imeniku.
magnum357
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a zelenc » 15.4.2008 17:27

probej se tukej pozanimat
http://www.plama-pur.si/
zelenc
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a čiro1950 » 16.4.2008 7:18

Orodja in izdelke po RIM postopku delajo na Obali, firma Pol 3, dusan.stajdohar@guest.arnes.si .

Lep pozdrav

Čiro
čiro1950
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a spital » 16.4.2008 7:35

imamo kooperanta, ki dela FPT.
To je s folijo prevlečena površina poliuretana, izdelek je trd (uporablja se za najrazličnejše aplikacije). trenutno delamo za gospodinjske aparate in igralne avtomate. Če te zanima me pokliči na 031 513 231.
spital
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Krajnčan » 16.4.2008 7:48

čiro1950 napisal/-a:Orodja in izdelke po RIM postopku delajo na Obali, firma Pol 3, dusan.stajdohar@guest.arnes.si .

Lep pozdrav

Čiro

Hvala,
točno to sem iskal!

l.p.
Krajnčan
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov